Mit tennétek? (bővebben lent és hosszú) Anyós-ajándékozás probléma?
Huhh, most jó ideges vagyok megint. Bocsi, hogy rátok hárítom, de muszáj kiírni magamból. Holnap lesz Szabi névnapja.
Anyósom már több, mint 1 hete (vasárnap volt egy hete) levegőnek néz minket, engem is és a gyereket is. Csak Ferivel beszél, de hát vele muszáj is neki, mert egy helyen, egy műszakon dolgoznak, együtt járnak melóba. Éjszakások a héten, minden este kikísérjük őket. A fiam folyton Mamázik, de ő le sem szarja. A busznál is integet, meg dobálja a puszikat, de ő a fejét is elfordítja. Na, de mind1 is, nem ez a lényeg.
Szóval, ma elmentek sógorral, és mikor hazajöttek, mi a szobában voltunk. Jött sógorom, és "kilopta" a gyereket. Szó nélkül kivitte. Feri ment utánuk, hiszen csak egy póló volt rajta, és a teraszra vitte, mellesleg hűvös volt. Jön be a párom, és mondja, hogy vettek a gyereknek egy triciklit. Na, felment bennem a pumpa. Már hónapokkal ezelőtt meg akartam venni, de aztán úgy döntöttünk, hogy nem veszünk, mert feleslegesnek tartjuk. A 2. szülinapjára a pótkerekes bicajt akarjuk neki megvenni. Én nem akarom tologatni, menni pedig úgysem tud vele, értelmét nem látom. Tanuljon meg a rendes biciklivel menni. Szóval, ezt tudják már hónapok óta, hogy ellenzem a triciklit, erre megveszik neki. Így voltunk a komppal is, azt is mondtam, hogy nem akarom, erre a gyerek 10 hónapos korában hazaállít apósom egy komppal. Vissza is küldtem vele, akkor már pár lépést megtett magától, nem láttam annak sem értelmét.
Betolták a konyhába a triciklivel a gyereket, én meg kimentem, és mondtam, hogy köszöni szépen, de nem kéri és behoztam a gyereket. Most én vagyok a világ legrosszabb embere. Mellesleg sajnálom a fiamat, nagyon sírt, hogy behoztam, de már elegem van belőle, hogy mindig azt csinálják, amit én megtiltok. Most már a sógorom is ellenséges, pedig épp pár hete beszélgettünk vele erről, hogy mennyire ellenzem a triciklit.
A páromat hiába kértem, hogy mondjon valamit, neki mi a véleménye, nem mond semmit. Azt mondja, neki nincs véleménye, ő ebbe nem szól bele. Nem tudom, hogy mit gondol, hogy jól tettem-e, amit tettem, vagy ellenzi. Egy rakás szarnak érzem most magam, hogy a fiamat megfosztottam egy ilyen dologtól, de 2 hónap múlva szülinapja van... Tudták-tudják, hogy mit akarunk, és ezt csinálják.
Nem fogg tetszeni:
Ezt egy kicsit tulreagaltad. Ha megvettek, akkor meg kellett volna koszonni, es hagyni, hogy jatszon vele a gyerek. Attol ti meg megvehetitek neki a potkerekes bicot szuletesnapjara, ezt max beraknatok egy sarokba, vagy nagyieknal tarolnatok, hogy legyen ott is egy.
Minnel inkabb kinyilvanitod, hogy mit nem akarsz, annal jobban fognak cukkolni. Amig a gyerek egeszsegere nincs karos hatassal a nagyszulok ilyesfele huzas, addig probalj jokepet vagni hozza.
A férjedet és a gyerekedet sajnálom.
Ha már megkapta, örült neki, hogy volt szíved elvenni tőle?
Azért nem csoda ha levegőnek néznek.
Komolyan levetted róla a gyerekedet? Aki lehet örömmel meg akarta neked mutatni, mit kapott. Hát tényleg egy rakás sz@r vagy.
Ráadásul: felesleges a tricikli- ezért még nem kell megtiltani a vételt.
Illetve, te nem tologatod, ő nem tudja tekerni- minek veszel két hónap múlva egy biciklit neki, azzal ugyanez a helyzet, csak hülyébben néz ki rajta a gyerek, ha tologatod, tekerni meg azt sem fogja tudni. Pont erre az átmeneti időszakra jó a tricikli.
Hát nyugodtan lepontozhatsz, de szerintem is túlreagáltad.
Örült neki a gyereked és te megfosztottad az örömtől, csak mert neked nem tetszik!? Most őszintén! Mit fogsz kezdeni a biciklivel, nem valószínű, hogy ráülteted a gyereket és pöpec módon fog vele közlekedni.
Férjed is kellemetlen helyzetbe hoztad ezzel és még a sógoroddal is sz@r lesz a kapcsolatod. Ha mindenen kivered a hisztit, mindenkit elmarsz magad mellöl, az sem neked, sem a gyereknek és a férjednek sem lesz jó. Az élet csupa kompromisszumokból áll, szerintem tök fölöslegesen pöckölted így fel magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!