Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek vele? (bővebben...

Mit tennétek vele? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam 2 napja hány és láza is van... Az orvos azt mondta, hogy kúpot adjak neki, de az istennek sem engedi, hogy beadjam :( Össze vissza rugdos, kapálózik és sír Szerintetek, hogy vehetném rá? :S Ti ilyenkor mit csináltok? Van valami ötletetek? Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni :(

Egy aggódó anyuka

2011. máj. 31. 19:48
 1/8 anonim ***** válasza:
A lázra adott kúpot? Mert akkor vannak más lázcsillapítók is amik nem rosszak!
2011. máj. 31. 19:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen. De ilyent, hogy szirup ki se merek ejteni a számon, mert nem hajlandó bevenni :/ Tablettát meg pláne nem :(
2011. máj. 31. 19:53
 3/8 anonim ***** válasza:
A hányásra kapott kúpot. ahelyett nincs más, 3 éves, muszáj megmagyarázni és ha kell lefogni, el lehet neki mesélni, ha ez nem megy akkor kórház...kend be krémmel, hogy jobban csússzon.
2011. máj. 31. 19:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy a lázra kapott kúpot, hűtőfürdőt is tudsz csinálni neki, azt hátha elviseli.
2011. máj. 31. 19:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam neki elmagyarázni szépen, nyugodtan, de csak üvölt(ött) :( Amúgy tegnap próbáltuk a fürdőt de nem igazán segített. Egy picit lement neki, aztán nem sokkal később meg vissza... Nem szeretném ha kórházba kerülne...
2011. máj. 31. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem fog tetszeni a kedves kérdezőnek a köv. alternatíva, de ha önmagadon reprezentálod, amit tőle vársz el, van esély. :) Ez csak egy ötlet. Azaz: mond el neki: "nézd csak anya/apa használ ilyet, nagyok is, kicsik is szoktak" és behelyezel magadnak egy kúpot a szeme láttára, majd megnyugtatod őt: "látod, ennyi az egész, nem fáj". :) Egy babysitternek nehezebb dolga lenne, mivel a normák szerint nem vetkőzhet le más gyereke előtt , és én magam sem támogatom semmi esetre sem ezt a fajta hozzáállást (na jó, egy naturalista strand más helyzet...). Élj a lehetőséggel szerintem, hogy te a szülője vagy, és szemléltetheted őelőtte magadon. HA LÁTJA, HOGY NEKED EZ NEM OKOZ GONDOT, LEHET, hogy elnyered bizalmát a kúp beadásához.
2011. máj. 31. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Én a kúpot úgy szoktam beadni, hogy a combomon keresztbe fektetem. Így nem tud nagyon kapálózni és a popsijához is könnyen odaférek. Gyorsan benyomom a kúpot és kész. lázát is így mérem, máshogy képtelenség lefogni. Egy próbát megér.
2011. máj. 31. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyik kezeddel összefogod (villásfogás?) a két lábát, felemeled (feneke nem emelkedik) és behajlítod térdnél a lábát. Ettől lazább lesz a két farpofa, és könnyebben átjárható a végbél Pár perccel korábban kell a kúpot előkészíteni, hogy ne legyen olyan kemény. Pici popsikenőcsöt is kenhetsz rá, hogy könnyebben csússzon. Ezek után másik kezeddel betolod a popsijába, majd pár percre (1-2) összeszorítod a kezeddel a a két farpofát, hogy reflexszerűen nehogy kitolja. Ha tud valaki segíteni, akkor ketten könnyebben megoldjátok.
2011. máj. 31. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!