Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan jussak vele egyről a...

Hogyan jussak vele egyről a kettőre? (Étkezés)

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves, gyakran panaszkodik fejfájásra, vashiányt állapítottak meg, az orvos azt mondta, ez okozza az étvágytalanságot.

A probléma viszont, hogy mindig is rossz evő volt, és nagyon válogatós, esélytelen, hogy a magas vastartalmú ételeket megetessem vele, mert nem eszik rendesen, esetleg néha véletlenül előfordul, de az nagyon ritka.

Nem hiszem, hogy csak a Maltofer sziruppal megkapja a megfelelő mennyiséget, hogy úgymond "feltöltődjön", és mivel nem eszik normálisan, félek, hogy nem fog megszűnni a dolog:-(

Mit tehetnék?

2011. okt. 20. 23:49
 1/4 anonim ***** válasza:

mikor én gyerek voltam egy 100as szöget nyomtak az almába pár órára majd azt kellett megennem vashiányra. hát nem tudom most mi erről az orvosok véleménye de talán kérdezz rá.

na meg kedvenc kajába belecsempészni a vastartalmúkat :)

azért add csak a tablettát hátha megjön az étvágya és könnyebb lesz :)

2011. okt. 20. 23:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Még az almát meg is eszi, de csak amennyit ő gondol belőle (azaz kb 3 falatnyit...)

Sajnos semmi főtt kaját nem tudok vele megetetni, levesnek a levéből eszik, de főzelékek, tészták, gabonafélék, húsok szinte kizárva. Pedig tudom, hogy nagyon kéne...

2011. okt. 21. 00:09
 3/4 anonim ***** válasza:

hogy készíted?

én pl. a tököt, cukkinit úgy, hogy pici olajon hagymát dinsztelek, arra a gyalult tököt, sózom, kapor, petrezselyem és fedő alatt párolom. ha kész akkor sok tejfölbe keverek lisztet, tejjel felöntöm és összeforralom a tökkel. ha jönnek kis vendégeink akkor is szoktam csinálni, eddig minden gyerek imádta :D ebbe is bele lehet rejteni sokmindent, a habarás elveszi az ízeket.

levesek meg a tésztásak a nyerők, borsóleveshez csinálok csurgatott tésztát, a zöldséglevesbe meg grízgombócot, ezeket annyira szereti, hogy a zöldséget is megeszi.

vagy csinálhatsz pizzát, az is tök egyszerű és sok mindent lehet rá pakolni. most több ötletem nincs :(

2011. okt. 21. 00:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Pizzával sajnos rafinált, leszedegeti róla, ami neki tetszik (újabban a kukoricát), a többi meg marad:-S

A főzelékeket ránézésre elutasítja, meg se kóstolja...:-(

Viszont akkor a levessel kísérletezek tovább, talán talál benne olyat, amit megenne.

És köszi a válaszod, azért kipróbálom őket, hátha.

2011. okt. 21. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!