Válogatós, rossz evő gyerkőcödnél hogy alakult a bölcsődei étkezés?
Nálunk így volt :)
Csináltam itthon spenótot --> "Nem szeretem ezt." A bölcsiben kétszer repetázott mindig, ha spenót volt.
Ugyan ez volt a borsó főzeléknél, a túrós tésztánál, stb. A bölcsiben a kelkáposzta főzelékből is legalább háromszor kért. Nekem azt nem akarták elhinni a gondozónők, hogy itthon mennyire semmit nem akar megenni. Én meg azt tudtam nehezen elképzelni, hogy ott mindent megeszik.
Türelem, kb. két "már ott alvós hét", s mindent meg fog enni. Ha nem is kér repetát, illetve lesznek nem szeretem, csak a krumplit/husit eszem ki belőle ételek, akkor is bőven fog annyit enni, hogy ne éhezzen. Legfeljebb otthon kétnaponta esténként meleg ételt esztek.
Az én fiam is ilyen, itthon inkább nem ebédel, csak ne kelljen főzeléket enni. A bölcsiben állítólag eleve dupla adagot szednek neki, mert tudják, hogy megeszi, s még így is van, hogy repetázik. Vannak ott is nemszeretem ételei, de olyankor az ebéd utáni gyümölcsből, majd az uzsonnából repetázik. Hozzáteszem, nálunk kifejezetten finoman főznek. Hajmeresztő dolgokat (pl. fehérrépa főzelék), de finom. A beszoktatás alatt a szülő is megkóstolhatta.
Külön kaját max. délután tudsz neki vinni, mikor mész érte, s útban hazafelé megeheti. A bölcsiben csak a bölcsis ételt fogyaszthatja.
Az én fiam bölcsi előtt főtt kaját egyáltalán nem evett.Szendvicseken élt.
Én is mondtam a gondozónőknek,hogy az evéssel gond lesz.
Első nap mikor már ott ebédelt paprikás krumpli volt az ebéd, mindent megette és még kért volna.
3 dolgot nem eszik meg a fiam a bölcsibe a megymártást,a szőlőt,és a müzliszeletet.Minden mást megeszik.Nagyon jó evő.
Nekünk is azt mondták,hogy ebédre csak főzelékeket fognak kapni, és egyáltalán nem így van.Egy héten max 3 szor van főzelék.Teljesen normális menzás kaját kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!