Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagy különbség van az egy...

Nagy különbség van az egy gyerekről kettőre váltás, és a kettőről háromra között?

Figyelt kérdés

Melyik volt nehezebb és miért?

Olyan három (vagy több) geyerekesek válaszát várom, ahol a gyerekek néhány évnyi távolságra vannak.

2011. márc. 19. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 van 14,11 éves és 3 éves és 7 hónapos.Amíg 2 gyermekem volt addig könnyebb volt bár amikor kicsik voltak akkor nehéz,most a 4. gyerekkel már nagyon nehéz,gondolom még egy pár évig ilyen lesz aztán ahogy cseperednek egyre könnyebb.

A váltás 1-ről kettőre nehéz volt és 3-ról 4-re nagyon nehéz.

2011. márc. 19. 21:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, bár nálatok épp más a szitu, hiszen 2 és 3. között nagy távolság van. :o)

Gratulálok a 4 csemetéhez!

Várok még más válaszokat!

2011. márc. 19. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 4 gyerekem van.

13,10,8 és 15 hónapos.

Most érzem igazán,hogy a 4 gyerek az 4 gyerek.Annyiból könnyebb,hogy a nagyok már segítenek a vásárlásban.

Hát 5-en már nem gondolkozok,mert már időm se lenne rá.A nap 24 órája semmire nem elég nekem.

De imádom őket!

2011. márc. 21. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:

A gyerekek személyiségétől is függ, az első gyerekem , fiú nehéz eset volt, hasfájós rosszul szopós majd nem evett nem rágott és nem beszélt eléggé kis önállótlan volt az egész életem gyökerestül felfordult, róla szólt csak.

Aztán 2 és fél év különbséggel megszületett a lányom aki egy igazi angyal és kettővel nem nehezebb mint az egyel volt, sőt állítom könnyebb mert egymással sokkal jobban eljátszanak, elvannak mint pl. velem.

Most várom a harmadikat.

Nem érzem hogy így fizikailag vagy lelkileg nehezebb lenne mert annyi pozitív dolgot kapok vissza tőlük,hogy eltörpül a sok sok energia amit befektet az ember:)

A nehéz az a 2-3 stb gyerekben hogy már nem tudod kire bízni őket ha esetleg apával vhova szeretnétek elmenni, mert azért 3 ilyen kiskorú gyereket valakire ráhagyni, az elég nagy dolog.

Nálunk mondjuk nem is tömörülnek a vállalkozó kedvű nagyszülők.

Illetve ami még nehéz esetleg hogy ha egyedül kell menni valahová 3 gyerekkel, akkor nagyon résen kell lenni hogy nehogy baleset érje őket, ez mondjuk elég rossz.

De az is igaz hogy mire a két kisebb mászkálós korba kerül addigra meg a legnagyobb már talán nagyobb értelmesebb (5-6 éves). Persze ott is figyelni kell.

2011. márc. 21. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:

saját tapasztalatom nincs, de közvetlen rokonságban van. állítólag 1-ről 2-re váltani a gázos, aztán 2-ről 3-ra már nem nagyon érződik .... bár ez nagyon adott szitu függő ... hány évesek a gyerekek, mennyi a korkülönbség köztük, stb.

nekem 1 van, de el se tudom képzelni mit csinálnék 2-vel, mikor ő egyedül nem 24, hanem 48 órámat is kitöltené:-)) ... pedig "csak" 2,5 éves .....

2011. márc. 21. 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem 2 kisfiam van(még), az egyik 3,5 éves, a kisebbik 6 hónapos, nekem most nagyon nehéz, gondolom amikor már együtt is eljátszanak, akkor lesz könnyebb(remélem).Gondolkodunk 3. gyereken is, de csak 2-3 év múlva, bár nekem nagy váltás volt 1-ről a 2-re, ezért kicsit félek is, hogy mi lesz a 3.- nál.Várom én is a válaszadókat, érdekelnének a 3 (kis)gyerekesek hogy veszik az akadályokat.
2011. márc. 21. 14:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy van kinn, és egy még a pocakban.

Nem tudom mire számítsak, a lányommal nehéz volt, nem aludt sem éjjel sem nappal, három hónapos kora óta. Most lesz négy éves, de még mindíg rossz alvó. Délután nem alszik, este 11-ig fenn van, és hétkor kel.Az éjszakát kétéves kora után aludta át előszőr. Mivel más tapasztalatom még nincs, egyenesen rettegek attól, hogy ez megismétlődik. Nagyszülők nem segítettek, most meg pláne nem fognak, egyikük ezt már ki is jelentette. Persze lehet hogy ez a baba, meg jó alvó lesz, benn a pakliban, csak én ezt valahogy nem tudom elképzelni sem.

A több mint két évi kialvatlanság volt a legföbb oka annak, hogy húztam a számat a tesó kérdésben, annak ellenére hogy tudom, ez egy átmeneti időszak. Egyenlőre arra készülök, hogy megint ez lesz, két évig minden éjjel óránkét ugrás fel, nappal meg ájulások, meg mindenféle tünet ami ezzel jár.

Sokan mondták, hogy nem biztos hogy a második is ilyen lesz, és tényleg nem törvényszerű, ha ez bejön, akkor viszont elmondthatom, hogy nekem kettővel sokkal könnyebb volt mint egyel :D

2011. márc. 22. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!