Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit érzel a nemi szervedben,...

Mit érzel a nemi szervedben, amikor jött kifelé a babád?

Figyelt kérdés

Azt lehet e érezni, hogy az alhasadtol a hüvelynyilásodig halad a baba feje és tágit ki?

Gátmetszésed volt?

Valami cikis dolog pl: kaki, pisi, puki jött?

Ezekről miért nem beszél senki?

Megértem én, hogy nem ez a lényeg, meg mindenki a babának örül, de arrol senki sem panaszkodik, hogy esetleg ezek hogyan zajlottak, vagy maradt e károsodás pl: gátmetszésnél...

2013. márc. 4. 17:24
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Tőlem állandóan kérdezgették h minden rendben-e. Jól érzem-e magam... Én meg nem győztem mondani h nincs semmi bajom csak megszültem és akkor mivan? Fiatalon szültem sztem ez is közrejátszott. Idősebb szobatársaim rosszabbul néztek ki.
2013. márc. 5. 08:14
 22/45 anonim ***** válasza:
nem értem,mért mondod,hogy nem kérdezik,meg a kismamát,hogy vagy? Szerintem ha valaki elmegy babalátogatóba, vagy találkozik a frissen szült nővel az első kérdések egyike között van az ,hogy jólvan-e,hogy van?!!
2013. márc. 5. 08:18
 23/45 anonim ***** válasza:
11%
Hát nem tudom, én még sosem szültem de anyukám azt ajánlotta, hogy csak császárral szüljek mert mindketten picik és vékonyak vagyunk, ő tényleg erős nő és értünk tudom újra átélné, ha kellene, de az alapján amit elmesélt...teljesen lebeszélt a természetes szülésről, azt mondta élete legnagyobb fájdalmát élte át, amire 2O év után is rossz visszagondolni. Azt mondja nagyon jó a terhesség meg az egész várakozási idő, de álmában sem gondolta, hogy ennyire rosszul fogja viselni a szülést.
2013. márc. 5. 08:58
 24/45 anonim válasza:
Na ne már, a császárnál felvágják a hasadat, egy csomó izmot átvágnak. Ez a későbbiekben sokkal rosszabb, mint egy kis gátmetszés, ami lehet, hogy nem is kell. A hasfal gyengülése egy sor panaszt von maga után. Pl. esztétikai szempont: látszani fog. Kitüremkedhet, hiszen gyengébb lesz, az egy műtéti hely lesz egész életedben, ami begyulladhat, viszkethet stb. A következő terhességnél nagy hátrány a gyengébb hasfal. Csak császárral ne! Azt úgyis megvizsgálják, sőt lemérik az orvosok, hogy természetes úton megszülethet-e a baba, vagy sem. Nem az dönti el, ki milyen vékony. Ráadásul a császárnál is megvárják, amíg a szülés beindul, tehát a fájdalmakat nem lehet elkerülni. Van egyébként már erre is szer, amellyel lehet csökkenteni, és a természetes szülés könnyebb. Volt gátmetszésem, az első nagy baba volt, én pedig 47 kg -al kezdtem. Be kell tartani az orvos utasításait, és meggyógyul. Aranyerem is kijött, de 100%-ban meggyógyult, elég hamar. A terhestorna, mozgás, jó étkezés, a pszichés ráhangolódás, ez mind segít, vagy esetleg ronthat a szülés élményén. Én a 3 szülés után is nagyon sokáig, kb. 45 éves koromig, megtartottam jó alakomat, (genetika) nincsenek terhescsíkjaim, nem ereszkedett meg a mellem. De, az idő, elvégzi amit kell. Akár szült valaki, akár nem, egy csomó panasz előjön a felsoroltak közül, mert a test nem úgy működik, mint fiatalon, megöregszik. Ez az élet velejárója.
2013. márc. 5. 10:42
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy NŐnek az a maradandó károsodás - ahogy Te fogalmaztál egy helyen -, ha nem lehet gyereke. Szülni kemény, de nem halálos, kibírható. Semmivel össze nem hasonlítható eufória a vége, kinél sírás, kinél mozdulatlan fekvés és "belső, kivetületlen öröm"... A témát túltárgyaltuk! :)
2013. márc. 5. 10:44
 26/45 anonim ***** válasza:
22%
Anyumnak meg depresszió.. :)) Igen. Nem vagyunk egyformák, nem lehet mindenkire ráhúzni, hogy jól éli meg a szülést de szuper hallani, hogy van, aki tényleg boldog volt végig. Én nem fogok természetes úton szülni, ezt már eldöntöttem. :)
2013. márc. 5. 11:00
 27/45 anonim ***** válasza:
64%
Konex, már nem úgy császároznak mint régen, nem vágnak izmot és bikinivonal alatt ejtik a vágást ami gyönyörűen elhalványul: [link]
2013. márc. 5. 11:42
 28/45 anonim ***** válasza:
56%

11:00 "Eldöntötted" (???), hogy nem fogsz spontán szülni???????? Én meg azon remgek, hogy vánoroljon már felfelé a méhlepény, hogy NEHOGY császár legyr!!!

A megfigyelőben 24 órán át volt alkalmam látni, ahogy a császárosok remegtek, mint a kocsonya, mikor ment kifelé a spinális érzéstelenítő hatása... még az ágy fém része is recsegett... Én meg gy órával a szülés után a karomon a Picimmel sétáltam a kórteremben, és szoptattam!!! A császármetszés műtét! Ki vágyik műtétre, ha természetesen is szülhet?! Te szültél már?

2013. márc. 5. 11:57
 29/45 anonim ***** válasza:
31%

28-as válaszoló, ajánlom olvasd el amit a 27-es belinkelt!

Nem minden kórházban mészárosok végzik a császármetszést, meg lehet oldani humánusan is úgy, hogy utána 4 órával felállhasson a kismama és ugyanúgy tudjon sétálni a karján a kisbabával mint te.

2013. márc. 5. 12:00
 30/45 anonim ***** válasza:
56%

Mészárosok????

Érzéstelenítő okozta az állapotot, nem az ország egyik legjobb Klinikájának "mészárosai"...

Tehát "humánusan" vágják fel a hasam, inkább, mint hogy azon a résen jöjjön ki, megküzdve maga is a születéssel(!!!), ami erre a "célra" rendeltetett?!

Persze, egy boríték, és a humánus orvos felnyír, ha kéred...

Még egyszer kérdezem: szültél már?

2013. márc. 5. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!