Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit érzel a nemi szervedben,...

Mit érzel a nemi szervedben, amikor jött kifelé a babád?

Figyelt kérdés

Azt lehet e érezni, hogy az alhasadtol a hüvelynyilásodig halad a baba feje és tágit ki?

Gátmetszésed volt?

Valami cikis dolog pl: kaki, pisi, puki jött?

Ezekről miért nem beszél senki?

Megértem én, hogy nem ez a lényeg, meg mindenki a babának örül, de arrol senki sem panaszkodik, hogy esetleg ezek hogyan zajlottak, vagy maradt e károsodás pl: gátmetszésnél...

2013. márc. 4. 17:24
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
Hát nekem fájt mikor nyomni kellett! Előtte csak a nagyon kakilni kell érzés volt! De az a fájdalom tényleg olyan,hogy mikor kijött a kicsi az csak úgy elszállt! Amúgy én éreztem a gátmetszést! Ja és legjobban a varrás fájt pedig kaptam érzéstelenítőt!
2013. márc. 4. 18:18
 12/45 A kérdező kommentje:

Na végre valaki bevállalja, hogy elmondja, hogy nem volt minden olyan jo ott és akkor..

Én tisztelem anyukámat ez miatt, hogy értem és a esomért ezt kiállta, és mindezek után ellátott minket, de vajon őt megkérdezte e valaki, hogy NA ÉS TE HOGY VAGY? hogy érzed magad????fáj e valamid?? meg ilyesmi...

2013. márc. 4. 18:35
 13/45 anonim ***** válasza:
88%
Hát jó senki se fogja szerintem neked azt mondani hogy nem fáj a szülés,de ez elillan amikor a kezedbe adják a bébidet akire vártál.
2013. márc. 4. 18:37
 14/45 anonim ***** válasza:
A fájdalom nem illant el szegény anyukámnál. Nem is beszélt soha a szüléseiről. Őt biztosan kérdezték később, hogy hogy van, és vitték neki a finom ételeket a kórházba, aztán pedig az anyósa két hétig segített neki otthon, az édesanyja pedig úgyis közel lakik. Lelkileg viszont az anyja rásegített az első szülése előtt: elmondta a borzalmakat, fájdalmakat, amiket át fog élni. Ezek után, nem is csodálom, hogy rettegett.
2013. márc. 4. 18:41
 15/45 anonim ***** válasza:
Na jó,senki se egyforma.Mindenki másként éli át
2013. márc. 4. 18:51
 16/45 anonim ***** válasza:

Amikor jött kifelé a baba feje és feszítette a hüvelyemet, borzasztó volt. A vajúdás is nagyon fájt, de akkor azt hittem szétrepedek belül, annyira feszített.

Volt gátmetszésem, nem látok semmi változást, szépen lettem összevarrva.

Kaki , pisi, puki nem volt, viszont a fájdalomtól háromszor hánytam.

Ami cikis volt így utólag, hogy a baba kibújását kb 6-8 ember figyelte. Mondjuk akkor nem érdekelt...

Károsodás .... 1 hónapja szültem, a hasam az nagyon csúnya... Meg OTT valami nem okés szerintem.. :( A bejáratnál tágabb (remélem ez alakul még) és olyan, mintha 1 nagy nedves buborék lenne ott állandóan... :(

2013. márc. 4. 18:52
 17/45 anonim ***** válasza:
1 hónappal a szülés után még nekem sem volt minden rendben! Kb 4 hónapra rá jöttem teljesen renden ott lent! De nekem volt belső varratom azt sokáig éreztem!
2013. márc. 4. 19:20
 18/45 anonim ***** válasza:
7óra vajudás után amibe majd bele döglöttem jött egy óra kitolás ami közben folyamatosan azt éreztem majd szét szakadok! utána nem vált le a méhlepény a doki szedte le kézzel azt hittem ott vége a világnak pedig már addigra ott volt mellettem a kisfiam! a vágás baromira fájt a 4-5nap után szinte menni se bírtam! ja és nem tudom mi volt ott pisi kaki a végén bocsánatot kértem ha valami más is történt de közölték tök rendben volt minden! azóta van egy ráncos csúnya összeesett hasam egy már enyhülő fájdalmú gátsebem! de ez mind természetes aki szül tisztában van ezekkel és tudja mit vállal! és nincs olyan testi dolog vagy fájdalom amit a baba látványa ne feledtetne! és ha apuka igazán szeret így is elfogad:-)
2013. márc. 4. 21:02
 19/45 anonim ***** válasza:

Megmaradt a hasam, a gátmetszést nem éreztem a varrást igen,az fájt,pár napig nem tudtam ülni csak úszógumin,mert nem csak a varrás de vérömleny is volt bőven.

Beöntést kaptam nem tudom ennek ellenére 12 óra alatt jött e valami ,de nem is érdekel ,mert nem vettem észre ,akkor más sem igen akinek nem feladata.

Szerintem ez nem titok,van ára a dolognak de ha itt tartunk "ár-érték" arányban sehol nincs a gyermekemhez.

2013. márc. 4. 22:59
 20/45 anonim válasza:
93%
Foglalkoznak az anyukával is, és a babával is. De addig, amíg vajúdás van, nincs mit tenni. Ez a tágulási szakasz, ha ott állnak mellette az orvosok órákig, akkor is fáj. De ma már az apukák is ott lehetnek, és ez sokat segít, közben beszélgethetnek, foghatja a kezét, érezheti a törődést az anyuka. A szülés során pedig nagyon fontos a baba, de az anyukára is figyelnek ugyanúgy. Ekkorra már azonban olyan, szinte extázis állapotba kerül, ahol sem az idő, sem a fájdalom nem számít, csak az, hogy a baba megszülessen. Ezért a vágást sem érzi a szülő nő. A varrásnál pedig érzéstelenítő szurit kap, és azt sem érzi. De ma már csak akkor végeznek gátmetszést, ha nagyon muszáj, sok esetben erre nincs is szükség. A szülés olyan élmény, amihez nincs fogható, nem lenne igazságos, ha a rossz dolgokat emelnénk ki. Azért sem, mert a miértre van válasz. Ez nem csak szenvedés a semmiért, és ez a tudat sokat segít! 3 fiam van, de már felnőttek, és most, ezekben a percekben születik az unokám :) Ezért is látogattam el ide, hogy felidézzem magamban ezt az élményt. A szülést megelőzi a 9 hónap, ami alatt a test is felkészül, és pszichésen is felkészül a szülésre, ezért ezt így együtt kell nézni. Félni??? Én most jobban félek, féltem a fiatalokat, meg a születendő unokámat, mint amikor én szültem.
2013. márc. 5. 00:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!