Ti mit gondoltok az abortuszról?
Ez jo szoveg de ha szexels terhes lehetsz.Nekem ne mondja senki felelotlenseg megtartani szoveget mert ez csak olyan onamito felelosseg elol elbujo duma.
Aki valamit tesz az vallalja a felelosseget erte.
Aki eletet indit aztan kiont az a sajat lelkiismeretevel kell szamolnia most vagy kesobb.
Bunnek tartom az abortuszt kiveve ha a gyerek eletkeptelen es szuletes utan meghalna vagy szenvedne.
Sok magzatot lattam akit akartak es megis elment keszek igazi emberek mar a 10 heten is.
Abortusz az elet kiontasa.
Tobb ismerosom is akar a fel karjat is odaaadna egy gyerekert meg ha beteg is vagy serult.
neki napi imajuk egy gyerek akit szerethetnek es orokbe fogadhatnak.
Ok megtennenek mindent mindent egy gyerekert.
soakn 10 evet varnak egy orokbefogadott gyerekre
Masok meg eldobjak megolik pedig szereto szulok varjak oket.
Inkabbmegolik mint masnak adjak az emberek borzaszto gonoszak.
Vigasztaltal mar valakit akinek nem lehet gyereke?? en igen zokogott a vallamon.ezeknek az embereknek minden abortusz egy kepen csapas.
Az abortusz egy élet kioltása.
Biztosan vannak olyan különleges helyzetek, amikor pl. az anyuka életét veszélyezteti a magzat kihordása, ebben az esetben engedélyezném csak, ha rajtam múlna...
Egy anya kioltja a gyermeke életét... Még a puszta gondolt is elborzaszt... Milyen jogon vesszük el a lehetőséget, hogy éljen? Védekezzünk inkább! Ha nem kezelnénk ilyen felelőtlen módon a szexualitást, nem kerülne sor ennyi abortuszra.
Senkit sem akarok elítélni, a saját véleményemet írtam, a saját lelkiismeretem szerint. Mindenki azt csinál, amit akar, lelke rajta...
Sejthalmaz ?? Lattar mar magzatot eloben? En igen ez a szakmam el az uh ujjat szopja 12koraig mindene kifejlodott keze laba szeme szaja szive dobog meg szemoldoke is van csak novekedni kene neki ember.Az anyahegydnek volt szivhangja? Ember lehetett volna belole.
Nezz meg egy 12hetes magzatot aztan allits butasagokat.
"Ember lehetett volna belole." - na ja, akár... ahogy egy spontán abortusz esetén is... az abortusz-témához való hozzáállás nem véletlen kötődik elég szorosan (nem kizárólagosan persze, de szorosan) a vallásokhoz, ugyanis az abortusz fő kérdése a "kinek-minek van joga dönteni az emberré válás lehetőségéről vagy annak elvonásáról".
Namost a hívők természetes módon elfogadják, hogy létezik felettük hatalom, aki az ilyenekben dönthet, és akinek a döntéseit ők elfogadni tartoznak... nos a nem hívők meg nem szeretnek alárendeltség és kiszolgáltatottság tudatában élni... ergo maguk akarják ezeket a döntéseket meghozni.
Egyetértek az előzővel, ez nagyon durva!!!
Már egy 6 hetesnek kimutatható a szívhangja!!!!
És már egy osztódásnak indult petesejt sem hasonlítható egy anyajegyhez, hisz élet alakul belőle, akár tetszik, akár nem,önálló élet, melynek kioltása gyilkosság, akárhogy is ragozzuk.
Aki azzal takarózik, hogy egy magzatnak még nincsenek kognitív képességei, ezért el is lehet pusztítani, az csak kifogásokat keres, vagy mentségeket.
Az abortusz egy leendő még meg nem született élet kioltása, nem véletlenül kell kétszer is bizottság elé menni annak, aki ehhez engedélyt kér, ott még megpróbálják lebeszélni döntéséről.
Nem ítélem el aki ezt megteszi, mert nem vagyok az ő helyében, de én magam soha nem tenném meg!!!!!!!!
Sajnos nekem volt két vetélésem, elhalt magzatok, de azóta már született két egészséges gyermekem. De érzékenyen érint a téma, mert mind a kétszer, amikor a terhességemet kellett orvosi úton befelyezni, rengeteg olyat láttam, aki csak abortuszra várt, mert éppen csak nem akarta azt a babát! Én meg hiába akartam az enyémet, nem maradt meg, míg a másik mellettem egy egészségest készült elvetetni!!!
Szörnyű! Mint ahogy ilyenkor feljajdulnak azok a gyermektelen párok is, akik hiába várnak gyermekáldásra, vagy már az örökbefogadásnál tartanak, mások meg eldobják az életet!
Én is azt mondom, amit a kérdező leírt: miért kell ennyi abortusz a mai világban?
"nem véletlenül kell kétszer is bizottság elé menni annak, aki ehhez engedélyt kér, ott még megpróbálják lebeszélni döntéséről. " - izé, le vagy maradva huszonévvel, kedves előző válaszadó... sehányszor sem kell bizottság elé menni, és senkitől sem kell engedélyt kérni, csak és kizárólag a nő döntése a dolog.
Kötelező tanácsadáson kell részt vennie, ahol tájékoztatják a lehetőségekről, hogy annak tudatában tudjon - ő maga - döntést hozni. A második megjelenéskor meg közli a döntését (minimum 3 nap gondolkodási idő után), és ha továbbra is az abortusz mellett dönt, akkor megkapja a csekket. Ennyi.
(ugye összehasonlításul a házasság is egy tök hasonló procedúra, csak ott az anyakönyvvezető előtti 2 megjelenés között minimum 30 napnak, tízszer annyi gondolkodási időnek kell eltelnie...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!