Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit gondoltok az abortuszról?

Ti mit gondoltok az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én nem értem olyan sokat bármilyen okból írja az anyuka,hogy ezt kell tennie olyan sokan csak anyi választ írnak rá: Abortusz! Ennyi! Igazából azt sem értem miért kell ennyi abortusz a mai világban annyi módja van a védekezésnek! Én nem tudnám elképzelni,hogy ezt tegyem a gyerekemmel! ha beteg lenne esetleg akkor de akkor is nagyon meggondolnám!
2013. jan. 30. 10:14
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ennek nagyon sok oka van aki e mellett dönt.Nagyon fájdalmas és nehéz döntés lehet.De ha nincsennek meg az anyagiak vagy egy 15 éves tinilány esik teherbe én is azt mondanám abortusz.gondolom ezekben a nökben ez a döntés egy életre megmarad.Azt gondolom ha nincs meg minden egy gyerek felnevelésére (nem csak a anyagikat értem) akr felelötlenség megszülni.
2013. jan. 30. 10:23
 2/43 anonim ***** válasza:
59%
Én ellene vagyok, viszont megértem, ha valaki megoldhatatlannak látja a helyzetét, semmi kiútja nincs ezen kívül. Vannak olyan élethelyzetek, amikor ez lehet az egyetlen megoldás. Oké, hogy lehetne védekezni meg örökbeadni, de nem mindenkinek ez a legjobb megoldás.
2013. jan. 30. 10:25
 3/43 anonim ***** válasza:
49%

Ha vki sexel védekezzen, (ha nincs rá keret ne sexeljen) ha normális védekezés mellett (gumi kiszakad még van esemény utáni, ha gyógyszer szedje pontosan) esik teherbe gondolom nem szeretett volna, de ha mindent betart védekezés szempontból akkor legyen abortusz..vagy ha beteg a baba..

de az aki nem védekezik vagy nem megfelelően és így megy sorra abortuszra azt elitélem..igen is a mai világban sok lehetőség van védekezésre akinek arra sincs pénze ne sexeljen..a tini szintén ne...

2013. jan. 30. 10:28
 4/43 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván a védekezés fontos. De ha már bekövetkezett a baj és a szülők nem akarnak vagy nem tudnak egy gyereket bevállalni akkor inkább vetessék el.
2013. jan. 30. 10:31
 5/43 Golan Trevize ***** válasza:
41%

Mivel egy fejlődő életről van szó, gyilkosságnak tartom.

Ki is lehetne hordani, megszülni és örökbe adni.

2013. jan. 30. 10:32
 6/43 anonim ***** válasza:
83%

Egyetértek az utolsóval. Sajnos ma Magyarországon nagyon magas az abortuszok száma, európai viszonylatban is élen járunk, és ez elgondolkodtató.

Sajnos akik felelőtlen viselkedésük miatt választják ezt az utat, nincs nagy akadály előttük, az orvos sem prédikálhat, ha valaki úgy dönt, hogy abortuszra megy, végigjárja a hivatalos ceremóniát és megy. Én bizony pénzbüntetést rónék ki arra, aki csak azért nem tart meg egy gyermeket, mert éppen most nem kell neki.

Ez alól kivételt képez az, ha olyan anyagi körülmények között él az illető, hogy a megszületendő gyermeket nem tudná megfelelően ellátni, pl. éheznének stb., vagy ha betegen születne a baba, vagy fiatalkorú a kismama, tehát van néhány életkörülmény, amit figyelembe véve talán nincs jobb megoldás, de ez az esetek kis százaléka.

Nekünk a 3. gyerek besikerült(védekezés mellett), de természetesen megtartottuk, viszont amikor a munkahelyemen kiderült, hogy a nem tervezett harmadikat várjuk, és bizony 40 évesen fogok szülni, megdöbbentő, milyen véleményeket kaptam:

Hova szülnél már 40 évesen, megőrültél?

Elég a két gyerek a mai világban, nyugodtan vetesd el amíg nem késő!

Nekem is volt abortuszom,amikor már mi sem akartunk többet!

Ez utóbbi kijelentés 3 kolléganőm szájából is elhangzott.

Gondolom, akkor miket mondhattak a hátam mögött!

Jelenleg gyesen vagyok a kicsivel, semmit sem bántunk meg, mert úgy hiszem, ha egy élet megfogant, annak oka van, az nem véletlen, de ezek után gondolhatjátok, hogy nincs sok kedvem visszamenni dolgozni a régi munkahelyemre!

2013. jan. 30. 10:46
 7/43 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy én magam nem tennék ilyet, kivéve ha erőszak által fogant gyerek vagy ha beteg volna. De ítélkezni se fogok más nők felett. Mert senki se tudja mit miért tesznek, vagy min mennek keresztül. Az abortusz jelenleg még nem bűncselekmény, és minden nőnek joga van eldönteni hogy akarja e a gyereket vagy sem, ez az ő döntésük, és más embernek ehhez köze nincs. Még akkor se ha ezt sokan szörnyűnek és elítélendőnek gondolják. De hogy mondani szokták ne ítélkezz mert sose tudhatod mit hoz a holnap. Ma ő van benne holnap te, és ez így van. Ilyen a világ történnek balesetek, az ember élete felfordul és minden átértékelődik.
2013. jan. 30. 11:10
 8/43 anonim ***** válasza:
56%

Pont vmelyik nap volt interjú olyan szegény családokkal, akiknek enni nincs pénzük, sem a gyereknek gyógyszerre...Akkor nyilván azt a keveset, ami van, nem védekezésre fogja költeni. Az egyetlen megoldás a megszakításos módszer marad, ami ugye vagy bejön, vagy nem...Vagy akkor, aki ennyire szegény, nem éljen nemi életet?

Egyébként nap, mint nap mutatnak be a tévében sok gyerekes családokat, akik nyomorban élnek. Szted azok a gyerekek boldogok? És most senki ne jöjjön azzal, h nem a pénz számít...

Igenis vannak helyzetek, amikor nincs jobb megoldás. Könnyű okosnak lenni, h "miért nem védekezett" stb...Én ismerek nem 1 olyat, aki pl. fogamzásgátló mellett lett terhes. Vagy pl. magyarázd már el egy felelőtlen tinédzsernek, h védekezni kell...

Szted milyen élete lesz egy babának, ha olyan helyre születik, ahol egyáltalán nem várják, ahol semmit nem tudnak neki megadni stbstb....

Ezen kívül igenis vannak nők, akik csak 1 gyereket szeretnének, nem többet.

2013. jan. 30. 12:35
 9/43 anonim ***** válasza:
51%

Ja és azoknak, akik itt örökbe adásról papolnak...

Azt a gyereket ki kell hordani, meg kell szülni. Ha vki nagyon nem akarta a kicsit, ez nyilván hatalmas áldozat, amit hülye lenne vállalni. Ha meg esetleg csak anyagi oka van, h nem vállalja, és úgy dönt, h örökbe adja, belegondoltok, mekkora trauma elszakadni neki a babájától?

2013. jan. 30. 12:38
 10/43 anonim ***** válasza:
100%

Annak, aki írja, h 3. babát 40 évesen szülte:

Bár én is azon a véleményen vagyok, h ebbe a világba a 2 is sok DE...ez gusztustalan, h vkinek így a szemébe mondják, mint neked. Attól, h én nem akarok másik gyereket, tiszteletben tartom, ha más akar, és sem érdekel, ha más 5öt szül.Ne foglalkozz velük!

2013. jan. 30. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!