Ti mit gondoltok az abortuszról?
Ha vki sexel védekezzen, (ha nincs rá keret ne sexeljen) ha normális védekezés mellett (gumi kiszakad még van esemény utáni, ha gyógyszer szedje pontosan) esik teherbe gondolom nem szeretett volna, de ha mindent betart védekezés szempontból akkor legyen abortusz..vagy ha beteg a baba..
de az aki nem védekezik vagy nem megfelelően és így megy sorra abortuszra azt elitélem..igen is a mai világban sok lehetőség van védekezésre akinek arra sincs pénze ne sexeljen..a tini szintén ne...
Mivel egy fejlődő életről van szó, gyilkosságnak tartom.
Ki is lehetne hordani, megszülni és örökbe adni.
Egyetértek az utolsóval. Sajnos ma Magyarországon nagyon magas az abortuszok száma, európai viszonylatban is élen járunk, és ez elgondolkodtató.
Sajnos akik felelőtlen viselkedésük miatt választják ezt az utat, nincs nagy akadály előttük, az orvos sem prédikálhat, ha valaki úgy dönt, hogy abortuszra megy, végigjárja a hivatalos ceremóniát és megy. Én bizony pénzbüntetést rónék ki arra, aki csak azért nem tart meg egy gyermeket, mert éppen most nem kell neki.
Ez alól kivételt képez az, ha olyan anyagi körülmények között él az illető, hogy a megszületendő gyermeket nem tudná megfelelően ellátni, pl. éheznének stb., vagy ha betegen születne a baba, vagy fiatalkorú a kismama, tehát van néhány életkörülmény, amit figyelembe véve talán nincs jobb megoldás, de ez az esetek kis százaléka.
Nekünk a 3. gyerek besikerült(védekezés mellett), de természetesen megtartottuk, viszont amikor a munkahelyemen kiderült, hogy a nem tervezett harmadikat várjuk, és bizony 40 évesen fogok szülni, megdöbbentő, milyen véleményeket kaptam:
Hova szülnél már 40 évesen, megőrültél?
Elég a két gyerek a mai világban, nyugodtan vetesd el amíg nem késő!
Nekem is volt abortuszom,amikor már mi sem akartunk többet!
Ez utóbbi kijelentés 3 kolléganőm szájából is elhangzott.
Gondolom, akkor miket mondhattak a hátam mögött!
Jelenleg gyesen vagyok a kicsivel, semmit sem bántunk meg, mert úgy hiszem, ha egy élet megfogant, annak oka van, az nem véletlen, de ezek után gondolhatjátok, hogy nincs sok kedvem visszamenni dolgozni a régi munkahelyemre!
Pont vmelyik nap volt interjú olyan szegény családokkal, akiknek enni nincs pénzük, sem a gyereknek gyógyszerre...Akkor nyilván azt a keveset, ami van, nem védekezésre fogja költeni. Az egyetlen megoldás a megszakításos módszer marad, ami ugye vagy bejön, vagy nem...Vagy akkor, aki ennyire szegény, nem éljen nemi életet?
Egyébként nap, mint nap mutatnak be a tévében sok gyerekes családokat, akik nyomorban élnek. Szted azok a gyerekek boldogok? És most senki ne jöjjön azzal, h nem a pénz számít...
Igenis vannak helyzetek, amikor nincs jobb megoldás. Könnyű okosnak lenni, h "miért nem védekezett" stb...Én ismerek nem 1 olyat, aki pl. fogamzásgátló mellett lett terhes. Vagy pl. magyarázd már el egy felelőtlen tinédzsernek, h védekezni kell...
Szted milyen élete lesz egy babának, ha olyan helyre születik, ahol egyáltalán nem várják, ahol semmit nem tudnak neki megadni stbstb....
Ezen kívül igenis vannak nők, akik csak 1 gyereket szeretnének, nem többet.
Ja és azoknak, akik itt örökbe adásról papolnak...
Azt a gyereket ki kell hordani, meg kell szülni. Ha vki nagyon nem akarta a kicsit, ez nyilván hatalmas áldozat, amit hülye lenne vállalni. Ha meg esetleg csak anyagi oka van, h nem vállalja, és úgy dönt, h örökbe adja, belegondoltok, mekkora trauma elszakadni neki a babájától?
Annak, aki írja, h 3. babát 40 évesen szülte:
Bár én is azon a véleményen vagyok, h ebbe a világba a 2 is sok DE...ez gusztustalan, h vkinek így a szemébe mondják, mint neked. Attól, h én nem akarok másik gyereket, tiszteletben tartom, ha más akar, és sem érdekel, ha más 5öt szül.Ne foglalkozz velük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!