Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit gondoltok az abortuszról?

Ti mit gondoltok az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én nem értem olyan sokat bármilyen okból írja az anyuka,hogy ezt kell tennie olyan sokan csak anyi választ írnak rá: Abortusz! Ennyi! Igazából azt sem értem miért kell ennyi abortusz a mai világban annyi módja van a védekezésnek! Én nem tudnám elképzelni,hogy ezt tegyem a gyerekemmel! ha beteg lenne esetleg akkor de akkor is nagyon meggondolnám!
2013. jan. 30. 10:14
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
66%

kedves 8-as.

Én írtam h védekezzen vagy ne sexeljen, miért abortuszra az olyannak van pénze?

most ez oda vissza megy ...nekem ez a véleményem..ennyi.én elítélem azokat... az egy élet...

2013. jan. 30. 13:02
 12/43 Golan Trevize ***** válasza:
72%
9-es, ha már a traumáról beszélsz, abba belegondoltál, hogy a magzatnak mekkora trauma, hogy megfosztják az élettől?
2013. jan. 30. 13:03
 13/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy gondolom,hogy lehet ha jól tudom 12. hétig "csak" embrió,nekem ő már egy élet! = hetesen már dobog a kis szíve!!! Élni akar! A múltkor ilyen kérdésnél írt valaki egy verset 7-8 hétig volt írva a magzati szempontból! Na én attól is elsírtam magam! És ha nincs pénze védekezni akkor miből fizeti az abortuszt? Nem ítélem el aki elvetet egy babát de elszorul a szívem érte!
2013. jan. 30. 13:12
 14/43 anonim ***** válasza:
68%

Azok, akiknek nincs pénzük védekezni, abortuszra sincs, épp ezért van annyi sok gyerekes nyomorgó család...

Igen gyilkosság, de amint már írták sokan, ha embertelen körülmények közé szül vki, az sokkal nagyobb vétek egy gyerek ellen.

2013. jan. 30. 13:20
 15/43 anonim ***** válasza:
43%
Egyébként sztem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy adott esetben hogyan dönt. Nem vagyunk egyforrmák - szerencsére.
2013. jan. 30. 13:20
 16/43 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos ilyen embertelen, felelőtlen az emberek többsége. Akik abortuszra mennek nem gondolnak bele (a többség legalábbis), hogy egy életet oltanak ki... egyszerűen nem tekintik ÉLETnek az embriót, mert, hogy az "csak" egy sejtcsomó... és hiába is próbálod meggyőzni őket az ellenkezőjéről nem képesek ezt felfogni és nem is akarják... Mert így könnyebb. Még tudat alatt is elzárkóznak a dologtól. Az abortuszok nagy részét igen is FELELŐTLENSÉG miatt bekövetkezett terhesség miatt végzik. Lehet ráfogni, hogy megszakítással "védekeztünk"... Több mint 10 éve megszakítással védekezünk a párommal... (ha becsúszott volna a baba nem vetettem volna el) érdekes... nem lettem terhes... de ahogy akartunk babát azonnal terhes lettem... (fogamzásgátlót nem szedhetek, spirálom volt, de le kellett vetetni, gyulladások miatt, a gumit nem szeretjük) na ezért nem hiszek abban, hogy megszakításos együttlétből ENNYIRE SOK terhesség "csúszik" be! Fogamzásgátló mellett teherbe esni... ebben sem hiszek, ha valaki tényleg jól szedi, odafigyel arra, hogy hasmenés-hányás, antibiotikum szedése mellett kiegészítő védekezésre van szükség egész hónapban. Talán mindkét esetben előfordul, hogy valaki TÉNYLEG a fent leírt védekezési mód mellett lesz terhes. De szerintem elenyésző ezek száma azok közül akik csak ezzel "szépítik" a helyzetet. Én a nyomorba szülőket elköttetném. Oké egyszer becsúszik, elveteti, nincs pénze gyógyszerre. Akkor a második alkalommal az abortusszal egybekötve elköttetném. Nem ő fizeti az abortuszt, mert nincs rá pénze, hanem az állam, vagyis mi, akik dolgozunk és fizetjük a TB-t. Na már most, ha én fizetem a TB-t akkor inkább egy elköttetést "finanszíroznék" mint 2-3 abortuszt. Ha megszüli: akkor is az adófizetők pénzéből fogja "eltartani". Legjobb megoldás a védekezés. Szegény megfogant babának, még csak választási helyzete sincs... egyszerűen kiírtják. Egy 12 hetes magzat már szopja az ujját!!! Ez TÉNY! Ultrahangos felvételeken látszik! Kórházban dolgoztam, láttam kis pohárban 11 hetes embriót... megdöbbentem. A kis tenyere, ujjacskái, lábacskái mindene megvolt! Teljesen úgy nézet ki mint egy baba, csak nagyon kicsi és soványka volt! Sajnos sokan ebbe bele sem gondolnak és nem is AKARNAK. Mert így könnyebb. És persze lehurrogják azokat akik ÉLETKÉNT, apró EMBERI lényként tekintenek arra a kis "sejtcsomóra". Pedig akinek dobog a szíve az él!!!
2013. jan. 30. 14:04
 17/43 anonim ***** válasza:
44%

Utolsó nem mindenben értek veled egyet. Sajnos a mi családunkban is volt aki elvetette a gyerekét (és ők belegondoltak h egy kis EMBER fejlődik bennük). Az egyik az anyukám, aki belehalt volna ha megtartja. a

A másik pedig a nővérem, aki a párjával akkor vett fel hitelt, renoválták (még ma is) az újonnan vett házukat és sajnos nem bírták volna felnevelni. Akkor még csak neki volt állandó munkahelye és így nehéz lett volna megoldani. Még az abortuszra a pénzt is úgy kellett összekaparniuk. Szívesen megtartották volna, de sajnos nem tehették... Ja am szüleim is és tesómék is védekeztek gyógyszerrel... (én is teherbe estem mellette, de nekem sajnos elment a baba)

2013. jan. 31. 20:30
 18/43 anonim ***** válasza:
55%
Utolsónak...sokan vannak így. Nincs ezzel sztem semmi baj. Csak sokan nem értik meg, hogy igenis lehet felelősségteljes védekezés mellett is teherbe esni, igenis előfordulhat bárkivel, hogy megtörténik bármilyen okból.Csúnya dolognak hangzik ez így, de legtöbb helyen, ahol az abortusz mellett döntenek, az az ok, hogy ha az a kicsi megszületne, több ember élete menne tönkre (köztük az övé is).
2013. febr. 1. 08:27
 19/43 anonim ***** válasza:
61%
Az abortuszról? Soha nem jó megoldás, de vannak élethelyzetek, amikor a kisebbik rossz...
2013. febr. 1. 15:36
 20/43 anonim ***** válasza:

18-as

Hát igen ez sajnos így van.... Ha pedig megtartották volna, akkor most ők lennének a felelőtlenek.... Az a baj, h semmilyen fogamzásgátlási módszer nem 100%-os. Illetve az, h az ember nem él szexuális életet.

2013. febr. 1. 18:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!