Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meg lehet akadályozni valahogy...

Meg lehet akadályozni valahogy a gátmetszést?

Figyelt kérdés

Lehet valahogy tiltakozni ellene?

Inkább repedjek ha repedek, de én rettegek az ollótól és állítólag borzalmas hangja van

én ezt nem akarom átélni

2013. jan. 28. 22:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
71%

Én keresnék egy olyan orvost-szülésznőt,aki gyakorlott a gátvédelemben,ez a legfontosabb!

Plusz kismamajóga,weleda masszázsolaj,málnalevél,homeopata bogyók,relaxációs technikák+a mi nagyban befolyásolja a genetika,és a baba méretei.Nyilván az utolsó kettő adott,de a többit Te magad tudod megválasztani.

Tudok ajánlani orvost és szülésznőt is,ha gondolod(Bp.)

2013. jan. 29. 00:05
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj tőle, ez fog a legkevésbé feltűnni, én észre sem vettem volna,ha nem mondja az orvos, hogy vágunk...De akkor sem éreztem..Varrásnál érzéstelenítettek, nem éreztem, kiszedésnél szintén semmit...És mire mentem haza a kórházból már alig fájt a helye...
2013. jan. 29. 00:45
 13/28 anonim ***** válasza:
46%
Én is rettenetesen félek a gátmetszéstől, de anyum mondta, hogy pl mikor ő szült akkor nem is vette észre a gátmetszést, csak mikor az orvos mondta a nővérnek, hogy nem kellett volna ekkorát vágnia. ha repedsz az sokkal roszabb mert a végbeledig is felmehet a repedés, és ha több helyen repedsz az több varrást is jelent.
2013. jan. 29. 02:40
 14/28 anonim ***** válasza:
63%
8 hete szultem. Ne felj, semmit nem fogsz belole erezni! En utolag semmikepp nem akarnam hogy ne vagjanak, mert sokkal nehezebb lenne a vege. Igy konyebben kibujik a baba. A varrast nem ereztem, par nap mulva semmi bajom nem volt. Most tukorrel neztem es nem is latom hol metszettek. Hidd el ez a legkevesebb, semmikepp ne felj tole!!
2013. jan. 29. 04:22
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

A gátmetszést nem fájt,szólt a doki hogy mikor fog vágni-semmi olló :) hideg érzés volt de csak egy pillanatnyi.

A varrás az fájt ,ugráltam és sziszegtem ,de nem jobban mint a szülés hanem máshogy ,éles csípéseknek éreztem.

Ha szakadok kívül belül több a varrás is.Így 4 öltéssel megúsztam.

Spárgázni nem tudok sajnos -bár előtte sem ment :D

2013. jan. 29. 06:57
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Se a vágást, se a varrást nem fogod érezni, a varrásból max pici csipkedést. Mindkettőhöz kaptam érzéstelenítőt. A vágáshoz úgy kaptam, hogy tolófájásnál adta az érzéstelenítőt , a következő tolófájásnál vágott. Szóval éreztem, hogy csinál vmit, de nem fájt. Varrásnál meg ahogy adta az injekciót, még az előzőnek volt hatása, így azt se éreztem. A cérnát éreztem, ahogy húzta, de az se fáj, csak fura érzés.
2013. jan. 29. 07:49
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a gátmetszés egy szar dolog - nekem az elsőnél volt, a másodiknál nem, és hát felépülésben ég és föld. De szerintem repedni még rosszabb.

Megelőzni szerintem támogató szülésszel és szülésznővel tudod a legjobban, akik a gátvédelemre törekednek. De szerintem nincs olyan orvos, aki, ha biztosan látja, hogy repedni fogsz, ne csinálna gátmetszést.

Én hangot nem hallottam, és magát a vágást se nagyon éreztem. Az összevarrásnál meg kaptam érzéstelenítőt, az se fájt. Ami gáz volt, hogy nekem ez a "seb" 4 hétig eléggé fájt, szinte ülni is alig tudtam, és menés közben is zavart, de még utána is hónapokig fájt. De én extrém lassan gyógyulok.

2013. jan. 29. 08:32
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Èn is egèsz terhessèg alatt a gàtmetszèstől rettegtem. De amikormàr 8 òràja vajúdtam brutàlis fàjàsokkal,oxival,hidd el nem èrdekrlt,csak szedjèk ki belőlem a gyereket es legyünk vègre túl rajta. Nàlam az volt,h ugye a gàtmetszèst tolòfàjàs alatt csinàljàk. na most nekrm nem volt tolófàjàsom,akkor nyomtam amikor a szülèsznő mondta. Hallottam a nyisszentêst ès ennyi. A vàgàskor csak hideget éreztem a helyèn. Na a varràs majdnem 1 òràs volt,mert a metszès ellenère repedtem kìvül belül. A varràsnàl kaptam érzéstelenìtőt,de mivel elhúzódott,a vêgère igencsak kiment az érzéstelenìtő. Fàjni nrm fàjt,csak kellemetlen volt,erős csìpéseket éreztem. Szülés utàn 2 hétig nem tudtam leülni annyira fàjt mèg. De a szobatàrsam pl màr 2 òràval a szülès utàn törökülésben szoptatott. Ha nekem ilyen pòzt kellett volna felvennem,biztos lekaparom a falat :D
2013. jan. 29. 09:20
 19/28 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. nem 8 óràja vajúdtam,hanem 18 :)
2013. jan. 29. 09:21
 20/28 anonim ***** válasza:
Ja és gátmetszés ellenére nagyon ödémás lettem,és a varrat nem fájt viszont szúrt :O készíts be magadnak egy gyermek úszógumit és akkor tudzs ülni is ,hasznos mert ha látogatód van vagy szoptatsz igényled az ücsörgést.Én 1 hétig használtam,nyáron pedig már a gyermekem strandolt vele :)
2013. jan. 29. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!