A gátmetszést mikor végzik el? Ha jönnek a tolófájások, mert hogy az annyira fáj hogy úgysem érezni közben a vágást? Vagy adnak érzéstelenítőt?
Hát nekem fájt, nem is kicsit, jobban, mint a tolás. mindkétszer. És a varrások is. Rosszabb volt nekem ez, mint a szülés. És az érzéstelenítőt is éreztem, és attól függetlenül nagyon fájt.
Én nem kaptam edát, meg semmi fájdalomcsillapítót egyik szülésnél sem.
Kaptam érzéstelenítőt, tolófájáskor vágtak, nem éreztem semmit se. A varrást sem éreztem, csak épp tudtam, h most varrnak...jáj,a cérna húzását éreztem,de nem fájt egyáltalán. Akkor éreztem csak meg, amikor elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, és föl kellett állnom a szülőágyról.Felszívódó varratokat kaptam, kb. 3-4 hétig ülni alig bírtam.
De nem akarlak ijesztgetni, van aki 2-3 nap után vígan rohangál, meg sem érzi. Javasolják gátsebre a First spray-t (aloé vera-s készítmény), orbáncfű olajat, homeopátiás bogyókat, stb.
Lényeg, hogy tisztán tartsd a sebet, erre jó pl. a gyakori zuhany vagy a nedves Wc papír.
Szép szülést, jó babázást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!