A SZÜLÉS alatt hányszor adhatnak érzéstelenítőt?
Az első csemetémet EDA-val szültem. A "gerincbe" csak egyszer kaptam, mert oda csak bekötötték és oldalra elvezették, pont azért, hogy ne sokszor kelljen oda szúrni.
Én bő félóránként kaptam, pici adagokban, pont azért, hogy a kitolási szakaszra már ne legyen bennem érzéstelenítés. Így nem kellett a dokira/ctg-re hagyatkozni, hogy mikor nyomjak. 3-ra kint volt :)
Összesen 4 adagot kaphattam - erre már nem emlékszem, mert annyira jó volt az EDA, hogy gyakorlatilag aludtam két fájás között.
Nem emlékszem, pontosan hányszor kaptam, de sokszor. Ahogy ment ki az előző adag hatása, csak szólnom kellett, és a Doki már nyomta is a következőt, így a fájásokból csak valami töredéket éreztem. Nekem végig, a Baba megszületéséig hatott, így tapiztam a hasamat, onnan tudtam, hogy nyomnom kell, hogy éreztem a keményedést, meg a Doki is "szólt".
Mindennel együtt 5 óra alatt megszületett a Babám.
Én nem vagyok fakír, de nem kértem érzéstelenítőt. Úgy fogtam fel, hogy ennek a fájdalomnak célja van, olyan mint a fogfájás.
Tus és nagy labda a zuhany alatt. Ki lehet bírni.
Kedves Utolsó! Első válaszoló vagyok! Azért ne általánosítsunk! Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, ezért egyáltalán nem megvetendő, ha valaki érzéstelenítőt kér! Nekem pl. 3 perces fájásokkal indult a vajúdás, amiből gyorsan 1 percesek lettek. 2 óra kemény vajúdás után már iszonyú fáradt voltam, nem segített sem a labda, sem a meleg víz, sem a speckó légzés. Könyörögtem, hogy adjanak valamit, mert elájulok a fáradtságtól. Ja és közben egy dekát nem tágultam... Miután megkaptam az EDA-t, elmúlt a fájdalom és "mellékhatásként" gyönyörűen kitágultam. Ha nem kapok érzéstelenítőt, valószínűleg császár lett volna, így viszont természetesen szülhettem és boldog élményként gondolok vissza a szülésre! Ja és pont úgy hősnek tartom magam, mint Te vagy bárki más, aki érzéstelenítő nélkül szült!
Ne haragudj, nem kötekedni akartam, csak kijött belőlem!
Itt 6.
Kedves Utolsó, teljesen egyetértek Veled, ugyanezeket mondhatom el én is a szülésemmel kapcsolatban.
És igenis, büszke vagyok arra, hogy életet adtam a Babámnak, még ha fájdalomcsillapítás segítségével is. A következő Babánál is fogok kérni, mert az EDA nemcsak nekem, de a Baba számára is megkönnyíti, megrövidíti a világra jövetelt. És ezt nem én találtam ki, hanem a szülész és az aneszteziológus orvosok ...
(Végül, de nem utolsósorban én azért nem bánom, hogy nem éreztem a fájásokat teljes valójukban!)
7-es válaszoló: az első szülésnél én sem kértem, simán bírtam anélkül, pedig ezerrel nyomták az oxit belém.
A másodiknál viszont kértem, mert az oxi ellenére sem tágultam semmit, de 2 perces fájások jöttek, sokkal rosszabb volt, mint az első szülés. Úgyhogy tényleg nem lehet általánosítani, mert minden szülés más, hiába bírtam az elsőnél, és nem kellett semmi, a másodiknál már nem ment. Ennyi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!