Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meg lehet akadályozni valahogy...

Meg lehet akadályozni valahogy a gátmetszést?

Figyelt kérdés

Lehet valahogy tiltakozni ellene?

Inkább repedjek ha repedek, de én rettegek az ollótól és állítólag borzalmas hangja van

én ezt nem akarom átélni

2013. jan. 28. 22:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
60%
A repedés sokkal rosszabb. A vágás egyenes, sokkal könnyebb összevarrni hamarabb gyógyul mint egy repesztett seb. Nem véletlenül találták ki.
2013. jan. 28. 23:01
 2/28 anonim ***** válasza:
36%

Kérj gátvédelmet, készülj gátmasszázzsal!

Én is nagyon féltem, de a barátaim tapasztalatai alapján úgy döntöttem, hogy inkább vágjanak, mint repedjek, rövidebb gyógyulás, egyenes sebszél, stb.

És persze a baba érdeke az első, ha nem fér ki a buksi, nem fér ki. És az nagyon nem jó, ha elakad esetleg.

Kicsit reccsent, de hidd el, ez lesz a legkevesebb :)

2013. jan. 28. 23:02
 3/28 anonim ***** válasza:
84%

Semmit nem fogsz észrevenni belőle. Emlékszem én is rettegtem, de se a vágást se a varrást nem éreztem. A másodikat gátvédelemmel szültem, és egy nagyon pici repedésem lett csak.

Beszélj a szülésznővel gátvédelemről.

2013. jan. 28. 23:04
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
2013. jan. 28. 23:05
 5/28 anonim ***** válasza:
65%
Ugyanígy voltam én is, rettegtem tőle. A szülésznő mindent megtett egyébként, hogy ne kelljen vágni, de a végén csak vágtak, és nekem csak a mozdulatokból jött le, hogy "na most vágtak". Érezni nem éreztem. És hidd el, jobb, mint repedni. Alig két hete szült anyukám kolléganőjének a lánya, szanaszét repedt, előre-hátrafelé is, mert túl nagy volt a baba, a doki nem vágta, és nem is császározta. Ennek "hála", most egy életre tönkrement! És fizetett orvos és szülésznő volt.
2013. jan. 28. 23:08
 6/28 A kérdező kommentje:

mennyi idővel előtte kell készülni és szólni a gátvédelemnél?

és ha mégis vágnak, kap az ember érzéstelenítést a varrásnál?

erről a részéről is rosszakat hallottam hogy érezték, az volt a legrosszabb stb.

de nem tudom elképzelni milyen, akkor nagyon borzalmas lehet ha még a szülést is túlmúlja

2013. jan. 28. 23:09
 7/28 A kérdező kommentje:

de nem csukott szemmel kell szülni?

hátha akkor nem fogom tudni mikor közeledik az ollóval, ez megnyugtató lenne

vagy hogy láttad a mozdulatokból?

2013. jan. 28. 23:11
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
csukott szemmel csak nyomsz, nincs végig behúnyva a szemed. a metszést tényleg nem igazá érzik, pontosabban nem lehet elkülöníteni a többi fájdalomtól, egybemosódik. a varrást nem tudom, én nem hallottam, h bkinek is akkora trauma lett volna, de persze mindenre van példa. jellemzőnek viszont nem mondanám
2013. jan. 28. 23:15
 9/28 frászkarikaborsó ***** válasza:

Engem vágtak, de nem is éreztem, elvoltam a fájással aminek a közepén történt a dolog :) Viszont tovább is repedtem úgyhogy volt részem mindkettőben. Az orvosom szerint csúnya sebet "nyertem", a varrás is eltartott vagy fél óráig, és utána kétszer megnézett soron kívül, mert aggódott hogy minden rendben van-e. Két hónap múlva is simán emlékezett rá hogy ja igen, az én sebem nem volt egy leányálom, ebből gondolom hogy tényleg jól kifogtam.

Ezt csak azért meséltem el, hogy értékeld azt a részét hogy 10 nap alatt elmúlt a fájdalom, és 3 hónap múlva már SEMMI problémám nincs az egészből. Nem mentem egy életre tönkre, a gátizomzatom köszöni szépen működik, kicsit ugyan gyengébb, de az nem számít :)

szóval ne parázz! túl lehet élni a vágást is, a repedést is komplikáció nélkül. És hidd el, ott a tolófájások kellős közepén baromira nem ettől fogsz félni, hanem a következő fájástól :D

2013. jan. 28. 23:25
 10/28 A kérdező kommentje:

és mennyire lesz ott gyengébb az izom?

egész életemben sportoltam (aerobic, tánc, stb) tudok spárgázni, egyebek... lehet hogy többet már soha nem fogom tudni ezeket, akkor?

2013. jan. 28. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!