Hány perces fájásoknál kell mentöt hivni?
Ciki mentőt hivni??? Uramisten...milyen emberek vannak.... Busszal?????
Mindnképp mentőt vagy taxit hivj, ha elfolyt a magzatviz és ezt természetesen közöld is mikor hivod őket.
Könnyű szülést!
2009. szept. 2. 11:27
Hívj mentőt nyugodtan én csepeli vagyok 2 éve én is ott szültem !Itthon este 10-kor elfolyt a magzatvízem és betelefonáltam hogy ilyenkor mit csináljak(első baba volt nem tudtam semmit)és azt mondták menjek be küldjenek e mentőt de mondtam hogy nem kell mert van autó%De a kis barátnőm is amikor szivárgása volt mentőt hívott és készséggel jöttek!Ugyhogy egyáltalán nincs igaza a sógornődnek!Nyugodtan hívj mentőt!
2009. szept. 2. 11:28
Sajnos nem tudok pontos választ adni,de a busz az tényleg kizárva! Esetleg a taxit javaslom, de abszolút nem gáz ha mentőt hívsz! Pontos időpontot azért sem könnyű adni, mert mindenkinél más a vajúdás hossza!
Minden jót és könnyű szülést!
22h km
2009. szept. 2. 11:31
Szia ! Én háromszor szültem , mindháromszor mentővel mentem be. 5 perces fájásoknál hívtam , és szó nélkül jöttek , levitték a csomagmat az emeletről , majd a mentőben felvették az adatokat( lakcimkártya, személyi , TAJ-kártya kell), a kórházba érve bekísértek a szülőszobára és átadtak a szülésznőnek. Busszal semmi képen ne menj!
2009. szept. 2. 11:35
5/21 A kérdező kommentje:
én is csepeli vagyok.busszal semiféleképpen nem megyek.akkor elöte érdemes betelefonálni a kórházba is?köszönöm a válaszokat
Azért megnézném, hogy sógornőd csordogáló magzatvízzel buszozgat. Nekem magzatví elfolyásával kezdődött, folyamatosan folyt, nem segített se betét, se semmi. Mire kocsival (10 perc) beértünk már totál át voltam ázva. nyugodtan hívj mentőt!!!
2009. szept. 2. 11:52
7/21 A kérdező kommentje:
persze nekik van autójuk és a legdurvább hogy ők ott laknak a kórháztol 10-percre gyalog.
Szia!Igazuk van az elöttem levöknek.Nyugodtan hivj mentöt.Ha elfolyik a magzatviz akkor Mentö,a fertözesek elkerülese erdekeben.En 10 percre lakom a korhaztol gyalog,de az itteni orvosnö ram parancsolt,hogy hivjak mentöt ha elfolyt a magzatviz,vagy ha a fajasok rendezödnek ,1 oran keresztül 5 perces fajasaim vannak.Egyältalan nem lesz ciki.Nekem meg van egy hetem hatra a kiirt idöpontig.
2009. szept. 2. 12:02
Dehogy ciki!!!!! Ha nekem is menni kell majd de épp senki nem ér rá bevinni (murphy) akkor én is mentőt fogok hívni. Azért vannak, ha kell mennek, nem csak a traumás sűrgös esetekhez hívnak mentőt!
BUSSZAL?????? És úgy gondolta hogy a csomagokat is Te cipeld? mert még bezötyögni nem normális cuccok nélkül, de azért nem egy kis hátizsákkal megy az ember szülni! Ő szült már???
Ne aggódj, ha 10 perces fájások lesznek hívd fel a kórházat vagy a dokid, és akkor megmondja hogy mikor hívd a mentőt. De ha egyből 5 percesek vagy elfolyik a magzatvíz, akkor mindenképp mentő. Vagy taxi...de a mentő jobb.
Könnyű szülést kívánok majd és kitartást a hátralévő időre!
35 hetes kismami
2009. szept. 2. 12:30
Nekünk sincs autónk, mi is sokat fontolgattunk, mi legyen. A mentővel egy fontos dolog van: ha a választott kórházad és orvosod(már ha van ilyen)nem a lakhelyedhez eső legközelebbi helyen van, akkor az orvosodtól gyorsan kérj egy igazolást (a kiskönyv hátuljába írták be nekem), hogy ott fogsz szülni és oda vigyenek, mert különben a mentő nem oda szállít, hanem a legközelebb esőbe, hiába mondogatod neki, hova vigyen... (Egy ismerőssel ez megtörtént, ő akkor mondta a mentőnek, hogy akkor köszi szépen, mégsem megy vele és hívott egy taxit, de ez a macera egy ilyen papírral elkerülhető!) Jó szülést! (Szerencsére az első általában nem sieti el, szóval be fogtok érni, ne izgulj emiatt!)
2009. szept. 2. 12:43
Kapcsolódó kérdések: