Nagyon gaz ha 30 hetes vagyok es rettegek a szulestol?
Szia en meg nem szultem de dolgoztam annak idejen szuloszoban amikor a gyakorlatomat toltottem.
Probald meg elengedni a dolgokat.Magadal teszel jot, ha a pozitiv dolgora kncentralsz.
Kerhetsz epidural erzestelenitest is!
Van meg remelhetoleg 10 hetes, hogy felkeszulj lelkileg.
Mindenkinek mas a szulese.
Kinek jobban faj, kinek kevesbe.
Valaki siman megszul egy majd. 5 kilos babat, valaki egy harom es felessel epidurallal megszenved.
Te a sajat szulesedre probalj felkeszulni!
Probalj relaxalni, meditalni.
Tudsz venni ehhez konkretankazit vagy cd-t es sokat segithetsz magadon.
Koncentraj arra, hogy igen is minden rendben lesz.
A baba tudja, erzi, ha aggodsz.
Beszelj vele, illetve hozza.
Hogy meg fog o szuletni, esbeszel neki arrol, hogy milyen lesz a szulesed csak pozitivan persze, es, hogy milyen jo lesz nektek egyutt utanna.
A legfontosabb, hogy mindketten nyugodtak legyetek!
Ha nyugodt vagy neki is neked is konnyebb!
Figyelj majd a szulesznore es az orvosra.Ok meg fogjak neked adni a megfelelo instrukciot mit csinalj ;)
Es nem tudom mar hol, probald beutni a google ba, talalsz teakat, amit amegfelelo heten kell fogyasztani szuleskor es az segit az izmoknak.
Mndegyik masra jo mar nem emlekszem, le van irva.
Szerintem ha rakeresel megtalalod!
Hol fogsz amugy szulni?
(bocsi, hogy nincsen ekezetem, kulfoldrol irok)
Hehe :)
En kicsit messzebb, most Egyiptomba.
Amugy Magyarorszagon-Budapesten.
Megyunk is haza vegre oktoberben :D
Nézd, tudom, hogy könnyű ezt mondani, de akár félsz tőle, akár nem, akkor is meg fog történni, éspedig nem olyan, mint a fogfájás, hogy húzod, halasztod, ameddig tudod. Amikor megkezdődik, akkor ha összesz@rod magad, annyira félsz, akkor is meg fog születni. Ne aggódj, a szülőszobán rajtad kívül mindenki jobban fogja tudni, mit kell csinálni, beleértve a picit is.
Igaz, én még csak 18 hetes vagyok, de bevallom, a szoptatástól, és attól, hogy túlhordom a babát, jobban félek, mint magától a szüléstől.
Amúgy én is romániai vagyok :)
Szia! Én is nagyon féltem mert tudtam hogy fájni fog, ezért megértelek. De így utólag: fölösleges félni, úgyse tudsz rákészülni, mert minden szülés más. És attól hogy rettegsz, nem lesz jobb, mert feszültebb vagy és leszel, és sajnos attól még ugyanúgy fog fájni...
De amikor már ott leszel, nem félni fogsz, hanem azt gondolni, hogy legyek már túl rajta!!! És amikor meglátod a csöppséget, az kárpótol mindenért...
Ne hagyd, hogy mások megrémítsenek! A szülési fájdalom új, nem tudod milyen, ismeretlen, ezért félsz tőle, de nem kell!
Nekem mindkét szülésem életem legcsodálatosabb élménye volt, fájdalom ide vagy oda. Soha nem kérnék epidurális érzéstelenítést, mert a fájásoknak oka van, azokkal együtt kell működni, nem hadakozni ellenük, nem eltűrni, hanem velük dolgozni!
A fájások nyitják meg a szülőcsatornát a pici baba számára. Annyira hozzátartoznak a szülés folyamatához, ha nem hadakozol ellenük, hanem átadod magadat nekik, akkor gyorsan és könnyen fogsz szülni!
Próbálj magadra és a babádra koncentrálni, bízz magadban, a babádban , és a természetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!