Felek a szulestol, ti is?
Én is nagyon féltem a szüléstől, de aztán több dolog segített.
Egyrészt az,hogy a 30.héten kórházba kerültem,mert elkezdett kinyílni a méhszájam, és félő volt,hogy beindul a szülés. 3 hetet voltam bent, ez idő alatt jópáran elmentek mellőlem szülni. Láttam,ahogy elkezdődött náluk a vajúdás, a fájdalmukat, és tudatosult bennem,hogy ezt azért ki lehet bírni.
Meg ezt már írtam máskor is, lehet,hogy olvastátok is, egyrészt a keresztanyám mesélte,mikor ő volt terhes,egyik kollégája azt mondta neki:azt a napot rászánja Zsuzsikám...
A másikat a kolléganőm mondta,hogy fáj a szülés, tény, de egy életben 1szer 2szer ki lehet bírni...
És valóban...
2 lányom van, 4,5 éves és 7 hónapos,mindkettőt természetes úton szültem fájdalomcsillapító nélkül. Mindegyik hamar meglett szerencsére(3óra).
Egyébként (nem akarlak stresszelni), de sztem a szülés a legkevesebb az egészben.Nekem a varrás sokkal jobban fájt mindkét babánál, meg utána a seb fájdalma, hogy minden mozdulat nehéz, a mell bedurranása, a szoptatás, az első napok, hetek....
De ez sem mindenkinél egyforma.
En is felek a szulestol vagyis inkabb azoktol a dolgoktol amik aztan kovetkeznek a varras vagy csaszarnal a muteti seb fajdalma..esetleges komplikaciok ilyesmik.
34h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!