Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Felek a szulestol, ti is?

Felek a szulestol, ti is?

Figyelt kérdés
27hetes kismama vagyok,es hat nagyon felek a szulestol,tapasztalatok? Meg lehet valahogy konnyiteni a szulest? Aki tobbet mozog konnyebb a szules??? esetleg vizben szules?
2011. febr. 25. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem féltem, de neked sem kell! Pozitívan álltam hozzá, és egyáltalán nem volt kibírhatatlan. Ne higgy a rémtörténeteknek, könnyen és gyorsan fogsz szülni, és kész. Én mozogtam, de a terhesség vége felé már nem, mert nem nagyon ment... Így hogy átéltem, azt mondom nem segített volna a víz, és semmi, jó volt feküdni, és koncentrálni a levegőre, és hogy enyhüljön a fájás. A szülés nekem pozitív élmény maradt, simán beválallom majd megint, de fontos a jó hozzáállás, hogy hogyan éled meg. Fájni fog, de ebbe törődj bele, ne félj tőle, akkor nem lesz rossz.
2011. febr. 25. 15:49
 2/11 anonim ***** válasza:
En nem feltem a szulestol. Ugysem lehet ra felkeszulni. Nekem elkezdodott, sokaig vajudtam, utana csaszar lett belole, szoval ugysem tudtam volna ra keszulni, mert sosem lehet tudni, hogy hogy alakul. Akkor nem feltem semmitol, mert nem tudtam, hogy mire keszuljek. Most sem felnek a szulestol, en csak a baba miatt aggodom sokkal jobban terhesseg alatt. Teljesen felesleges tartanod tole! Attol csak nehezebb lesz.
2011. febr. 25. 15:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez az, ne olvass rémtörténeteket! Nekem is nagyon jó élmény volt a szülés, készültem óriási fájdalomra, meg ilyesmire, aztán végül nem is ez volt a lényeg. Tényleg egy csoda, hogy megszületik a gyermeked! Ne aggódj!
2011. febr. 25. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja és nekem abszolút nem hiányzott, hogy ott kádba másszak ki, be, vízben ücsörögjek. Labdát is kínáltak, de sokkal egyszerűbb volt a szülőágyba kapaszkodni, aztán azon megszülni. (2. vagyok.)
2011. febr. 25. 16:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, az előbb elszámoltam, nem 2., hanem 3. voltam...
2011. febr. 25. 16:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon féltem a szüléstől, de aztán több dolog segített.

Egyrészt az,hogy a 30.héten kórházba kerültem,mert elkezdett kinyílni a méhszájam, és félő volt,hogy beindul a szülés. 3 hetet voltam bent, ez idő alatt jópáran elmentek mellőlem szülni. Láttam,ahogy elkezdődött náluk a vajúdás, a fájdalmukat, és tudatosult bennem,hogy ezt azért ki lehet bírni.

Meg ezt már írtam máskor is, lehet,hogy olvastátok is, egyrészt a keresztanyám mesélte,mikor ő volt terhes,egyik kollégája azt mondta neki:azt a napot rászánja Zsuzsikám...

A másikat a kolléganőm mondta,hogy fáj a szülés, tény, de egy életben 1szer 2szer ki lehet bírni...

És valóban...

2 lányom van, 4,5 éves és 7 hónapos,mindkettőt természetes úton szültem fájdalomcsillapító nélkül. Mindegyik hamar meglett szerencsére(3óra).

Egyébként (nem akarlak stresszelni), de sztem a szülés a legkevesebb az egészben.Nekem a varrás sokkal jobban fájt mindkét babánál, meg utána a seb fájdalma, hogy minden mozdulat nehéz, a mell bedurranása, a szoptatás, az első napok, hetek....

De ez sem mindenkinél egyforma.

2011. febr. 25. 17:38
 7/11 anonim ***** válasza:

En is felek a szulestol vagyis inkabb azoktol a dolgoktol amik aztan kovetkeznek a varras vagy csaszarnal a muteti seb fajdalma..esetleges komplikaciok ilyesmik.

34h km

2011. febr. 25. 18:40
 8/11 anonim ***** válasza:
hát én eddig nem féltem a szüléstől, elvégre nem tudom hogy fog fájni pontosan, meg úgy voltam vele, hogy epidurált kérhetek, bár nem szeretnék, aztán most egyik éjjel jóslóra ébredtem, és lehet a félálom miatt, de tisztára beparáztam hogy ez még jobban is fog fájni??? Remélem azért akkor élőben nyugodt tudok majd maradni, de biztatásul mondom, hogy nekem egyik ismerősöm azt mesélte, hogy neki mensis görcs erősségű fájásai voltak végig, meg általánosságban kívülről az egész sokkal rémisztőbbnek tűnik, mint amikor veled történik. Túlleszünk rajta, ahogy naponta több ezer nő:)
2011. febr. 25. 19:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Mire odaérsz időben,hogy mindjárt szülsz még sürgetni is fogod,csak legyél már túl rajta,mert már akkora hasad lesz és unod már az egészet. Nagyon kíváncsi leszel a babádra,látni akarod. Bennem is csak még jóval előtte keringtek ilyen gondolatok,aztán 40+6 hetesen szültem végül és már magam vittem a csomagjaimat 1-1 vizsgálat előtt,hogy hátha benn fognak és hogy nekem még ez se indítja be a szülést,senki ne cipekedjen helyettem mert minek:D
2011. febr. 28. 22:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia!En az elso gyermekem varom,uyg hogy nem tudom mitol kell feljek,de nem is inkabb a szules agaszt,hanem a repedes vagy gatmetszes,vagas,varras meg eszek.De ezek meg halasra is remisztoek!Na de mar annyira vagyok hogy legyen ami lesz annyi ha felig felboncolnak is :D csak mar kint legyen a picim!22eves kismami(40+1 hetes a babo)
2011. ápr. 22. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!