Mit lehet elvárni egy jó szülésznőtől?
Akkor van különbség, ha már a terhesgondozás alatt is segít. Írták itt többen, hogy mikor a kórházba kellett menniük NST, vérvétel, akkor ő csinálta nekik. Ezen kívül a szülőszoba látogatás, de azt bárkinek megcsinálják, ha kéred, nem kell hozzá felfogadni senkit...
Mi nem fogadtunk. Megkérdeztem a dokimat, hogy fogadjak-e, azt mondta nem kell, nagyon jók a szülésznők...persze utólag rájöttem, hogy úgyis ő választott a rendelkezésre állók közül, mikor felmentünk a szülőszobára, nyilván aki jó, és szeret vele dolgozni... :)
Valóban nagyon szimpi is volt, jól elbeszélgettünk vele a szülőszobán, tartotta bennem a lelket, mutatott trükköket, úgyhogy ugyan lejárt volna a műszakja este 7-kor, megkértük, hogy maradjon. 8-kor született a lányom, még 2 óra megfigyelő után felvitt a gyermekágyasra, tehát 2-3 óra pluszt jelentett neki, ezért adtunk 25 ezret...
Másnap is jött megnézni...
Nekünk jól jött ki a lépés, de valóban lutri is lehet...
Szerintem, ami nagyon fontos:
- bízzál benne, legyen szimpatikus. Nem tudnám magam rábízni egy olyan emberre, aki ellenszenves.
- legyen gyakorlott a gátvédelemben (a mi kórházunkban a szülésznők vezetik le a szülést nem a dokik, így a gátvédelem is az ő "dolguk")
- nyugodt, de határozott legyen
- legyen nyitott a szülő nő kívánságaira, elképzeléseire (pl én minél kevesebb beavatkozást akartam, alkalmaztuk a homeopátiás bogyókat, végig álltam vajúdás alatt, szóval ami a protokolltól eltér, azt meg lehessen vele beszélni)
Akit én kaptam ügyeletben először, vele olyan jól tudtunk együtt "dolgozni", hogy másodjára megfogadtam. Szoktunk beszélni telefonon kb havonta, az NST-ket ő csinálta, az utolsó hetekben már szinte napi kapcsolatban voltunk. Akármilyen kérdéssel fordulhattam hozzá. Amikor bementem, rögtön ő is indult, végig velem volt, beszélgettünk, nevettünk, teljesen feloldódtam, ezért pláne hálás vagyok neki. Vizet adott, kérdezett, minden porcikájával rám figyelt.
Szülés után felkísért a szobába, utána napokon is bejött hozzám. A mai napig tartjuk a kapcsolatot.
Az is igaz, hogy ez vidék, itt azért más minden emberi kapcsolat, mint Bp-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!