Mennyire függ az orvostól, vagy a szülésznőtől ha én
gátvédelemmel szeretnék szülni?
Figyelt kérdés
2009. jún. 2. 14:07
1/9 anonim válasza:
Akkor a szülésznővel kell beszélned!
Nálunk ő védte a gátat!
2009. jún. 2. 14:09
2/9 anonim válasza:
Szerintem nagyon. Ez az orvos döntésén, és hozzáállásán múlik.
Egyébként meg szerintem nem éri meg, állítólag sokkal több kárt okoz, mint amennyi haszna van. Én két gyereket szültem gátmetszéssel, és elmondhatom, hogy gyorsan gyógyult, nem fájt, és semmilyen hátrányát nem érzem.
2009. jún. 2. 14:10
3/9 anonim válasza:
Nagyon múlik rajtuk! Ha nem túl nagy a baba, nem szükséges a gátmetszés, de ez az orvos hozzáállásán múlik. Van olyan, aki csak akkor érzi fontosnak magát, ha vághat. Nekem ezt a szülésznő mondta, mialatt vajúdtam. Nincs semmivel nagyobb kockázata a gátvédelmes szülésnek, mint a gátmetszésnek. Én 3 gyereket szültem gátmetszéssel és sem magáról a vágásról (2 fájás között!!), sem a varrásról (azt mondták, nem igaz, hogy érzem!!) sem a gyógyulásról nincsenek jó élményeim. A 4. baba 10 évvel a bátyja után született (azt mondják, olyan, mintha először szülne az ember). Gátvédelmet alkalmazott a szülésznő, a doki csak asszisztált. Minden simán ment, bár nem sikerült teljesen elengedni magam, így picit repedtem, 3 varratom volt. Mégis 2,5 órával a szülés után ülve szoptattam a kislányomat. Na, ezt próbáltam volna a gátmetszés után..akkor még 1 hét után is nehezen ment.
2009. jún. 2. 14:33
4/9 anonim válasza:
attól is függ mhogyan tágulsz,mert lehet hogy kitágulsz rendesen teljesen de mégsem az igazi és jobb ha csinálnak gátmetszést.én az elsőt gátmetszéssel a másodikat védelemmel szültem,most meg majd kiderül.Természetesen hamarabb ment minden a második után.
2009. jún. 2. 15:08
5/9 anonim válasza:
utolsó vagyok.nálam egyébként a doki döntötte el a második szülésemnél hogy gátvédelemmel fogok szülni,megvizsgált és akkor mondta hogy megpróbáljuk,de egyébként a gátvédelmes szülésnél a kismamának is teljesen együtt kell működnie(nem veszitheti el a fejét)különben nem megy, hiába szeretné a doki is és a szülésznő is.
2009. jún. 2. 15:10
6/9 anonim válasza:
Szia!Én is gátvédelemmel szeretnék szülni,de sokan mondták(dokim is,az asszisztense is),h jobb,ha vágnak egy pici-egyenest,hisz azt könnyebb összevarrni,mint ha szakadnék jobbra-balra!Igaza van és végülis ő a szakember,de csak akkor vág,ha úgy látja tényleg szükséges
vannak gátolajak és azt használhatod a 36.héttől!az segit a tágulásban
egy kalappal
2009. jún. 2. 20:49
7/9 anonim válasza:
Harmadiknak: Én gátmetszés után is ülve szoptattam, és semmi bajom nem volt.
2009. jún. 2. 20:51
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek könnyű szülést kívánok.
2009. jún. 2. 21:28
9/9 anonim válasza:
Hát a gátmetszést első gyermekét szülő nőnél ,szinte mindig alkalmazzák,pontosan azért ,hogy a repedést megelőzzék.Abszolút fájdalmatlan,észre sem lehet venni.A varrást szintén nem érzed,Belül felszivó varrást alkalmaznak,kivül 1-2-3-4- kinél mennyit,de pikk-pakk gyógyul.Jót tesz neki a naponkénti többszöri langyos viz.Semmi baj nincs ezzel.Ne aggódj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!