Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Minden esetben van szülésnél...

Minden esetben van szülésnél gátmetszés? Az fáj?

Figyelt kérdés
2013. jan. 13. 12:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nálunk is inkább vágnak elsőnél, ha úgy látják. Azt mondják még mindig jobb, mint mikor szakad a gát, mert szakadhat nagyon csúnyán is. Én semmit sem éreztem a vágásból. Annak varrásából szintén semmit. Viszont hüvelyfali szakadásom is volt. Na hát mikor azt varrta a doki, minden tűszúrást éreztem. Nagyon rossz volt. Nem volt 3 kiló a fiam, de 35 centi volt a buksija. Most a második sokkal nagyobbnak ígérkezik, kicsit félek is. :) De úgy vagyok vele, ha jobbnak látják, inkább vágjanak.

Nálunk felszívódó varratok vannak, szerencsére!

2013. jan. 13. 20:16
 12/24 Lilly84 válasza:
Engem vágtak nem éreztem semmit, a varrasbol sem pedig 30 percig tartott. De aztán .... Na azt a 4 hetet senkinek nem kívánom . Rengeteget szenvedtem a gatsebemmel , hiába jegeltem, meg kenegettem. Se ülni, se állni nem bírtam. Ha van rá lehetőség , akkor ne vágjanak, de ugye senkinél nem egyforma semmi. Van akinek mar az is faj.
2013. jan. 13. 21:04
 13/24 anonim ***** válasza:

A vágás nem fájt nekem csak a varrás és ahogy gyógyult. Nem mindenhol vágnak de szerintem a legtöbb helyen igen.

Könnyű szülést!

2013. jan. 13. 21:30
 14/24 anonim ***** válasza:
nekem 2 lánytesóm szült epidurálással,ők azt mondták nem is érezték a metszést,de a varrást se nagyon.Na én lecsúsztam az epidurálásról,ha jól emlékszem a metszés se volt kellemes,de a varrás meg aztán...főleg végbéltájékon...
2013. jan. 13. 21:36
 15/24 anonim ***** válasza:
Én szülőkádban szültem első babámat, aki amúgy elég nagy volt. A vízben nem tudtak vágni, de nekem azt mondta a szülésznő, ha valaki csak annyira nyom amennyire a teste diktálja, akkor elkerülhető a repedés, mert a gát tud tágulni amennyit kell. Csak nem szabad erőltetni. Ezt szem előtt tartva nem is repedtem csak 1mm-t, így varratom sem volt.
2013. jan. 13. 21:45
 16/24 A kérdező kommentje:
És a repedés? Minden esetben reped? Nem lehet előtte tágítani valahogy? Csak mert én alapból nagyon szűk vagyok odalenn és nem is tágulok egyhamar :/
2013. jan. 13. 23:56
 17/24 anonim ***** válasza:

Repedni sem reped minden esetben az ember, bár én csak itt a neten olvastam ilyen szerencsésekről.

Engem vágtak is, de emellett repedtem is (méhszáj, hüvely, sőt még a végbélnyílás mellett is) Úgyhogy a varrást azt hittem sosem fejezik be, kínszenvedés volt, főleg a fenekemnél.

De hozzátartozik, hogy a lányom nagy baba, 4150 g és 58 cm-rel jött a világra :)

2013. jan. 14. 00:14
 18/24 A kérdező kommentje:
Úristen de nagy baba! :) Gratula! :)
2013. jan. 14. 00:27
 19/24 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen :)
2013. jan. 14. 00:56
 20/24 anonim válasza:
Nem minden esetben van, dokinként változik. De nem fáj mert elérzéstelenítenek.
2013. jan. 14. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!