Minden esetben van szülésnél gátmetszés? Az fáj?
Nálunk is inkább vágnak elsőnél, ha úgy látják. Azt mondják még mindig jobb, mint mikor szakad a gát, mert szakadhat nagyon csúnyán is. Én semmit sem éreztem a vágásból. Annak varrásából szintén semmit. Viszont hüvelyfali szakadásom is volt. Na hát mikor azt varrta a doki, minden tűszúrást éreztem. Nagyon rossz volt. Nem volt 3 kiló a fiam, de 35 centi volt a buksija. Most a második sokkal nagyobbnak ígérkezik, kicsit félek is. :) De úgy vagyok vele, ha jobbnak látják, inkább vágjanak.
Nálunk felszívódó varratok vannak, szerencsére!
A vágás nem fájt nekem csak a varrás és ahogy gyógyult. Nem mindenhol vágnak de szerintem a legtöbb helyen igen.
Könnyű szülést!
Repedni sem reped minden esetben az ember, bár én csak itt a neten olvastam ilyen szerencsésekről.
Engem vágtak is, de emellett repedtem is (méhszáj, hüvely, sőt még a végbélnyílás mellett is) Úgyhogy a varrást azt hittem sosem fejezik be, kínszenvedés volt, főleg a fenekemnél.
De hozzátartozik, hogy a lányom nagy baba, 4150 g és 58 cm-rel jött a világra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!