Minden esetben van szülésnél gátmetszés? Az fáj?
Figyelt kérdés
2013. jan. 13. 12:50
1/24 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell elvégezni. Ha megtörténik, sokszor észre sem veszik a nők, mert az a fájdalom eltörpül a szülési fájdalom mellett. Gondolom, most megnyugtattalak. :-)
2/24 anonim válasza:
Nem,nem minden esetben,de ezt kórház válogatja!
Nekem nem fájt a metszés!
3/24 anonim válasza:
Nekem nem volt, picike volt a kisfiam, az orvos úgy ítélte nem kell (nem is repedtem, tehát jól döntött).
4/24 anonim válasza:
Nem minden esetben végzik, általában ha szükséges, de sajnos van olyan kórház, ahol rutinszerűen végzik...
Nekem úgy történt, hogy amikor már látszódott a kislányom feje, akkor összenézett a doki meg a szülésznő, hogy egy kicsit szűk lesz. ugye? És vágtak. A vágásból csak egy kis csípő érzést éreztem, a többihez képest eltörpült, nem volt vészes. A varrás már annál inkább. Szülésem legborzasztóbb 30 perce volt...inkább megszültem volna még egyszer a lányom, mint a varrás :(
5/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a a válaszokat. Az egész szülésben csak attól félek. Remélem nekem nem lesz :)
2013. jan. 13. 13:06
6/24 anonim válasza:
Nekem volt, de a baba is nagy volt. Hát én éreztem elég rendesen de nem mki egyforma...
7/24 anonim válasza:
Nem nem minden esetben szükséges. Nekem volt! Én észere sem vettem, pedig repedtem is. Utána a varrás az közel 1 órán át tartott, de én azt sem éreztem!
8/24 anonim válasza:
Engem is vágtak, fiam feje nagy is volt, ő is nagy volt, és amikor látszódott a feje, a doki vette a cuki kis ollót, és nyisszantott, semmit nem éreztem, csak a melegséget, vagyis a vérzést. de mikor összevarrtak, mert teljesen szétrepedtem, na azt éreztem, 45 percig varrtak, és én inkább szültem volna mégegyet :-)
9/24 anonim válasza:
nem, de első szülésnél általában mindig vágnak
könnyebben össze tudnak varrni egy egyenes sebet mint ha cikkcakkosan repednél
bár van aki metszés mellett is reped sajna
10/24 anonim válasza:
Engem vágtak, és szakadtam is, de a vágást abszolút nem éreztem, csak hallottam ahogy vágtak. Egyátalán nem fájt, másfél óráig varrtak kívül belül, varratszedésem is volt, egyik se fájt, bár a varratszedés nem volt kellemes. De ami a legjobban fájt az a vajjúdás miután bekötötték az oxit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!