Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vannak akik gátvédelemmel...

Vannak akik gátvédelemmel szültek? Kik azok akik hiszik hogy ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Én is gátvédelemmel szültem, (és ahogy itt a kérdéseket és a válaszokat olvasom) úgy gondolom és látom, hogy sokan nincsenek tisztában ennek a lehetőségeiről, csak a kockázatairól, ami szerintem koránt sem a teljes igazság. Van aki velem ebben egyetért, hogy kevésbé tájékoztatnak széleskörűen az orvosok?

2012. nov. 14. 05:35
 1/10 Mara Acoma ***** válasza:
Nálunk nincs rá lehetőség. Illetve van elméletileg mert a szülészeti osztály honlapján írnak róla, de a gyakorlatban nem alkalmazzák. Mind a két gyereket itt szültem és a doki automatikusan vág, kérdezés nélkül.
2012. nov. 14. 06:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Elso babamat gatvedelemmel szultem:) pedig 50 kg es 160 cm vagyok, keskeny csipovel:) es a baba feje is eleg nagy volt:)

A szexualis eletunk fantasztikus volt utana, egyealtalan nem voltam tagabb, mint ahogy ezt hangoztatni szoktak.

A masodik babamat is gatvedelemmel szultem, egy fel centit repedtem, 4200 volt a babam es extra nagy feje volt:)))) de 3 oraval a szules utan mar torokulesben ultem es szoptattam, szoval nem is ereztem:)

Es igen, lehetseges!!!:)))

2012. nov. 14. 07:13
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az a legnagyobb baj, hogy a gátvédelemmel való foglalkozás "csak" konkrétan a fizikai oldalról történik. Ha a kismamáknak hangsúlyáznák a dokik, védőnők, hogy a lelki oldal, a szellemi felkészülés épp olyan fontos mint a testi, és ebben segítenének is, sokkal kevesebb gond lenne:(. A szülés hormonális változásai ugyanis nagyban függnek a lelki állapottól, ezáltal a "tágulékonyság" is.

Az pedig sajnos már a "rendszer" hibája, hogy sok szülész nem látott életében élettani szülést, ahol elég ideje van az anyukának tágulni, ahol nincs gyorsítás...ezért elképzelni sem tudják, hogy működhet a dolog:(. És sajnos, ha a doki szemszögéből nézzük, akkor valóban könnyebb összevarrni egy egyenes vágást mint egy esetleges repedést(amit mondjuk sokszor nem is kell varrni).

Itt egy írás a gátmetszésről, kicsit "más" megközelítésben, érdekes elolvasni akkor is, ha valaki kevéssé "lila", mert elgondolkodtató:

[link]

2012. nov. 14. 10:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Egyetértek veled. Azt sajnálom viszont, hogy sok nő is úgy gondolja, hogy "inkább vágjanak", amikor ez koránt sem ilyen egyszerű, van már más megoldás is. Még egy férfi orvost megértem, hogy nem foglalkozik a kérdéssel, mert nem ő vele történik, de az érdekes számomra, hogy sok nő nem gondolkozik el ezen.
2012. nov. 14. 12:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Ebben szocializálódtunk, nem szabad a nőket hibáztatni. A szakember, amit mond, az úgy van, szinte "vétek" kételkedni, utánaolvasni:(.
2012. nov. 14. 12:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazad van. Mindenesetre sajnálom, hogy ilyen a helyzet. Úgy gondolom, hogy akkor fog ez változni csak, ha a nőknek egyáltalán lesz arra igényük, hogy az orvosok foglalkozzanak ezzel. Amíg nincs, addig minden marad így.
2012. nov. 14. 13:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Gatvedelemmel szultem az elso babamat, eleg nagy baba volt, DE a szulesznomnek esze agaban sem volt vagni. Biztatott h sikerulni fog, 30 perc alatt nyomtam ki a kicsit. Nehez volt, DE nagyon megerte!
2012. nov. 14. 17:08
 8/10 anonim ***** válasza:
gatvedelem termeszetesnek kene hogy legyen Ne legyen olyan kismama aki keri a gatmetszest ide kell eljutni Tisztelni kell a termeszetet es nem kene mindenbe beavatkozni Az ok nelkuli gatmetszes a nok kinzasa ala tartozik a WHO szerint!!!
2012. nov. 14. 18:51
 9/10 anonim válasza:
Az elsőt gátvádelemben szültem,a 3700grammos lányom gyakorlatilag könnyen kicsúszott gátvédelemmel, a 4 kg-os fiam viszont szétrobbantotta a gátamat.....
2013. jan. 14. 07:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Az utolsónak: A 4kg-os babádat segítették az orvosok kinyomni a pocakodból?
2013. jan. 15. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!