Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szt Imrébe fogok szülni-ott...

Szt Imrébe fogok szülni-ott mindenki gátvédelemmel szül? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Köszi!
2012. nov. 8. 13:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Orvosa válogatja, és sajnos a válaszom nem, nem mindenki.

Ha nincs fogadott orvosod, hanem ügyeletessel fogsz szülni, akkor sajnos attól függ, kit fogsz ki.

Amit még megtehetsz, hogy fogadsz mielőbb egy szülésznőt, aki támogat a gátvédelemben, és akkor van esélyed, mert az ügyeletes orvos, ha minden flottul megy a szülésznővel, akkor nem fog közbelépni.

2012. nov. 8. 13:56
 2/2 anonim válasza:

Én is a Szent Imrében fogok szülni röpke 2 hét múlva, most fogok találkozni a szülésznővel, akitől megkérdezem a gátvédelem kérdését. Szerintem ő a mérvadó, ahogyan az előző válaszoló is írta, mert a doki, hiába fogadott (nekem van dokim), általában csak pár percet van bent, ha nincsenek komplikációk, és a szülésznő végzi a "munka", azaz a szülés segítésének legnagyobb részét.

Én voltam a Szent Imrében egy Kismama klubos előadáson, ahol 2 szülésznő beszélt, ők azt mondták, hogy a természetességet pártolja a kórház. A gátvédelemről annyit, hogy megpróbálják, de egyes esetekben inkább jobb egy kis metszés, mint a repedés vagy szakadás, mert azok nehezen gyógyulnak. Ha vágni kell, azt összeöltik, és gyorsan gyógyul, nem kell vele sokat szenvedni.

De minden függ a baba méretétől, mennyire vagy rugalmas ott lenn, szóval előre nem lehet borítékolni semmit.

Eleinte én is nagyon tartottam a vágástól, de most úgy vagyok vele, ha kell, hát kell. Azt mondják a tapasztalt barátnőim, hogy nem fáj, legfeljebb kellemetlen, illetve semmi a vajúdás fájdalmaihoz képest! Szóval ne félj ettől! Inkább vágjanak, és hamar gyógyuljon be a sem, mint sem szenvedj hónapokat vele!

2012. nov. 9. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!