Második szülés miben volt más? Könnyebb/nehezebb, hosszabb/rövidebb, gátmetszés stb?
Szia! Sokkal könnyebb volt, az is 4 óra volt, de sokkal könnyebb 4 óra, gátmetszés akkor is volt, de sokkal finomabb.Elsőnél 2 óra volt iszonyú, és kb.50.nyomásra jött ki a kisfiam, másodiknál 10 perc volt borzasztó, és 3.nyomásra kibújt a kislányom.
Könnyű szülést!
Köszönöm a válaszokat!
Borzasztóan félek, mert az első nagyon nehéz volt, szinte végig (8 órán át) csaknem egybefüggő fájásaim voltak.
3,5 óráig mondogatták, hogy még 15 perc és megvan a baba :(
Szia!
Nekem az első fiam 12 óra kemény menet után született meg, úgy hogy a doki kézzel tépte szét a méhszájamat, mert beszorult a feje (úgy kellett nyomnon, hogy még nem tágultam ki teljesen)
A második fiam cakk-pakk 50 perc alatt született meg, utána megnézett a doki, elmentem zuhanyozni, majd saját lábon fel az osztályra :)
A harmadik fiam 10 óra egybefüggő-oxitocinos vajúdás után lett kipréselve :(
Egy doki húzta a másik tolta.
Szerintem én "agyban" rontottam el :(
Az elsőnél tudatlan voltam.
A másodiknál nem féltem, biztosra mentem, hogy csak nem lesz olyan rossz mint az első (14 hónap van köztük)
A harmadiknál pedig baromira be voltam tojva, pont az oxitocintól féltem a legjobban (előtt olvasott hülye netes sztorik) grrr.........
Szóval én szinte bebeszétem, hogy ez lesz....
Ne ess te is ebbe bele!
Nem tudjuk befolyásolni a menetét sajnos, csak azzal, hogy ha pozítívan gondolkodunk és tudjuk, hogy minden rendben lesz.
Ne félj, hogy olyan lesz mint az első!
Gondolj arra, hogy ügyesek lesztek mind a ketten, hamar túl leszel rajta!
Szorítok!
nerm vagyok egy "hókuszpókusz" csak pozítívan és mosolyogjunk a világra anyuka, de TUDOM, hogy nálam a szülések azért alakultak úgy-ahogy mert...
Első kisfiamnál: cakk-pakk 14 óra volt. Ebből a kemény rész kb. 6 óra. Volt oxitocin, tágítás többször. Gátmetszés is volt. Regenerálódás elég gyors volt, varratszedés után már szinte minden ok.
Másodiknál: tokkal-vonóval együtt 6 óra. Minden természetesen zajlott, nem kellett oxi, sem tágítás. Gátmetszés itt is volt, regenerálódás viszont nehezebben ment, kb 3 hét volt. A méhösszehúzódások sokkal tovább tartottak, és sokkal erősebben fájtak szülés után ,mint az elsőnél. A tejem viszont hamarabb beindult.
Amúgy maga a szülési folyamat nagyon hasonló volt.
Köszönöm Nektek is!
jajj nagyon félek, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy milyen volt az első....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!