Ha a gátmetszés lehetősége kizárt, akkor mit választanál? Császár vagy sima szülés?
mindenképp sima szülést. nekem 2 császárom volt, most lesz a 3.inkább repedt volna a gátam de szülhettem volna rendesen. ha tudod masszírozd a gátat-azt hiszem búzacsíra olajjal kell nézd meg neten- és az segíthet. viszont ha bármi van és a doki azt mondja császár,ne vitatkozz vele! könnyű szülést kívánok
32hetes kismama
Minden képen sima szülés. Egy repedés hol van egy több réteget érintő, nem is kicsi vágástól?
A gátmasszázst már te is csinálhatod hetekkel a szülés előtt. Ha nem boldogulsz a pocaktól és a párod szívesen segítene, ő is csinálhatja.
Első szülés?
Hm. Én leszek az ellenpélda. Nekem itt M.ON megpróbálták a gátvédelmet és repedtem IS meg vágtak is végül mikor látták hogy nem fér ki sehogy a 37.5 centis fejű 4300 grammos kisfiam.
Hát azt a kínt amit átéltem...a repedt gát iszonyúan fájt nem gyógyult olyan jól mintha eleve vágták volna. (tudom mert első babámat gátmetszéssel szültem de ott nem is volt kérdés hogy lesz e vagy nem, mivel első szülés itt mindenképp van metszés).
Hetekig! alig bírtam ülni, ülve, állva fekve mindenhogy lüktetett fájt majd megőrültem, megkeserítette az első heteimet.
Császárom nem volt még de jópár ismerősömnek igen, ki jobban ki rosszabbul élte meg.
Szia. Szinten itt elek. Az elso gyermekem surgossegi csaszarral szuletett. Ne akard csak azert mert itt nem vagnak. 21honap elteltevel a masodik gyermekem huvelyi uton szuletett ,masodfoku repedesem volt amit nem is ereztem egyaltalan. Osszevart a szuleszno es fel is keltem az agybol. Hidd el szazszor jobb volt mint a csaszar.Ha kersz adnak majd fajdalom csillapitot. Felejthetetlen volt szamomra csaszar utan a sima szules.
Repedni annyit repedsz amennyi kell de vagni vegig vagnanak.
Konnyu szulest kivanok.
Hát ezek után nem akarnék ott szülni. Fejlett ország és ilyen ligtosan veszik??
4-szer szültem, egyik gyerkőcnél nem vágtak, hát úgy szét repedtem a végbelemig hogy hetekig még a mozgás is fájt, borzalmas kinokat éltem át szülés után.
Következőknél picit kellett vágni, hát ég és föld különbség. Pár óra múlva már fitten járkáltam, minimálisan fájt ha ültem, gyorsan begyógyult a sebem.
Én biztos megbeszélném a dokival az aggályaimat, hogy te szeretnéd ezt a lehetőséget. Nem is értem komolyan hogy miért nem csinálnak. 100-szor jobb a vágás mint egyszer a repedés.
Szia!
Első lányom gátmetszéssel született!Még 1 év múlvais szenvedtema gátsebbel!
3950 gramm volt és 61cm!Első így itt protokoll volt sajna...
második csemetémnél gátvédelemre készültünk!A fejekibújt egyöltésnyi repedéssel (igaz az a csiklómnál volt)ott nem érzéstelenítenek varráskor...:(
Viszont a mellkaskörfogata nagyobb voltmint afeje így mikor ateste kibújtvégig repedta a hüvelyemés a gátamis!Délután szültem,és elégkomolynakszámítósérülésután AZNAP este ültemés szoptattam!Simánültem!Nekem sokkal jobb volt a repedés!ezerszergyorsabban gyógyultam!Mai napig időváltozásra a metszés helye fáj nem a 3,5 hónappal ezelőtti repedés!
Masszírozdmagadnak, készülj előre,ésmindenek előtt hidd el hogy képesek vagytok rá!:)
2,5 éves és 3,5 hós csajok anyuja
ja 2-eske 4100gramm volt és 58cm 37-eskobakkal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!