Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülésnél minden...

Természetes szülésnél minden esetben csinálnak gátmetszést? Vagy csak akkor, ha szükséges?

Figyelt kérdés
És melyik a rosszabb? A császár, vagy a sima? Köszönöm előre is a válaszokat.

2012. jún. 11. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem minden esetben csinálnak, de első szülésnél szinte mindig. A császár ezerszer rosszabb mint a sima.
2012. jún. 11. 09:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem császár volt, 16 óra vajúdás után, pedig már tolófájások is voltak. De kész megváltás volt. Utána az első 24 óra rettenetesen fájdalmas, de utána gyorsan gyógyultam. Az volt a lényeg hogy nem szabad elhagyni magad, akárhogy is fáj, mozogni kell, jönni menni minél többet.
2012. jún. 11. 09:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Miért rosszabb? Ha így is úgy is vágnak, akkor nem mindegy hogy hol? A császárnál meg csak elaltatnak és kész.
2012. jún. 11. 09:56
 4/11 anonim válasza:
Négy gyerkőcöm van, mind sima szülés volt, az elsőnél volt csak gátmetszésem. (A harmadik és negyedik baba 4 kilós volt, mégis mehetett gátvédelemmel, jártunk terhestornára, biztos segített az is.)Azt hiszem első szülésnél mindig van gátmetszés. Szerencsére császározni nem kellett, de mindig úgy gondoltam, hogy abból nehezebb a lábadozás. Azért az csak egy komolyabb beavatkozás.
2012. jún. 11. 09:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Azokban a kórházakban, ahol gátvédelemmel történik a szülés, ott, ha nincs szükség rá, akkor nem csinálnak. Ahol én szültem, ott minden első szülésnél csinálnak, utána meg ha nincs rá szükség, akkor nem.

Én sajnos császármetszéssel szültem, tehát én ebből kimaradtam.

Én csak az egyik oldalt ismerem. De nagyon reménykedtem benne, hogy simán tudok majd szülni.

Maga a szülés nyilván baromira fájdalmas, ezért van, hogy több anyuka inkább választaná a császárt, de azt tudni kell, hogy császár után sokkal hosszabb a gyógyulási idő és míg egy simán szülő anyuka, láttam ilyet, szülés után pár órával már le-föl szaladgált a lépcsőn, addig én a 7. napon, mikor mentem haza a kórházból, csak vánszorogva sikerült.

Aki természetesen szül, az egyből láthatja a babáját, császárnál csak pár órával szülés után viszik be a kicsit. Ilyenkor a szoptatást is később lehet elkezdeni.

2012. jún. 11. 09:57
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül csinálnak, de a gátvédelmet jó előre egyeztetni orvossal vagy szülésznővel, mert ha ismeretlen ügyeletesekkel szülsz, lehet hogy nem fognak megkérdezni...

A császár téma egy külön kérdés, ha beírod itt a keresőbe, 100 ilyen kérdést találsz.

Ha engem kérdezel, a császár egy nagy hasi műtét annak minden lehetséges szövődményével, a hüvelyi szülés pedig egy természetes folyamat, melynek szintén lehetnek kockázatai, szövődményei.

Ha jó egy orvos, akkor minden anyánál külön mérlegeli a kockázati tényezőket, és csak valódi szükség esetén végez császár metszést.

2012. jún. 11. 09:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Császárt nem mindig altatásban végzik, hanem érzéstelenítésben. Gerincbe történik az érzéstelenítés. És nagyon nem mindegy, hogy alul csinálnak egy néhány centis vágást, vagy kb. 10 cm-est vágást ejtenek a hasfaladon, ami után kapsz 2 csövet a hasadba, amit ha kivesznek, majd összecsinálod magad. Plusz, ha köhögnöd, nevetned, tüsszögnöd kell, inkább visszatartod, mert annyira fáj.
2012. jún. 11. 10:02
 8/11 anonim ***** válasza:

"Ha így is úgy is vágnak, akkor nem mindegy hogy hol?"

Azért nem mindegy, hogy az ujjad megvágod egy késsel, vagy az egész ujjadat levágod...

Lehet hogy nem tökéletes a hasonlat, de a gátmetszés a felszínen történik, a császárnál átvágják a hasfalat és a méhet is, mindent, nagyon nem mindegy...

2012. jún. 11. 10:02
 9/11 anonim válasza:
Nem mindegy. Plusz a császárnál már ritkább az altatás, inkább a helyi érzéstelenítés a divat. Úgy tudom a baba érdekében. A babáknak is jobb, ha természetes úton tudnak megszületni, ha nincs rá alapos orvosi indok, akkor nem javasolnám a császárt! Ha találsz egy jó nőgyógyászt, biztos, hogy mindent elmagyaráz. :D
2012. jún. 11. 10:03
 10/11 anonim válasza:
A negyedik válaszolónak nagyon igaza van. Három naposan mi már itthon voltunk. Sima szülés. A barátnőm 10 napot volt bent császárral, mert nehezebben indult a szoptatás.
2012. jún. 11. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!