Természetes szülésnél minden esetben csinálnak gátmetszést? Vagy csak akkor, ha szükséges?
Azokban a kórházakban, ahol gátvédelemmel történik a szülés, ott, ha nincs szükség rá, akkor nem csinálnak. Ahol én szültem, ott minden első szülésnél csinálnak, utána meg ha nincs rá szükség, akkor nem.
Én sajnos császármetszéssel szültem, tehát én ebből kimaradtam.
Én csak az egyik oldalt ismerem. De nagyon reménykedtem benne, hogy simán tudok majd szülni.
Maga a szülés nyilván baromira fájdalmas, ezért van, hogy több anyuka inkább választaná a császárt, de azt tudni kell, hogy császár után sokkal hosszabb a gyógyulási idő és míg egy simán szülő anyuka, láttam ilyet, szülés után pár órával már le-föl szaladgált a lépcsőn, addig én a 7. napon, mikor mentem haza a kórházból, csak vánszorogva sikerült.
Aki természetesen szül, az egyből láthatja a babáját, császárnál csak pár órával szülés után viszik be a kicsit. Ilyenkor a szoptatást is később lehet elkezdeni.
Nem feltétlenül csinálnak, de a gátvédelmet jó előre egyeztetni orvossal vagy szülésznővel, mert ha ismeretlen ügyeletesekkel szülsz, lehet hogy nem fognak megkérdezni...
A császár téma egy külön kérdés, ha beírod itt a keresőbe, 100 ilyen kérdést találsz.
Ha engem kérdezel, a császár egy nagy hasi műtét annak minden lehetséges szövődményével, a hüvelyi szülés pedig egy természetes folyamat, melynek szintén lehetnek kockázatai, szövődményei.
Ha jó egy orvos, akkor minden anyánál külön mérlegeli a kockázati tényezőket, és csak valódi szükség esetén végez császár metszést.
"Ha így is úgy is vágnak, akkor nem mindegy hogy hol?"
Azért nem mindegy, hogy az ujjad megvágod egy késsel, vagy az egész ujjadat levágod...
Lehet hogy nem tökéletes a hasonlat, de a gátmetszés a felszínen történik, a császárnál átvágják a hasfalat és a méhet is, mindent, nagyon nem mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!