Első szülésnél elkerülhetetlen a gátmetszés?
"de a nőgyógyászok utoljára az egyetemen láttak ilyet, ha láttak"
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Ki csinál gátvarratot, ki csinál varratot császármetszés és egyéb laparotómiás nőgyógyászati műtét után? A sebész?
Lehet gátvédelemben is szülni. Persze vannak kórházak, ahol jobbszeretik a gátmetszést. Viszont van beleszólási jogod, így megmondhatod, h te gátvédelmet akarsz, ha minden rendben zajlik.
Azt a francit! A nőgyógyász ahhoz ért, amire képzik. A nőgyógyász ért a császármetszéshez, a sebvarráshoz, gátmetszéshez aztán kész, és ez így jó is.
A sebészt meg arra képzik, h ennél több legyen a tudása sebészeti szinten.
Olyan orvost kell választani, aki 1. megbízható 2. az elmondott gond esetén odafigyel, vagy konzultál egy sebésszel. (Az én dokim is tudott konzultálni sebésszel, más dologban) Ennyi.
Pont egy orvostanhallgatóról tudom elhinni, h tudja ezeket.....
Az egészségügyisek a legrosszabb betegek :) Sajnos én is ilyen "rossz" beteg vagyok (talán pont azért, mert jobban tisztában vagyok a kellemetlen következményekkel).
Köszönöm a válaszokat!
Nem kizárt a gátvédelem első szülésnél sem, de mi van, ha a te adottságaid olyanok, hogy nem bírod? Akkor repedni fogsz, ami hegképződés szempontjából ezerszer rosszabb.
Egyetértek az egyik előttem válaszolóval, mondd meg a dokinak, hogy erre figyeljen, ha kell hívjon sebészt. MInek ezen bizonytalankodni? Előre senki nem tudja neked megmondani, kellene-e a gátmetszés. Nem mellesleg mi van, ha császármetszésre lesz szükség? Alapból oda se hívnak be sebészt, hogy összevarrjon - és némileg nagyobb a seb, mint a gátmetszésnél.
Ha szeretnél valamit ebben az ügyben, akkor a dokival beszéld meg.
Nem kiszámítható. Úgy értem, hogy lehet tervezni, de ha közbejön valami, akkor annyi.
Én is szerettem volna, csináltam előre gátmasszázst, meg amit lehet (málnalevél teát vedeltem), és a szülésznő meg az orvos is pártolta.
Csak aztán röpke 26 órás vajúdás után (ebből a kitolás közel két óra) lassulni kezdett a baba szívhangja, és hiába mondták, hogy a haja már lóg kifelé, nem tudtam kitolni. Oxitocin, sürgősségi gátmetszés, nyomás felülről. No így vágtak is szakadtam is repedtem is, közel végbélig. Pedig egyébként szép természetes szülésnek indult... Szükséghelyzet lett belőle.
Később vadhúskinövésem lett a sebgyógyulásnál, majd egy év telt bele, mire rendbe jöttem, de a régi sosem lesz már az a vidék... Bár azóta egyet már szültem, ott sikerült a védelem, ici-pici repedés lett a régi vágás mentén, mert ott nem olyan rugalmas már semmi.
Ez után sokkal gyorsabban helyre jöttem.
Napokban érkezik hármaska, kíváncsi vagyok ezúttal hogy sikerül, bár az aranyerem miatt jobban aggódom, mert az a húzósabb...
Azt nem tudom, mi lett volna, ha alapból csinálnak metszést, lehet, hogy akkor nem így alakul, én minden esetre nem okolok ezért senkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!