Első szülésnél elkerülhetetlen a gátmetszés?
Nekem a szülésznőm azt mondta, mindenképpen lesz gátmetszés, első baba lesz!
33 hkm
Csatlakozom a gátvédelemmel szült csapathoz, immáron két lurkóval. Érdemes rákészülni (masszázs, torna), szólni a szülésznőnek/dokinak. Nem volt fogadott dokim, az elsőnél szülésznőm sem, 36-os fejjel született a fiam, picit repedtem, amit 3 nap múlva már nem is éreztem egyáltalán. A másodiknál megfogadtam a szülésznőt, aki nagyon profi volt, a doki a burokrepesztésen kívül SEMMIT nem csinált! És a lányom már tök simán érkezett.
Igen, picit lassabb a gátvédelmes szülés, mert van hogy egy fél tolófájást el kell engedni, főleg amikor a baba feje már feszíti a gátat. De ez a természetes folyamat, minek sürgetni?
Nyilván, nem az elakadt babákról és hasonló problémákról beszélek, hanem egy problémamentes esetről.
Készülsz rá gátmasszázsolajjal?
Szerintem érdemes, ha ennek lenne köszönhető, hogy ha kell is vágni, de csak kicsit, vagy egyáltalán nem kell vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!