Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első szülésnél elkerülhetetlen...

Első szülésnél elkerülhetetlen a gátmetszés?

Figyelt kérdés
Sajnos hajlamos vagyok a keloid (hegdaganat) képzésre. Nagyon félek a rutinszerű gátmetszéstől, mert az nálam beláthatatlan következményekkel járhat, főleg, hogy a nőgyógyászok nem a sebészeti képességükről híresek (egy jó sebész még tud úgy összeölteni, hogy kevesebb legyen a rizikó, de a nőgyógyászok utoljára az egyetemen láttak ilyet, ha láttak). Van itt olyan, akinek már az első szülése is gátvédelemmel zajlott?

2012. máj. 17. 21:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem a szülésznőm azt mondta, mindenképpen lesz gátmetszés, első baba lesz!

33 hkm

2012. máj. 17. 22:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Kórház és orvosfüggő elsősorban, illetve attól is függ, milyen testhelyzetben szülsz. Ha engednek vertikális pózban szülni, kisbb az esélye, hogy kell a gátmetszés. Ha fekve engednek csak, a kedvezőtken gravitációs erő miatt nagyobb a sérülés esélye, inkább vágnak. Nagyon sok múlik a szülésznőn is. Én ülve szültem, nem volt kifejezett gátvédelem, nem vágtak, icipicit repedtem, nem kellett varrni, sosem fájt.
2012. máj. 17. 23:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a gátvédelemmel szült csapathoz, immáron két lurkóval. Érdemes rákészülni (masszázs, torna), szólni a szülésznőnek/dokinak. Nem volt fogadott dokim, az elsőnél szülésznőm sem, 36-os fejjel született a fiam, picit repedtem, amit 3 nap múlva már nem is éreztem egyáltalán. A másodiknál megfogadtam a szülésznőt, aki nagyon profi volt, a doki a burokrepesztésen kívül SEMMIT nem csinált! És a lányom már tök simán érkezett.

Igen, picit lassabb a gátvédelmes szülés, mert van hogy egy fél tolófájást el kell engedni, főleg amikor a baba feje már feszíti a gátat. De ez a természetes folyamat, minek sürgetni?

Nyilván, nem az elakadt babákról és hasonló problémákról beszélek, hanem egy problémamentes esetről.

2012. máj. 18. 08:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Készülsz rá gátmasszázsolajjal?

Szerintem érdemes, ha ennek lenne köszönhető, hogy ha kell is vágni, de csak kicsit, vagy egyáltalán nem kell vágni.

2012. máj. 18. 17:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Igen, 4,5 kilós kisfiamat gátvédelemmel szültem, és első baba. Karcolás sem lett a gátamon. Ne aggódj, biztosan lesz doki/szülésznő, aki vállalja gátvédelemmel a szülést, és ha ért hozzá, akkor majdnem biztos, hogy megúszod a gátmetszést. Könnyű szülést!
2012. máj. 18. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!