Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kicsit tudnátok biztatni?...

Kicsit tudnátok biztatni? Nagyon félek!

Figyelt kérdés
Első szülésem maga volt a rémálom.(Természetes úton szültem).Most 25 hetes babás vagyok.Mikor bevállaltuk a 2.-at azt hittem már túl vagyok a "sokkon" ami ért,de a szülés közeledtével jönnek fel az emlékek és már most úgy rettegek a szüléstől hogy ahányszor eszembe jut annyiszor sírom el magam.Nem bántam meg hogy bevállaltuk.Imádok minden percet mikor érzem mocorogni,csak nem bánnám ha inkább már kint lenne.
2012. dec. 7. 18:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
:( szegénykém :-( én 7 hete szültem első babámat és én is kiváncsi leszek milyen lesz majd várni a másodikat..szép szülésem volt, de iszonyú fájdalmas ezért én is félek, legalábbis most még igen...van kedved elmesélni milyen volt a szülésed?
2012. dec. 7. 18:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia! Megértem a félelmed. Minden terhesség és szülés más és más, ez vigasztaljon. Próbáld meg elterelni a gondolataidat amikor feljönnek az emlékeid, hátha ez sikerül.
2012. dec. 7. 18:37
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem most 11 hónapos a fiam. 2év múlva tervezzük a kis tesót. Messze van még de már most félek. Én abba reménykedek hogy majd a szülésfelkészítő tanfolyam segíteni fog. Fiamnál nem jártam ilyenre.
2012. dec. 7. 18:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Be kellett feküdnöm indításra 41.héten.1 nap 3 orvos próbálta kézzel nyitni a méhszájamat felváltva.Estére sikerült kinyitni és felhelyezték az indító zselét ami kb. 1 perces iszonyatos fájásokat eredményezett.De hiába,nem tágultam.3 óra kín után lecsökkentek a fájások a végén már csak 10 percenként jöttek és igaz gyengébbek voltak.Így telt el a következő teljes nap a szülőszobán.Este megint jött az orvos sereg és megint felraktak valamit mert még mindíg csak 1 ujjnyira voltam.Megint felerősödtek a fájások.4-5 percesekkel és ez így ment további 16 órán át.Mire elértem a tólófájásokhoz .3.nap teljesen kimerültem.De még nem volt vége.1,5 óra volt mire kinyomtam a lányom fejét.Jobban mondva a doki a könyökével nyomta ki belőlem a gyereket mert már nem volt erőm.Repedtem,szakadtam,vágtak.Utána belázasodtam.A lányom első éjszakáját végig üvöltötte.Összesen 4 napot voltam ébren egyhuzamba.1 év volt mire minden sebem fájdalommentesre gyógyult.
2012. dec. 7. 19:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Bocsi ,hogy nem biztatlak,de én ilyenről még nem hallottam ,hogy ennyit hagytak vajúdni valakit. Nem tudsz következőleg máshol szülni ?
2012. dec. 7. 20:32
 6/12 anonim ***** válasza:

én felfogadnék egy jó dokit aki ha kell inkább császároz mint szenvedni hagy!!!!!!!!!

jó a magán doki, szerintem nagyobb biztonságban fogod érezni magad!!!!

2012. dec. 7. 20:48
 7/12 anonim ***** válasza:

Én keresnék egy szülésznőt vagy dúlát, aki segít megérteni/feldolgozni hogy mi volt az előző szülésed, milyen gátak lehettek Benned, ami miatt ilyen nehezen ment, és segít felkészülni a mostanira, mert szerintem tutira könnyebb lesz fizikailag, de a lelki részen dolgozni kell!

Nekem más volt, de annyiban hasonlított az első szülésem, hogy nekem is egy év kellett, mire rendbe jöttem (metszés+repedés+szakadás+ vadhúskinövés a gyógyuláskor, majd annak eltávolítása és újabb sebgyógyulás)

Viszont biztatni tudlak, hogy a második és harmadik szülésem már könnyen ment, sokkal gyorsabban tágultam, és "tudtam mit kell csinálni".

A félelem semmiképp nem jó, mert az gátolja a folyamatokat. Azt kellene valahogy leküzdeni, és a természetes szülésre felkészülni.

Keress segítséget, még épp van elég időd!

2012. dec. 7. 23:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem kell félned,mert nincs mitől. 2.szülésed könnyebb és gyorsabb lesz
2012. dec. 8. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is féltem a második szüléstől az első miatt.

Hosszú-hosszú vajúdás és iszonyú fájdalom volt.

Idén okt. 17-én született meg a második gyermek, és összehasonlíthatatlan volt.

Annyiban "jó" volt, hogy ilyen élménnyel mentem, hogy sokáig sétáltam, mert nem akartam felmenni a szülőágyra. Mondtam, majd szólok. :-)

Viszont attól féltem, hogy megint nem lesz erőm a végére, így nem mertem nyomni olyan erőteljesen. Szerencsére a doki "rábeszélt", mondta, higgyem el, hogy két nyomás, és kész, figyeljem az órát, 6 perc múlva a kezemben tarthatom a babát, és így lett.

Az egész nagyon rövid volt most, hajnali 4-kor még seholsem álltam, csak a magzatvíz folyt, és fájásaim voltak, tágulás sehol, 6-kor meg már közölték, hogy nagyon gyorsan fel kéne másznom a szülőágyra, ha nem akarom, hogy a földre potyogjon ki.

Nekem segített a málnalevél tea, ajánlom neked is.

2012. dec. 8. 09:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Dúlát és szülésznőt tudok ajánlani nagyon szuper emberek és szakmailag is kiválóak!írj priviben ha érdekel!

2012. dec. 8. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!