Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek a gátvédelem...

Mi a véleményetek a gátvédelem ill. a gátmetszésről, miután ezt elolvastátok?

Figyelt kérdés
[link]

2012. nov. 29. 11:09
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
68%
Nálam egyik sem volt. Nagyon szép szülésem volt, az orvost a végén láttam 10 percre, addig csak a szülésznő volt velem, meg a férjem. Nem könyökölt senki a hasamba, és nem tágítottak kézzel. Sajnos elfolyt a magzatvíz a 42. héten (tehát nem siettették) de a szülés nem indult meg, fájások nem voltak, ezért oxitocint kaptam. Villámgyorsan tágultam, és a lányom 4 óra alatt megszületett, épen és egészségesen, ami csodálatos élmény volt. Végig kedvesen bántak velem, nem vizsgáltak feleslegesen. Viszont a kislányom gyorsvonatként érkezett. Nyomtam egyet, és alig győzték szétkapni az ágyat, mert majdnem kint volt a feje. Ezért szakadt a méhszájam és a hüvelyem. Nem kellene rögtön mindenért az orvosokat hibáztatni, és mindent a beavatkozásokra fogni. Tudod azért régen a nők is másképp álltak a terhességhez. Mikor ma egy várandós azon nyávog hogy ő bizony nem bír lehajolni nagy pocakkal, meg mit képzelnek hogy ő ablakot fog mosni, meg jajjj ő nem bír már talpon lenni stb. Régen könnyebben ment a szülés, mert a nők is edzettebbek voltak. Sajnos ugyanakkor több is volt a gyermekhalál, és sok anyánál is felléptek életveszélyes gondok. Én azt mondom valamit valamiért. A gátmetszéstől egy egészéges lelkületű, normális nő nem lesz sem lelkibeteg, sem stockholm szindrómás. Azért az orvosok 99%-a nem egy állat aki a kiamama ellen van. Nagy butaság így beállítani. A szülést sem kellene ennyire túlmisztifikálni. Nem ezen múlik a további élete senkinek, hogy ezt a pár órát hogy éli meg. Ez egy élettani folyamat, ahol lehetnek gondok is. Úgyhogy légy szíves ne támadj, és ne akarj olyan dolgokat belemagyarázni a történésekbe amik nem voltak, csak hogy a saját elméleted igazold.
2012. nov. 29. 15:09
 22/45 anonim ***** válasza:
69%
Az orvosok problémamegoldásra "valók", senki sem arról beszél, hogy a gátmetszés úgy, ahogy van hülyeség. Arról van szó, hogy a _rutin_, "megelőző" metszés a felesleges.
2012. nov. 29. 15:17
 23/45 anonim ***** válasza:
79%

Azt gondolom amúgy, hogy rossz helyen tetted fel a kérdést. Orvosoktól kellene ezt megkérdezni, nem kismamáktól, vagy már szülőktől, a legtöbb esetben ugyanis az anyának nincs választási lehetősége. Vannak anyukák akik nem tudnak fizetni fogadott orvost, szülésznőt vagy dúlát, az ügyeletes orvost pedig a legritkább esetben érdekli a Te gátad. Nem biztos, hogy azért mert nem segítene, hanem mert egyedül ügyel és mondjuk van 3-4 szülő nő az osztályon, valahol érthető, hogy szeretné is gyorsítani az eseményeket, mert mindenhol nem lehet ott.

Egy dologban azonban biztos vagyok! Az anyának a legfontosabb dolog, hogy a babája egészségesen szülessen meg minden áron, metszéssel vagy anélkül teljesen mindegy.

( a védelemmel próblkozó voltam)

2012. nov. 29. 18:48
 24/45 anonim ***** válasza:
És tessék, megint lepontoztak. Elárulnátok miért?
2012. nov. 29. 19:15
 25/45 A kérdező kommentje:
Már orvosnak is felvetettem a kérdést. Most gondolom megkérdezem a nőket mennyire érdeklik a saját testük.
2012. nov. 29. 19:20
 26/45 A kérdező kommentje:
És igen van választásuk a szülő nőknek, csak tudniuk kell és ismerniük a lehetőségeiket, azért is tettem fel itt a kérdést, hogy hátha esetleg többen tájékozódnak e területen.
2012. nov. 29. 19:22
 27/45 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak üzenem, hogy a véleményeket más formában is ki lehet fejezni, nem csak mások leblamálásával. Attól, hogy téged nem érdekel ez a téma, mások még nyugodtan elmélkedhetnek róla. Azt nem értem, ha felesleges ezen "agyalni", Te miért vagy itt az "agyalók" között. Még egy dolog, szerintem mindenki nevében állíthatom, hogy a babája egészsége a legfontosabb, itt nem is pont ez a kérdés. Egyébként a gát átvágásának, majd összevarrásának gyakran nincs sok köze a baba egészségéhez.
2012. nov. 29. 21:01
 28/45 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak szeretnék még üzenni. Úgy érződik, hogy a válaszaid indulatosak, és haraggal teliek, talán pont azért mert az ezzel kapcsolatos terveid nem úgy sikerültek, ahogy szeretted volna. Sajnálom, hogy így alakult, és biztos vannak olyan esetek mikor a gátmetszés valóban indokolt. Ezt sem vonom kétségbe.
2012. nov. 29. 21:20
 29/45 anonim ***** válasza:
66%

Ok. Én részemről befejeztem. Úgyis azt látsz bele a válaszokba amit akarsz. Csak marha unalmas ez a gátmetszés-gátvédelem, szoptatás-tápszer, együtt alvás-külön alvás, stb téma.

Engem nem zavar személy szerint egyik verzió sem, de az igen, mikor meg akarnak győzni hogy mennyivel jobb lenne nekem ez-vagy az a módszer, és nem nézik a dolgok másik oldalát, sőt pl stockholm szindrómásnak titulálnak nőket, akik megvédik az orvosukat, aki világra segítette a gyereküket. Valóban indulatossá tesz, amikor szemellenzős hozzáállással találkozok. Ez a cikk pedig nagyon egyoldalú. Köszönöm hogy meghalgattatok és lepontoztatok.

2012. nov. 29. 21:41
 30/45 anonim ***** válasza:
77%

Én a cikkel teljes mértékben egyetértek.

(Az egyik válaszadó kapcsán jutott eszembe, hogy a szülési traumát gyakran a környezet azzal próbálja nem tudomásul venni, hogy "de hisz egészséges gyereked született, mit izélsz a szülésen", "megalázva érezted magad? És, de van egy teljesen egészséges gyereked, örülj annak", bagatelizálja az anya érzéseit, értetlenkedik. Holott úgy gondolom, hogy a szülés az a nő egyik legmeghatározóbb élménye, függetlenül attól, hogy hogyan sikerült. Igenis joga van az anyának szomorkodni a szülése miatt, ha nem úgy alakult, ahogy akarta, fel kell dolgoznia. De mi nők, nem inkubátorok vagyunk, hogy kihordjuk a magzatot és kész, örüljünk, hogy egészséges, miközben mi iszonyatosan szenvedünk a gyermekágyi időszakban, az emlékek miatt pedig tovább. Egyek vagyunk a babával, és ha a felesleges gátmetszés miatt szenvedünk, akkor az nemcsak nekünk rossz, hanem a babának, is, mert nem tudjuk olyan intenzitással ellátni, mintha kutya bajunk lenne.)

2012. nov. 29. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!