Hogy nyilatkoznátok a gátmetszésről? Inkább legyen gátvédelem? Vagy szakadjon, ha kell?
Függ az illető szöveteitől,amennyiben lehetséges legyen gátvédelem,viszont ha szükséges legyen gátmetszés elkerülve az igen csúnya és néha örökös panaszt okozó súlyosabb fokú gátrepedést.
A bába gyakorlottsága nagyon meghatározó!!!Úgyis ott szülésnél derül ki,hogy milyenek a szövetek és ennek megfelelően el fogják tudni dönteni.
Nekem az első pillanattól az volt a véleményem,hogy inkább vágjanak mint szakadjak!
Hát vágtak,de nem bánom.A másodiknál is ezen a véleményen maradok,de remélem,hogy nem kell majd vágni és szakadni se fogok.
Ügyes szülésznő fel tudja mérni menet közben, hogy sikerülhet-e a gátvédelem. Ha úgy látja ő, ill. az orvos, hogy nem, akkor gátmetszés.
Nálam volt gátvédelmes szülés és előtte metszéses+szakadásos, mert a baba miatt sietni kellett, és nem volt idő a g.védelemre.
A gátvédelmes szülés után nagyon hamar "felépültem" annak ellenére, hogy pár öltés még így is kellett.
Engem először vágtak, a következőnél szakadtam :-)
A vágás gyógyulása sokkal rosszabb volt (igaz, nagyobb is volt a baba).
Én is megbeszéltem a szülésznővel, hogy gátvédelem, de ha úgy látja, vágni kell, akkor ne habozzon:)
Végül egy nagyon kis metszést csináltak, és utólag kiderült, hogy jól is tették, mert a gyerek úgy jött kifelé, mint a rakéta, nem lehetett volna visszatartani.
Már másnap üldögéltem rajta, semmi gond nem volt, így én nem erőltetem a gátvédelmet.
Főleg, mert a barátnőm igen csúnyán járt a gátvédelemmel, a mai napig bánja, hogy nem vágták inkább, hiszen a z első gyerekkel gátmetszéssel két nap múlva kutya baja nem volt, a másodikkal gátvédelemmel (és a szakadásával) még 3 hét múlva sem tudott ülni.
Szerintem is bízd a szülésznőre, nem lesz ott gond, se futószalag, hidd el:)
Könnyű szülést neked!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!