Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mért kell ilyen bunkónak...

Mért kell ilyen bunkónak lennie, egyes főnővéreknek, nővéreknek?

Figyelt kérdés

A napokban szültem és volt velem egy szobában egy kis 19 éves kiscsaj. Aranyos,kis visszahúzódó,csendes,de nagyon barátságos lány.

Nos a problémám az,hogy nem akart neki szopni a babája,és ő megemlítette a főnővérnek,hogy szerinte nincs ennek a gyereknek lenőve a nyelve,mert ő nézegette és neki úgy tűnik.Hát egyből lehülyézték,nem szó szerint,de a lényeg ez volt,meg hogy mit képzel ő,hogy egy szakembernek magyarázza meg,hogy mi a gyerek baja.Próbálkozzon csak tovább a szoptatással,mert csak nem jó a technika,lusta a baba.A lánynak ez az első gyereke. Nekem mondta,hogy a nővére kislányának a nyelve ugyanígy nézet ki,mikor le volt nőve a nyelve,ő biztos benne,hogy ez a baj.

Szólt újra a nővéreknek,hogy ugyan szóljanak már az orvosnak,hogy nézze meg ő is,erre pökhendien az volt a válasz,hogy nem gondolja,hogy ilyen semmiséggel fogják a doktor urat zaklatni?!

Na aztán jött pár óra múlva a doki,akinek a kismama halkan megemlítette,hogy ez nem az amire gondol talán,esetleg? A doki megnézte és mondta,hogy jé valóban le van nőve a nyelve!

Most komolyan,mért kell valakit azért lenézni,mert fiatal,mert első gyerek? Annyira ki voltam akadva.

Mi a véleményetek?

2012. nov. 26. 17:49
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

De nekik akkoris az a dolguk,hogy adott esetben felvilágosítást adjanak.

Én is emberekkel foglalkozom,mégsem teszem,nem tehetem meg,hogy elküldöm őket a francba,mert ez a munkám,ezért kapom a fizetésem.Pedig nekem is sokszor sok a sok kevésbé informált ember,de azért fordulnak hozzám,hogy tájékoztatást adjak nekik. És attól,hogy valamit nem tud,nem ért még nem buta!!!!

2012. nov. 26. 19:22
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Kerges lett a lelkuk kiegtek a tulterheltsegtol.

Irjatok nekik de akkor is ha minden jol ment dicseretet is varnak papiron . Nekem kulon fuzetem van amiben a kismamaim koszono leveleit es lapjait gyujtom ill az altalam vilagra hozott kisbabak szuletesi ertesitojet.

Van mikor kritikat is kapok akkor elgondolkodom miert erzete igy a kismama hiszen megtettem mindent ami tolem telt es megis nala rossz emleket hagyott egy szo egy monddat Ebbo ltanul az ember legkozoelbb figyel ra.

Mivel itt halapenz nem letezik a betegek es a kismamak halajukat sokszor egy udvozolappal (oke neha csokit es sutit kapok amit mindenkivel elosztok)fejezik ki.

2012. nov. 26. 19:30
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Erre csak annyit tudok mondani, hogy amikor ezt a szakmát választották, tisztában voltak vele, hogy ez nem a tipikus 8-16-ig tartó állás. Ők választották, hogy kisbabákkal, kismamákkal foglalkozzanak. Sajnos, az egészségügyi sulikban még nem vezették be az empátia, segítőkészség tantárgyakat.

Igen, én is megköszöntem volna, ha lett volna mit. Az osztályos nővérek is 12 óráznak, ketten vannak, éjjel egy ügyel, ők is éhbérért dolgoznak, mégsem voltak taplók.

Én is emberekkel, ügyfélszolgálaton dolgoztam szülés előtt, ha egyszer is fele ilyen bunkó hangnemet használtam volna, amit néha ők megengednek maguknak, abban a pillanatban fegyelmivel mehettem volna világgá.

2012. nov. 26. 19:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha senki nem nyujt be panaszt a kismamak kozul akkor nem is fog ez megvaltozni. A valtoztatas kulcsa a kismamak kezeben van. Nema gyereknek...
2012. nov. 26. 20:00
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A bunkóság emberi tulajdonság, nem az egészségügyben dolgozók sajátja.

Ugyanannyi bunkó van ott is, mint mindenhol máshol, csak mivel sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vagy, sokkal jobban a szívedre veszed.

Pl. ha a boltban bunkó az eladó, akkor háborogsz rajta pár percet, aznap elmeséled pár embernek, aztán elfelejted.

Ha beteg vagy, szenvedsz, és még bunkó is az orvos/nővér, akkor biztos sokáig emlékezni fogsz rá...

2012. nov. 26. 21:53
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajna a többség bunkó, ez van. De: hagyni nem szabad magad, ezt megtanultam! Volt szerencsém két kórház több osztályát megismerni az elmúlt években (2 baleset+műtét és 2x szültem), és érdekes módon amint kinyitottam a számat, rögtön visszavett minden büdösbunkó nővérke, mert látták, hogy nem hagyom, hogy átgázoljanak rajtam semmilyen tekintetben. Szerencsére kedves-rendes kh-i alkalmazottakkal is összehozott a sors, szerintem kihalófajta, úgyhogy őket nagyon megbecsültem....

de csak hogy egy saját példát is leírjak a csudálatos magyar átlag-eü-dolgozói hozzáállásból: 14 hetes várandósan volt egy életmentő műtétem, nagy hirtelen fogytam majdnem 10 kilót ahhoz képest amivel teherbeestem, orvosi utasításra hízókúrázni kezdtem és mit ne mondjak, kínkeserves volt, mert ha megettem egy fél zsömlét, a gyomrom nyomta a gyereket az meg a belső varratokat.. pokol. Na mindegy, rém büszke voltam magamra, hogy sikerült kemény 4 kiló plusszt összeszednem. A babám 36 hétre született, 2210 grammos lett, vézna volt,kilátszott minden bordája, elöregedett a lepény amit nem is vettek észre és szegénykém az utolsó napokban nem sok tápanyaghoz jutott. Ezt a csecsemősnővérek nem tudták nyilván, csak azt látták, hogy ittegy fiatal anyuka irdatlanul vézna babával, erre fel nagy kedvesen kinyilatkoztatták, hogy nem kellett volna fogyókúráznom meg talán drogoznom és akkor egészséges babám született volna! Mindezt az egész szoba füle hallatára... nem köszönték meg azt sem amit akkor mondtam el nekik - mert halál kultúráltan elküldtem őket a halál f*szára, mert mégis mit képzelnek, hogy ítélkeznek- és azt sem, amit azután kaptak az osztályveztőtől, miután én szépen leballagtam a betegjogi képviselőhöz.... nem mellesleg a műtétet végző sebészt + sebészfőorvost értesítettem hogy meglett a kisbaba, mert annyira a szívéükön viselték a sorsunkat anno és az sms után másnap mikor jött dolgozni feljött meglátogatni minket, neki is elmeséltem mit mondtak és mennyire szíven ütött. az a két nővér ugye akkor pont nem dolgozott, de a sebész annyira felhúzta magát, hogy elment a főorvoshoz, az meg lila fejjel visszajött és elkezdett üvöltözni a csecsemős főnővérrel, hogy aki még egy rossz szót szól erre a kisbabára aki a világ csodája, hogy megmaradt, és ki tudtam hordani és makk egészséges mindezek után amit átélt még magzatként, azt ő személyes támadásnak fogja tekinteni és gondoskodik róla, hogy egyetlen magyar kh-ban se helyezkedhessen el soha többé... a két kedves csecsemősnővért kényszerszabira küldték két hétre, hogy még véletlenül se találkozzanak se a sebészfőorvossal se velem, de per nem lett belőle végül. Nem tudom, mennyit tanultak az egészből, szerintem semmitse :( Nekem pedig nagy szerencsém, hogy bőven volt már tapasztalatom csecsemőkkel, mert kb nullát mutattak meg a nővérek ebben a kh-ban, hogy mit kéne kezdeni a babákkal. A másik kh csecsemősei kategóriákkal segítőkészebbek és kedvesebbek voltak.

2012. nov. 26. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
56%

azert kikerem magamnak 20 eve vezetek szuleseket lelkiismeretessen mint sok mas szakember es nem vagyok bunko.Sok koszono levelem van kismama visszajon hozzam ha nem tetszik nekik akkor szolnak es megoldjuk kozossen a dolgot.

ne altalanositsunk vannak jo eu dolgozok.ha valakinek tukrot tartasz az javit azon amit lat.kommunikacio a lenyeg nem hiszem barki direkt bunko egy kismamaval beteggel.

2012. nov. 26. 22:37
 18/22 A kérdező kommentje:
Sajnos pedig de! Sok bunkó és lekezelő eü-s dolgozó van.Na persze,ha meglengeted a 10ezrest klasszisokkal rendesebbek.Én nem általánosítok,mert bizonyára van olyan (egyet ismerek),aki lelkiismeretesen végzi a munkáját,de a többség tényleg úgy csinál,mintha szivességet tenne,holott ez a munkája. Empátia,tolerancia nulla.Sajnos.
2012. nov. 27. 04:10
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ki kellett nyitnom a számat, elég nagyra. A fiam több, mint 8%-ot veszített a születési súlyából, 40 fok volt a kórházban óránként mentem első babásként, hogy mit csináljak, jól csinálom-e stb....Mivel 1 ágyasban voltam, szartak rám. Na kapott a pofájuk. Már bocsánat, de én szarvasmarhával foglalkozom, de tisztelet a kivételnek, sokukat még borjú gondozónak sem venném fel! Sőt, a borjúgondozóim 100x különben bánnak a borjakkal, mint ezek a csecsemőkkel. Rengeteg panasz van rájuk! Én is gondolkodtam a feljelentésen, de csak a "elégedettségi" kérdőívet töltöttem ki, elég őszintén és hát üvöltöttem egy sort...életem legszörnyűbb 4 napja volt! Ezért rakott az orvosom 1 ágyasba, mert óvni próbált tőlük. Nagyon durva, ami itt folyik!
2012. nov. 27. 11:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos nem sok jó tapasztalatot hallani.Mindenhol ilyenek?Azt hittem,csak a drága,jó,Szabolcsban divat bunkónak lenni egy kismamával..3x szültem,minden alkalommal ezt éltem át,most utoljára tavasszal,én is egy ágyasban voltam(csak a 3.szülés után)reméltem,h más lesz így,de még csak rosszabb lett,mert azt gondolták,na,ez tele van pénzzel mégse ad,vagy keveselték,de sírva szaladgáltam utánuk,mert egy se ért rá sose...
2012. nov. 27. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!