Mért kell ilyen bunkónak lennie, egyes főnővéreknek, nővéreknek?
A napokban szültem és volt velem egy szobában egy kis 19 éves kiscsaj. Aranyos,kis visszahúzódó,csendes,de nagyon barátságos lány.
Nos a problémám az,hogy nem akart neki szopni a babája,és ő megemlítette a főnővérnek,hogy szerinte nincs ennek a gyereknek lenőve a nyelve,mert ő nézegette és neki úgy tűnik.Hát egyből lehülyézték,nem szó szerint,de a lényeg ez volt,meg hogy mit képzel ő,hogy egy szakembernek magyarázza meg,hogy mi a gyerek baja.Próbálkozzon csak tovább a szoptatással,mert csak nem jó a technika,lusta a baba.A lánynak ez az első gyereke. Nekem mondta,hogy a nővére kislányának a nyelve ugyanígy nézet ki,mikor le volt nőve a nyelve,ő biztos benne,hogy ez a baj.
Szólt újra a nővéreknek,hogy ugyan szóljanak már az orvosnak,hogy nézze meg ő is,erre pökhendien az volt a válasz,hogy nem gondolja,hogy ilyen semmiséggel fogják a doktor urat zaklatni?!
Na aztán jött pár óra múlva a doki,akinek a kismama halkan megemlítette,hogy ez nem az amire gondol talán,esetleg? A doki megnézte és mondta,hogy jé valóban le van nőve a nyelve!
Most komolyan,mért kell valakit azért lenézni,mert fiatal,mert első gyerek? Annyira ki voltam akadva.
Mi a véleményetek?
Sajnos,ez van.Ilyen a magyar egészségügy.
Én 13 órán át voltam szülőszobán,2 perces fájásokkal,burokrepesztés,oxitocin,nem tágultam stb.A lányomnak 13 óra után leesett a szívhangja,amikor már nagyon közel volt a cél,altatásos császárom lett.Ez volt délután 1-kor.Fél 3 felé ébredeztem,a lányom is csak akkor láthattam,plusz ugye nem volt kellemes,hogy úgy vittek a műtőbe,hogy lehet,hogy oxigénhiányos gyerekem lesz.Felkelni sem bírtam,és olyan 5 óra tájában rám ront egy csecsemős,hogy ő nem fogja hozni állandóan a cukros vizet készíteni a lányomnak,elég a nyavalygásból,álljak fel és szoptassam meg.Na,köszi.
Nincs mit tenni,gondolj arra,hogy a nőci csak magát minősítette ezzel:)
Ez érdekes amúgy, hogy ezt alapból nem nézte meg az orvos. Az én fiamnak is egyébként le volt jőve és jött a nővérke, hogy le van nőve a fiamnak a nyelve, fel szeretné az orvos vágni, elmondta, hogy miként megy a dolog és megkérdezték, hogy szeretném-e, mondtam, hogy igen és alá kellett egy papírt erről írni, majd pedig megcsinálták.
Amúgy meg az ilyen nővérekkel nem kell foglalkozni, vannak még rosszabbak is. Szerintem nem csinált semmit rosszat ezzel az anyuka, hogy megkérdezte. Ők azért vannak ott, hogy segítsék az anyukát, de sokszor nem pont ezt teszik.
Egyébként tényleg vannak lustább babák, vannak nehézségek az első szoptatásnál, de tényleg ők azért vannak ott, hogy segítsenek.
Fásultak, irigyek, gonoszak. Az egyenruha teszi vajon? Azt hiszik hatalmuk van?... Undorítóak, mert kiszolgáltatott emberekkel frocliznak. Bezzeg a markát tartaná mind...
Valszleg pont azért azzal a kiscsajjal volt ilyen a rohadtja, mert csendes volt és visszahúzódó, egy karakán típussal már nem mert volna szembeszállni.
Én nem tudom, mitől, miért lesznek ilyenek a csecsemősök, de mindenkitől csak a rosszat hallom róluk.
Sürgősségi császárom volt, a hasamban a branül a nyomi dobozzal.
Csecsemős: maga így tud ugrálni? (Amiért jobban esett mozogni és nem feküdni, amúgy sem vagyok egy elhagyom magam típus)
Én: igen, egész jól vagyok. (a körülményekhez képest)
Csecsemős: a doktor úr mikor veszi ki a csövet?
Én: szerdán.
Csecsemős (rosszindulatúan): jobb, ha felkészül rá, nagyon fog fájni.
Ehhez képest két perc volt, fájdalommentes, úgyhogy nem értettem, miért kellett ennyire bunkónak lennie a nővérnek.
Elvileg a csecsemős nővérek dolga lenne, hogy segítsék a kismamát, segítsék a szoptatás sikeres elindulását, megmutassák a babagondozás alapjait. Ehhez képest semmit sem csináltak, csak vágták a pofákat, ha valaki kérdezni merészelt.
Érdekes módon, az osztályos nővérek ketten voltak, profik, kedvesek, a csecsemősök négyen, aztán mégse csináltak semmit. Este kilenckor összekapkodták a kisbabákat, néha majdnem felsikoltottam, úgy nyalábolta fel szegénykéket, mint valami liszteszsákot, aztán morogtak, mint a bolhás kutya, hogy mennyi gyerek van.
Azert gondoljatok bele ehberert magas munkatempoban havi tul sok oraban dolgozni kilatas nelkul persze belefasulnak.
Az a megoldas ha a beteg nem elegedett ir egy panaszlevelet az oszatlynak ha nem veszik komolyan lekozolteti a helyi ujsagban. Ettol minden korhaz retteg negativ reklam.
De a betegek gyavak kiszolgaltottak meg oda vissza akarnak menni stb. Kulfoldon szokas panaszlevelet irni csak hogy lassak a noverek orvosok a tukorben is hogy hat az o viselkedesuk a betegre.Tanulnak belole hidjetek el nem direkt gonoszok ok sem csak unjak a sok ,buta,, kismamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!