Indított szüléssel esély a hüvelyi szülésre?
Őszintén,le vagyok kókadva. Ma vagyok 40 hetes, tök zárt méhszájjal,zéró jóslók és társai,amúgy ctg-n minden rendben. Már minden nap be kell menjek a kórházba, naponta más vizsgálgat,ettől csak a vérnyomásom megy egyre feljebb és rámjött a pararoham, hogy ha nem szülök egy héten belül,megindítják,(akkor is ha a babával amúgy minden rendben)ami ahogy olvastam két esélyes, a feléből császár lesz. oké,félek a szüléstől,de akkor is szeretnék megküzdeni vele,ne csak úgy odaadják a babámat..Valakinek tapasztalat?Esetleg tanács?
Előre is köszi,
M.
Ez az igen kellemetlen vizsgálat valami kézzel méhszájtágítás lehetett?
Igazából most már nem értem hol kellene lennie a méhszájnak :)
Örülök azért, hogy még így is lehet pozitív élmény a szülés.
A császáros kismama vagyok, ahogy egyre lejjebb kerül a baba buksija és puhul, nyílik a méhszáj az is lejjebb, előrébb kerül a "hüvelyben".
Előző nap uh-n 3700 grammra becsülte a doki a kisfiam, és mivel totál zárt volt a méhszájam és már akkor a császárban bíztam. Nem tudom, biztosan a tapasztalat de a szülésznőm és a volt szülésznő ismerősöm, ahogy kitapogatták a kisfiamat és a pocakomat, mondták, hogy szerintük császár lesz, hozzám képest elég nagy baba (52 kg-val lettem terhes). Ezek után én totál úgy voltam vele, hogy (ha lehet, császár legyen), de bárhogy is jön a világra, ne legyen probléma (sajnos a családban már volt). Szerintem ez a legfontosabb, minden más eltörpül emellett. Én a szülőszoba és a műtő között sírtam iszonyat, szerintem akkor jött ki rajtam a feszültség, és tört ki belőlem, hogy mindjárt láthatom a kisfiam és halálra aggódtam magam, hogy nehogy abban a pár percben történjen vele valami, amíg nincs monitoron...Ne izgulj! Lazíts! Mi az indítás előtti este elmentünk (gurultam) egy romantikus vacsorára :)
Köszi,igyekszem lazítani :) A császárt mégis szeretném elkerülni ha egy mód van rá..Nyilván más kérdés ha a baba érdeke azt kívánja.
Valahogy azt érzem hogy át kellene menjek a szülésen hogy kötődni tudjak és fel tudjam fogni hogy gyerekem van. Tudom, kicsit rosszul hangozhat ez..csak szeretném megélni,és én megdolgozni érte,ne csak kivágják belőlem és odaadják.
Kedves kérdező.
Én 40+6ra szültem. 19 órát vajúdtam, és csak a vajúdás 11. órájában kezdtem tágulni, addig totál zárt volt minden. Fel a fejjel, a tágulás bármikor elkezdődhet! ;)
Gondoltam, hogy valaki félre fog érteni. Semmi degradálót nem szántam bárki felé,csak a saját agyfelépítésem ismerve a magam nevében írtam. És annyit tudok, hogy NEKEM ahhoz hogy igazán felfogjam hogy szültem egy gyereket, meg kell vele küzdjek, ha más nem, úgy hogy hagynak vajúdni valamennyit a császár előtt.
Vannak olyanok,akik már akkor anyává válnak lelkileg mikor megtudják hogy terhesek,és már akkor szeretik azt a pici fejlődő jövevényt, de van olyan is,akinek idő kell vagy valami löket,ide tartozom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!