Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a szülés?

Mennyire fáj a szülés?

Figyelt kérdés
Mihez hasonlítható a fájdalom? Fogfájás, vesegörcs, bélgörcs?

2012. aug. 3. 13:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekem nem fájt az első- enyhe mensi szerű görcsökhöz hasonlítható érzéseim voltak. 1:57 perc volt az első "fájástól" számítva,a kicsi világra jöttéig. Hozzá teszem,végig itthon "vajúdtam",a mentőben már nem éreztem semmit,azon kívül,hogy veszettül kellemetlen ülni- a gyermek igyekezett kifelé :-)

A második sem volt eget rengető,a vége- az utolsó fél óra,amikor percenként jöttek,az volt kicsit komolyabb,de az sem kifejezetten fájdalmas,inkább zavaró,kellemetlen.. ezt most ne úgy értsd,hogy nem fájt,fájt,csak nem annyira,hogy ne bírtam volna. Az utófájás viszont annyira fájt,hogy nagyon. A fogfájás kutya füle ehhez képest,bár nekem nem volt,de a vese görcs állhat hozzá a legközelebb (legalább is azt hallottam,hogy az nagyon fájdalmas).

A harmadiknál sem volt vészes... Utófájás alig volt valami- szoptatásnál viszont annál nagyobb,egészen 2 napig.

A tolófájás sem fájt,pedig semmilyen vajúdás segítő anyagot nem kaptam. A tolófájás kb olyan,mint amikor szorulásod van- kicsit több mint 10 hónap távlatából ehhez tudom hasonlítani.

És mind ezt az írja,akinek iszonyat kicsi a fájdalom küszöbe!!

Üdv: 3 lányos,13hkm

2012. aug. 3. 17:19
 12/18 anonim ***** válasza:
A vajúdás eszméletlen, nekem a tolófájások nem voltak vészesek! Nem tudod elképzelni milyen is, amíg nem érzed...
2012. aug. 3. 20:38
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha még nem volt menstruációs görcsöd (mázlista), akkor nem nagyon tudjuk neked ezt mihez hasonlítani. Talán képzelj el el irtó erős hasfájást, (csak lejjebb), ami a végére tényleg annyira rossz, hogy nem is tudsz másra gondolni, és kb a fájások közti kis szünetekben tudsz csak mozogni, beszélni, stb. Az is rátesz, amit a rokonod mondott, hogy a vége felé igen erős nagyvécézési ingert érzel, én is kb azt hittem, hogy tuti odacsinálok az ágyra. Ez elég kellemetlen, mert nem elég, hogy fáj, görcsösen tartod is az izmaidat, hogy visszatartsd a nagydolgot (ami nem is jön). A toló fájások szerintem azért sokkal jobbak, mert akkor már pszichikailag megkönnyebbülsz, mert tudod, hogy itt a vége. Az leginkább igen erős feszítő érzés, én komolyan megijedtem, hogy szétszakadok. Tudom, ezek így elég rosszul hangzanak, de abszolút ki lehet bírni, a végeredmény pedig magáért beszél!
2012. aug. 4. 12:16
 14/18 anonim ***** válasza:

Semmi koze a fogfajashoz vagy belgorcshoz (vesegorcsom nem volt szerencsere), nekem inkabb olyan volt, mint egy ezerszeres mensigorcs. Igy indult, aztan mire beertunk a korhazba, mar olyan nyomast es prest es fajdalmat ereztem hasamban, hogy levegot sem tudtam venni (hiaba jottek a legzogyakorlatokkal es mely levegovel, egyszeruen nem mukodott a tudom a fajdalomtol). Mire feltettek a szuloagyra, mar azt ereztem, mintha ki akarnak tepni a labaimat, combnal. Ennel a pontnal kertem epiduralist, ugyhogy csak 20 percig hittem, hogy kiszakadnak a labaim helyukrol, aztan elmult minden fajdalom es a tolofazisnal csak a szekelesi ingert es feszulest ereztem, de fajdalmat semmit! Amikor kibujt a lanyom, megkonnyebbulest ereztem, es azt, hogy repedtem.

Szules utan par napig szoptataskor mensiszeru gorcseim voltak, de aztan elmultak.

Alig varom, hogy terhes legyek a kovetkezovel es ujra ateljem, mert ez az egesz egy csoda!

2012. aug. 4. 14:43
 15/18 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy a fogfájás és a vesegörcs más-más típusú fájdalmak, de a fájdalom MÉRTÉKÉT próbáltam ezekkel belőni, nem a jellegét.

Aki a kérdésre válaszolt, azoknak köszönöm!

Altatásos műtétem már volt és 2-3 órán keresztül nem adtak fájdalomcsillapítót (izmot vágtak-varrtak), viszont muszáj volt mozogni - ahol nem sikerült teljesen kímélnem a műtött részt, gondolom az közelíthetett a szülésnél jelentkező fájdalomhoz.

Bár eddig a vesegörcs vitte a pálmát, szinte soha nem szoktam sírni, de akkor arra ébredtem, hogy sírok, már álmomban elkezdtem, utána esett le, hogy a vesém akar kiszakadni a helyéről. A műtét utáni néhány óra egy hajszálnyival volt kevésbé fájdalmas, bár akkor nem volt akaratlan sírógörcsöm, csak a nővérekkel vitatkoztam egy darabig.

Begyulladt foggal három napot húztam ki, mert be voltam tojva a fogorvostól... A harmadik napon győzött a konstans fájdalom.

2012. aug. 4. 16:25
 16/18 A kérdező kommentje:

Menstruációs görcs "kezdeményem" volt csak, éreztem, hogy kicsit feszít, de inkább kellemetlen volt és fájdalomnak nem nevezném.

A másoknál látott földön fetrengős, sírós görcshöz még nem volt szerencsém.

Emésztési gondnál viszont volt már olyan hasgörcsöm, hogy kb olyannak képzelem a vajúdást - viva la szalmonella.

2012. aug. 4. 16:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát nekem abszolút nem mensi szerű görcseim voltak de mint tudjuk minden szülés más. Nekem a derekam fájt de mocskosul, mintha egy nagykést húzogatnának ide oda. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ az nagyon fájt.. De megvan az eredmény :)
2012. aug. 6. 05:52
 18/18 anonim ***** válasza:
akkor talán te tényleg a bélgörcshöz tudod hasonlítani,csak még képzelj rá még pár adaggal,időközönként,aztán folyamatosan,a vége felé azt sem tudtam,hogy kell levegőt venni.leültem az ágyra és jött egy nyomás csak úgy a semmiből azután lefektettek gyorsan és folyt. a fájásokhoz társult a szétrobbanok érzés.ahogy kint van a kicsi megszünik minden fájdalom!!
2012. aug. 25. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!