Otthon szülés? Tapasztalatok?
akinek volt már otthon és kórházban is, összehasonlítaná?
az lehetséges, hogy végig egyedül legyek?
Mikortól kell feltétlen ott lennie valakinek?
Hát elolvastam a történetet,sajnálom a szülőket.
Egyébként pedig csodálkozom,hogy az első császár után elvállalták az otthonszülésre a kismamát szerintem ez nagy hiba volt.
Császár után valóban sokkal nagyobb az esély a heg szétválására,én úgy tudom külföldön ilyen esetben nem vállalják az otthonszülést.
Ha jól tudom Gerébnek már engedélye sem volt,csodálkozol,hogy meghurcolták?:D természetesen vannak műhibák a legjobb kórházakban is.Mindnehol vannak szakmájához nem értő,érdektelen,hiányos tudású orvosok. Nagyon sjanálatos,hogy eltusolják ezeket,ebben egyetértünk.De itt az orvos mint személy hibázik,és nem a körülmények áldozata lett a gyerek.Hiszen minden megvolt,ami baj esetén kellett volna,az orvos járt el rosszul.
Otthon még esély sincs rá,hogy egy húzós helyztetet megoldjon a bába,mivel ha jól tudom nincsen szike a körmei helyén,se steril mütő a fürdőszobáűban.
Továbbra sem válaszolt arra még nekem senki,hogyha tényleg AZONNAL kell a beavatkozás (én írtam,hogy a nővéremnél AZONNAL kellett,nem fél óra múlva,nem húsz perc múlva,hanem futva tolták a műtőbe) ,akkor mi van? Igen,a szülés egy természetes dolog de nem vagyunk már állatok,sok a komplikáció. A természetes szelektálódást meg csak nem támogatja senki a humán orvoslásban..
Az állkapcsunk túl kicsi,a fogaink száma közel azonos maradt mint az ősemberé,ez a fogtechnikusok nagy szerencséje,ezért kell annyi fogszabályzó. A gyerekek 12 évesen menstruálnak,de ez nem azt jelenti,hogy gyeremeket is vállalhatnak. A szűzhártyának semmilyen jelentősége nincs.
Lehet,hogy hülye példák,tudnék még sorolni.De ezeken is jól látszik,hogy a természet már réges rég kivetetett minket magából.Nem lehet ebben bízni.
# 36/56 ma 14:45
# 39/56 ma 15:24
# 42/56 ma 15:54
teljesen jól leírták a véleményem, többet nem kívánok hozzátenni
A legtöbb orvos így vélekedik.
De igazuk van, a maguk bőrét is féltik, ugyanis nekik sem egy leányálom, amikor az otthon szülést tervező anyukával beérkezik a mentő, oxigénhiányos csecsemővel, félig a szülőcsatornában, és az orvos lelkén múlik, hogy sikerül-e megmentenie az anyát, aki a bábájával karöltve jól elcseszett döntést hozott, amikor otthon akart megszülni a kórház helyett.....
Az orvosoknak elég sok ostoba anyuka hibáját kell helyrehozni, és sajnos nem mindig sikerül.
"Az otthon szülés joga nem egyéb, mint a veszéllyel nem ismerős laikus joga gyermekének, vagy önmagának joga a halálhoz."
ez az egy mondat számomra mindent elmond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!