Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthon szülés? Tapasztalatok?

Otthon szülés? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

akinek volt már otthon és kórházban is, összehasonlítaná?

az lehetséges, hogy végig egyedül legyek?

Mikortól kell feltétlen ott lennie valakinek?

2012. júl. 2. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
45%

Nem tudom felfogni, képtelen vagyok rá, hogy aki gyereket vállal, és tényleg felelős lesz egy másik életért, miért helyezi ennyire előtérbe a saját háborítatlan kényelmét.............

Amikor műtétje lenne egy ilyennek, akkor is otthon, egyedül akarna lenni? Kihívna egy kuruzslót, kezébe adna egy ollót és "nesze, vágd ki a mandulámat"? Neeem? És miért? Mert magadat már félted, de ha a babádról van szó, ahhoz nem kell a kórház? Nem értem..

2012. júl. 3. 13:58
 32/81 anonim ***** válasza:
50%

Nemrég írt egy anyuka egy ilyen kérdésre, aki nagyon büszke volt arra, hogy otthon szült. Így történt:

Elment a magzatvíz, hívták a bábáját, vajúdás, minden, teltek az órák, baba nem indult rendesen, csökkent a szívhang, de szülés még messze volt....anyuka nem bírta. Bementek férjestől, bábástól a kórházba egy kihívott mentőautóval. A kórházban egészségesen világra segítette a kicsit a szülésorvos.

Anyuka meg határtalanul büszkén írta le "az otthon szülésének sikertörténetét"......................hihetetlen, milyen emberek vannak.

És még neki állt feljebb, amikor páran megjegyezték, hogy bocsi drága, de nem otthon szültél. Azért, mert rájöttél, hogy nem bírod, és hogy a baba élete a tét. Erre tényleg még ő kezdett el mindenkivel puffogni, hogy de igen ő jól döntött és most sem tenné máshogy....csak gratulálni lehetett neki. De persze rájöttem, hogy állati nehéz lehet beismerni, ha valaki a gyerek életével játszik és tévedésből teszi...

2012. júl. 3. 14:04
 33/81 anonim ***** válasza:
62%
Mentősként azt bírom a legjobban, hogy mindenre az a válasz, hogy csak 10-15 perc és ott a mentő. Köszi, és én mit csináljak? Mert csodát tenni a mai hiányos eszközök és háttér nélkül én sem tudok. Életet menteni esetleg. Ideális? Legjobb megoldás? Tuti biztonságos? Cseppet sem! Az eszem megáll ilyenkor, hogy miért az utolsó pillanatban kell futni, hisz 9 hónapja van mindenkinek megtalálni a legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldást, tele a város szebbnél -szebb kórházakkal. Ma már bármelyik magán helyen lehet kérni, hogy csak veszély esetén avatkozzanak be, és a gátvédelem sem akkora csoda, hogy bárki fennakadna rajta. És ha valami nem jól sül el otthon vagy a mentőben, jönnek a perek, hogy ki volt a hibás? Megmondanám én, de inkább mindenkinek a saját ítélőképességére bízom!
2012. júl. 3. 14:04
 34/81 anonim ***** válasza:
53%

De én azt nem értem,miért nem jó egy kórház?Szabad kórház és orvosválasztás van,szülésznőt is lehet fogadni.Pénzért olyan körülmények közt van az ember,mintha egy szállodában szülne,mégis ott a műtő ,a szakemberek.Ha valaki bunkó,akkor keresel másikat. Ha meg bunkó egy nővér,na akkor aztán abba tényleg bele kell halni. Az én fogorvosom asszisztense is egy nagy paraszt,mégsem itthon fúrom faragom az állkapcsomat.

Egyébként vicces,hogy az emberek nem bízzák kóklerre a műszaki cuccaikat,a házépítést,nem járnak kontár fodrászhoz vagy műkörmöshöz,de a gyereküket képesek megszülni egy ilyen ágról szakadt,engedély nélkül praktizáló sarlatánnál.Szerintem mindenki tudja kiről van szó,és SAJNOS nem ő az egyedüli és SAJNOS a többiek szabadon bóklásznak az országban..

a 21.században élünk,menjetek két szalmabála közé szülni ha ennyire természetesek akartok lenni.De aztán nincs sírás ha gond van.

2012. júl. 3. 14:34
 35/81 anonim ***** válasza:
23%
Mindig is voltak, vannak és lesznek olyan nők, akiknek a saját háborítatlanságuk fontosabb, mint a rizikó kikerülése. Ennyi. Vannak rossz szülők, akik verik a gyereket, akik bagóznak terhesség alatt, vagy akik nem táplálják eléggé a gyerekeket, mert mondjuk elisszák a pénzt. Az otthonszülés is csak a gyermekveszélyeztetés egyik fajtája sajnos, nem lehet ellene sok mindent tenni :(((((((
2012. júl. 3. 14:39
 36/81 anonim ***** válasza:
52%
Mentős, azért ez nem enyhe csúsztatás, hogy tele a város szebbnél szebb kórházakkal. Budapesten talán (bár ezzel is erősen vitatkoznék), de vidéken messze nem! Aki a tervezett otthonszülést választja, az NEM azért teszi, mert de szép az otthoni függöny vagy kényelmes a kanapé. Hanem, mert otthon NINCS felesleges oxitocin, siettetés, mert belőtték a protokollban 1ujj/órára a tágulást, kőmetsző póz kitolásnál, mert a dokinak úgy kényelmesebb, rutin gátmetszés stb. Ha a háborítatlanságot megadnék a kórházak, és minimális emberi tiszteletet a szülő anyának (sajnos fültanúja voltam, hogy a doki megkérdezi az újdonsült apukát, hogy elég szűkre varrta-e a feleségét, illetve ordibált egy vajúdó nővel, hogy akkor nyögött volna így, amikor b*szatta magát stb.), akkor nem akarna senki otthon szülni. A mai Magyarországi kórházak rémesen le vannak maradva, és még az 1999-es WHO ajánlásokat sem tartják be, sőt, ami már 1999-ben is korszerűtlen volt (lásd: rutin gátmetszés, oxitocin, burokrepesztés, kőmetsző póz stb.) mai napig alkalmazzák a legtöbb kórházban. Nem felelőtlenezni kell az otthonszülő anyákat (főleg, hogy a külföldi statisztikák is arról szólnak, hogy ugyanolyan biztonságos fiziológiás terhességnél intézményen kívül szülni), hanem végre belátni, hogy a szülészet, és főleg a dolgozók hozzáállása radikális változtatásra szorul!
2012. júl. 3. 14:45
 37/81 anonim ***** válasza:
62%
Igen, vannak bunkók az eü-ben, kedves utolsó, de nem csak ott. A szülő nők között is. Egyes emberek alapján megítélni tömegeket szűk látókörre vall. Azt meg, hogy mekkora energiát vesz el csendben maradni, amikor az emberi hülyeséget a képedbe kapod nap, mint nap, megint nem tudod, mert nem vagy benne. Tartom a véleményem, hogy meg lehet találni ma Mo-on azt a helyet, ahol találkoznak az igények és elvárások! Ebben a témakörben is. Az otthonszülés nem megoldás semmire sem. Attól még a kórházban fog kikötni ha gond van, és azok az emberek fogják ellátni. Mert érdekes, ha baj van, akkor mégis csak jó, hogy vannak. Csak addig játsszuk az agyunkat, amíg nem üt be a ménkű! Nőként mondhatom, hogy én is keresni fogom azt a helyet, ahol hagyják, hogy minden a természet rendje szerint menjen és csak akkor avatkozzanak be, ha nagyon fontos, de ha az Isten háta mögött lakom, és a városomban nincs ennyire nyitott gondolkodású kórház, és csak azért sem és csak azért sem és csak azért sem találok normális helyet (szkeptikus vagyok, de a "poén" kedvéért képzeljük el), akkor a paraszt orvost, a bunkó ápolót és kritikán aluli szülésznőt fogom választani, és sz¤rok a pózra és a beavatkozásokra, mert még mindig biztonságosabb, mint otthon egy-két dúlával, mandulával, meg bűvésszel, orvosi háttér nélkül! És ebben a helyzetben a biztonságon van a hangsúly. Nem azon, hogy lesz -e gátsebem, kaptam-e oxitocint, vagy rám szóltak-e, hogy nyomjak! Hanem azon, hogy a megfelelő és nem megfelelő helyek és lehetőségek közül a legkevésbé kockázatosat kell választani!
2012. júl. 3. 15:05
 38/81 anonim ***** válasza:
42%

". Mert érdekes, ha baj van, akkor mégis csak jó, hogy vannak. Csak addig játsszuk az agyunkat, amíg nem üt be a ménkű! "

Na ez az! Pont akartam én is írni. Hogy a drága háborítatlanság-mániás nők, akiknek derogál a kórház, nekik elég egy bába meg a kanapéjuk, persze ha a gyerekük életveszélyben lenne szülés közben, sikítva hívnák a mentőt és imádkoznának, hogy időben beérjenek A KÓRHÁZBA, hogy MEGMENTSÉK őket.

Ezen elgondolkozott már valamelyik otthonszülésmániás?

2012. júl. 3. 15:08
 39/81 anonim ***** válasza:
75%
A kórház arra van, hogyha BAJ van, SEGÍTSENEK. Már már pazarlásnak mondható, amit a magyar egészségügy művel, hogy teljesen fiziológiás eseteknél is jelen van az orvos, ahelyett, hogy ott segítene, ahol tényleg tud, ahol baj van. Ehelyett protokollból elvégeznek egészséges esetben is olyan rutin beavatkozásokat, amik KÁROSAK, hisz feleslegesek, és ezzel sajnos nem egyszer megnehezítik a szülés menetét. Szerintem nagyon kevés ma az "otthonszülés fanatikus", akik akkor sem mennének kórházba, mikor kéne (ismétlem, a kórház ERRE VAN KITALÁLVA). Ha csak egy kicsit arrébb megyünk, lássuk mi van nyugaton: elkezdődik otthon a szülés, nem teljesen jól halad, bemennek a kórházba. Ha nincs akkora baj, akkor a BÁBA (=magyarul szülésznő) folytatja a szüléskísérést, és hogyha sürgős segítség kell, csak akkor kapcsolódik be az orvos, aki nem tesz megjegyzéseket a nőnek, hogy mekkora egy felelőtlen gyerekveszélyeztető. Szerintem EZ lenne a normális. Ha ennyire kéne minden szüléshez az orvos, akkor Magyarországnak kéne a legjobb statisztikákat produkálnia Európában, de még így is a végén kullogunk a listának. Mondok morbidat, nem egy orvosismerősöm otthon szült, szülésznővel. És nem azért, mert felelőtlenek, hanem otthon érezték magukat nagyobb biztonságban. Én is orvos vagyok, orvos férjjel, orvos családdal, de lehet, hogy otthon szülünk, mert látjuk a rendszer hibáit. És nem azért, mert felelőtlen gyerekgyilkos hippik vagyunk, messze nem...
2012. júl. 3. 15:24
 40/81 anonim ***** válasza:
38%

A statisztikák szépek és jók,de egyrészt nem feltétlenül adják vissza az igazságot,ezt ha valóban orvos vagy illik tudni,de józan paraszti ésszel is rá lehet erre jönni.

Másrészről kitörölheted a statisztikával,ha te vagy (a hasamra ütök) az ezerből egy. Kapásból tudok mondani 3 barátnőmet,aki gátmetszés nélkül szült,kórházban.

Azt írod a kórház arra való,hogyha baj van. Mivel tisztában vagy orvos révén a kórházak felszereltségével és azoknak a számával,te is tudod hogy egy balesethez pl sokszor előbb érnek ki a rendőrök,mint a mentők. Erre mi a megoldás? A nővéremet (egészséges,normális lefolyású terhessége volt) ha 10 percen belül nem császározzák meg,ma nem lenne egy 4 éves gyereke. De mindenre van kifogás ,igazatok van,biztos ahol ti laktok csak egy kórház van,és sehogy nem lehet megoldani,hogy máshol szüljél.Akkor is,ha olyan az orvos,hogy automatikus nála a gátmetszés,ez akkora tragédia? Ha nem kókler,akkor ígyis úgyis összevarrnak 2 perc alatt. A szülés szenvedéssel jár,teljesen mindegy a gátmetszés,mert ígyis úgyis rohadt fájdalmas de megéri.

Tudjátok mi ez? nem biztonság,hanem felesleges hisztéria a szülés körül. Rossz esetben szenvedsz 1 napot,és átvágják a gátadat . Utána egész életedben lesz egy gyereked,akire vágytál és felelősséggel tartozol érte. Ahogy megfogant a saját érdekeidet az övé után kell helyezni,és bizony a gyereknek az a jó,ha rögtön el tudják látni ha gond van,nem az,ha te füstölőkkel gyertyafénynél szülhetsz..rinyáltok itt 2 centi vágás meg egy bunkó nővér miatt,akit 4 napig kell elviselni. Másnak ezerszer nagyobb gondjai vannak,sőt más annak is örülne ha 25 orvos venné körbe és telenyomnák oxitocinnal ,szanaszét vagdosnák cska lehessen gyereke. Nőljetek már fel,ugyanis a gyerek a lényege a szülésnek és nem ti.

2012. júl. 3. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!