Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthon szülés? Tapasztalatok?

Otthon szülés? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

akinek volt már otthon és kórházban is, összehasonlítaná?

az lehetséges, hogy végig egyedül legyek?

Mikortól kell feltétlen ott lennie valakinek?

2012. júl. 2. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
19%
sztem ez nem az a fórum ahol ilyen nővel találkoznál...
2012. júl. 2. 22:26
 22/81 anonim ***** válasza:
91%

"A Magyarországon jelenleg uralkodó helyzet enyhén szólva tarthatatlan. Az állampolgári jogokban foglaltatik ugyan, hogy a kismama ott szül, ahol akar. Ha viszont nem úgy sikerül, ahogy szerette volna és okkal mégis kórházba kell mennie, akkor szemrehányásoknak és szabályos diszkriminációnak van kitéve. A bábáknak a kórházon kívüli szülés vezetés meg van tiltva. Nagyon ideje lenne ezen az áldatlan állapoton változtatni, mert a kórházon kívüli szülésekre egyértelműen igény van és ennek a tevékenységnek az "illegális" jellegét meg kell szüntetni.

Sajnos Magyarországon az elmúlt, sok évtizedes önkényuralmi rendszer máig sikeres agymosása következtében egy olyan túlburjánzott bürokrácia jött létre, amely mindent agyonszabályoz. A legnagyobb baj szerintem az, hogy az emberek nem is igénylik a szabadságot, megszokták, hogy az állam mindent előír és nem szeretnek felelősséget vállalni. Az a kisebbség, akire ez a megállapítás nem vonatkozik, az pedig a mindenütt jelenlévő határtalan bürokráciába ütközik. Szemlélet változásra van szükség. Elsősorban arra, hogy a bábák működése ne legyen illegális, másodszor arra, hogy a kórházi szülész orvosok hozzáállásuk gyökeres megváltoztatásával ne diszkriminálják azt a kisebbséget, aki józan megfontolásból állampolgári jogával él, hogy ott szülje meg gyermekét, ahol akarja. Saját tapasztalatom alapján állíthatom, hogy ha én egy kórházon kívüli szülés utáni kívánságot nem támogattam, mert a rizikót túl magasnak ítéltem meg, a szülők kivétel nélkül hallgattak a tanácsomra."

Dr. Világhy István

szülész-nőgyógyász szakorvos(Svájc)

A teljes cikket érdemes elolvasni mert csak úgy ad átfogó képet az otthon illetve szülőotthonba történő szülésről.

2012. júl. 2. 23:47
 23/81 anonim ***** válasza:
28%

Valóban,tök természetfeletti és harmónikus érzést adhat,otthon a kanapé és a dohányzóasztal közt megszülni. Hát még takarítani utána..

agyam eldobom ezektől a hippi kismamáktól.

2012. júl. 3. 02:54
 24/81 anonim ***** válasza:
71%

Világhy István azért él Svájcban, mert itthon nem praktizálhat. Európa többi országában Németországot és Franciaországot leszámítva kritikán aluli a terhesgondozást, ezt nemzetközi és kontinensközi konferenciák is elismerik. Mo. előkelő helyen áll a szülészeteivel (nem infrastruktrálisan). Ezt ráadásul lényegében ingyen vehetjük igénybe. Aki nem akarja, ne tegye, de ne dobálózzon Világhy Istvánokkal, (vagy Geréb Ágnessel), mert nevetséges.

A külföldön elfogadott széleskörű otthonszülési gyakorlat oka nem a szülés spiritualitásának megőrzése, hanem a finanszírozás megkímélése. Ugyanez az oka annak is, hogy nem követik igazán a magzat fejlődését a legtöbb Uniós tagállamban, ellenben olyan WHO irányelvekkel dobálóznak, amely százalékos pontossággal adja meg, hogy mikor lehet pl. gátmetszést/császármetszést végezni. Ez sajnos a félművelt anyukák számára is hozzáférhető, és nem értik, hogy nálunk pl. miért van több császár, mint a WHO iránymutatása. Azért pl, mert nagy centrumokba komplikált esetek érkeznek, így nyilván megnő a beavatkozások száma is. Rengeteg ilyen visszásság van egyébként. Amikor azt mondják, hogy Svédországban alig van gátmetszés, akkor azt is illene elmondani hozzá, nem egyszer történt meg a Karolinskán töltött gyakorlatom alatt, hogy hazaküldték a magzatvízelfolyás után a szülő nőt azzal, hogy térjen vissza, ha jönnek a fájások. Nos, ekkora már lázzal, intrauterin fertőzéssel érkeztek. Tehát nem azért kevés a beavatkozás más helyeken, mert vigyáznak a szülés természetességére, hanem mert egyáltalán nem csinálnak semmit. Ez kőkemény tapasztalat.

Érdemes kihasználni a képzett nőgyógyászokat, a remek protokollokkal rendelkező szülészeteket, és adott esetben felnőttként belátni, hogy szülés közben a nő máshogy érzékel, olyan dolgokat vesz sértésnek, melyek a hétköznapi életben abszolút természetesek (saját példa a feleségem, aki már írt ide, a szülése után pl. megsértődött egy csecsemősnővérre, aki megkérte, hogy húzza el a függönyt. Nem azért, mert egy hisztérika, hanem mert teljesen felfokozott állapotban volt. Nos, a legtöbb "lehordott a szülésznő" történet így születik, bár ezt nekem semmilyen otthoni szülésélményéhez ragaszkodó anyuka nem köteles elhinni.) Hollandiában én is otthon szülnék, mert ott a képzett bábák jobban törődnek a szülő nővel, mint a kórházak. Itthon nem, mert fanatikus bohócok ugrálnak mindenféle szakértelem nélkül, a saját igazuk hirdetésébe belehülyülve.

És az ember azért néz furán az otthonszülés közben komplikációval beérkező anyukára, mert nem érti, hogy ha öt percre voltunk tőle, akkor miért engedte, hogy egy szakértelem nélküli dúla egyáltalán hozzáérjen. Tudom, tudom, istenkomplexusnk van, és igazunk még véletlen sem. Ezért is mondom azt, hogy mindenki nyugodtan kockáztassa az életét.

Az előzőekben válaszoló anyuka szülész férje

2012. júl. 3. 07:31
 25/81 anonim ***** válasza:
57%

Bakker...ha a barátnőmmel így beszélt volna a szülésznő, akkor azon gondolkodnék el, hogy fogadok egy megbízható szülésznőt a kórházi szülésre, fel sem merülne bennem, hogy otthon szüljek.

Nekem nem volt fogadott szülésznőm, mégis a legjobb és legbarátságosabb ellátásban részesültem. És nem hiszem, hogy egy pohár víz miatt így beszéltek volna a barátnőddel (csak valószínűleg kicsit sarkítva mesélte el a sztorit...)

2012. júl. 3. 12:05
 26/81 A kérdező kommentje:
az egész vajúdás rögzítve volt egy kis kézi kamerával, a saját fülemmel hallottam, hogy mi zajlott.
2012. júl. 3. 13:23
 27/81 anonim ***** válasza:
Dr Világhy István miért nem praktizálhat Magyarországon?
2012. júl. 3. 13:49
 28/81 anonim ***** válasza:
44%

Akkor meg szüljél otthon senkit nem érdekel de ha gond van akkor ne menj a kórházba,mert az már cikis lenne,de ha mégis bemész,a kézi kamrádat ne felejtsd otthon.Az oxigénhiányos hülye gyerekedet meg felneveli az állam...

egyébként tuti lehet a szomszédoknak végig hallgatni ahogy kínlódsz...mind1

amint kibújt a baba,akkor meg gondolom,rögtön elkezded a nagytakarítást,meg ellátod a gyereked sőt még magadat is.

2012. júl. 3. 13:49
 29/81 anonim ***** válasza:
29%
gondolom a gyereket is egyedül csináltad magadnak,még férfi sem kellett hozzá.csak egy tölcsér kell hozzá meg némi fagyasztott sperma....ha már ennyire egyedül szeretsz lenni
2012. júl. 3. 13:51
 30/81 anonim ***** válasza:
76%

Én felteszek neked egy kérdést:

Ha bármi gond adódik, amit csak kórházban, hozzáértő ORVOSOK tudnak menthetővé tenni, mit csinálsz? Felkapod a telefont, és hívsz egy mentőt, holott lehet, hogy csak PERCEK állnak rendelkezésetekre, hogy megmentsék a baba életét?

Vagy úgy képzelted, hogy te otthon a kanapén nyögsz, kint meg áll egy mentő, készenléti orvosokkal, és olvasnak meg passziánszoznak, várva arra, hogy lehet hogy szükség lesz rájuk?

Őszintén: ha bármi gond adódna, amihez AZONNALI ÉLETMENTÉS KELL, és nem érne oda a mentő, tudnál élni a tudattal, hogy miattad halt meg a gyereked?

Nem véletlenül kérdezem: amikor én szültem, egy normális terhességű kismamához azonnali riasztás volt az osztályon, a folyosón rohant végig a doki, hogy minden orvos és szülésznő menjen aki tud, azonnali életmentésre van szükség. Ha ez a kismama otthon szült volna, a gyereke halott lenne.

Lenne szíved? A saját kényelmed és háborítatlanságod érdekében? Lenne szíved?

Egyébként a sok háborítatlanság-mániás kismama fogja már fel végre, hogy ANYA LESZ, egy életért lesz felelős, innentől qrvára nem az ő háborítatlansága lesz az első, hanem a GYERMEKE! Van, akiknek nem szabadna gyermeket vállalni, amíg meg nem érnek az anyaságra...

2012. júl. 3. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!