Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben adnak oxitocint...

Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:16
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
0%

Azt nem mondom, hogy ez nem sajnálatos, de tényleg nem tudsz ellen mit tenni, egyszerűen nem tudod mire alapozni, miért nem kéred.

Persze, sok anya halt bele a vajúdásba. Ha akkor lett volna oxitocin, lehet, most 11 milliárdan lennénk, beleavatkozunk a természetes szelekcióba.

2012. jún. 1. 16:08
 42/54 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem bízol az ügyeletben, akkor tényleg a legjobb megoldás, ha keresel egy megbízható orvost, akivel ezeket megbeszéled és ha szükséges, akkor elhiszed neki, hogy kell. Egyébként EDA-val nem vészes, nemrég szült kismamák a csoportból többen is így szültek, de nem akarták a dokit ezért felakasztani.

35 hetes kismama

2012. jún. 1. 17:14
 43/54 anonim ***** válasza:
A szülés oxitocin nélkül is ezerszer rosszabb, mint egy görcsös menses.
2012. jún. 1. 22:48
 44/54 anonim ***** válasza:
Én kb. a 25. vajúdási órában kaptam hogy végre felgyorsuljon a folyamat. Végül sürgősségi császár lett teljes táguláskor, egy óra tolófájás után - a kicsi rosszul tartotta a fejét és nem tudott kijönni. Nekem nem lett sokkal rosszabb, csak sűrűbben jöttek a fájások és tényleg hamarabb tágultam.
2012. jún. 2. 08:19
 45/54 anonim ***** válasza:

Az első lányomnál elfolyt a magzatvíz, órákig nem voltak fájásaim, akkor bekötötték az oxit (a választott szülésznőmmel megbeszéltem, hogy én nagyon félek, mindenképpen adjon fájdalomcsillapítást- adott is), hamarosan megjöttek a fájások,pár óra múlva megszületett a pici. Én nem éreztem túlzottan "fájdalmasnak a fájásokat", bár a szülés után még a szülőágyon bealudtam a fájdalomcsillapítótól (amíg vártam a lenti "tisztogatásra") Fogadott szülésznőm volt, az orvos az ügyeletes volt, de csak én voltam az egész szülőszobán. Elég gyakran benézett rám az orvos is. A második lányommal elfolyt a magzatvíz, hamarosan megjöttek a fájások, útban a kórház felé. Bent kértem fájdalom csillapítást, és hívni akartam a szülésznőmet, de nem volt elérhető (a férje temetése volt aznap délután). A két undok szülésznő azt kérdezte, hogy hoztam-e fájdalomcsillapítót, mert akkor kaphatok... Szóval nem kaptam, de azt mondta az ügyeletes orvos (nem volt választott orvosom az első szülés tapasztalatai alapján - amikor mindennel "elégedett" voltam)hogy nem is kell, mert hamarosan meglesz a baba. Oxitocint sem kaptam, a fájásokat is fájdalmasabbaknak éreztem, mint az első szülésnél (lehet, hogy azért mert nem kaptam semmit - teljesen természetes szülés volt), viszont a baba tényleg meglett kb. 3 óra múlva. Az is igaz, hogy ez már a második szülésem volt. Viszont mind a két szülésnél volt gátmetszésem: az elsőnél nagyobb és volt belső varrásom is, a másodiknál csak 2 öltés volt. Gátvédelem nem volt.

Én úgy látom utólag, hogy mind a két esetben jól döntött az orvos (mindkettő ügyeletes volt). Az elsőnél, aki adott oxit, bőven volt időm az "műszakváltásig", a másodiknál alig 3 órám, de az meg nem adott oxit, mert hogy sietett volna. Szóval, szerintem azért vannak olyan orvosok is, akik nem adják az oxit, ha kell, ha nem. De az tényleg jó, ha van választott szülésznőd vagy orvosod, és vele meg tudod beszélni ezt a dolgot.

2012. jún. 4. 10:45
 46/54 anonim ***** válasza:
Elsővel kitolásnál kaptam, mert nem tudtam nyomni. Beinjekciózták a hüvelyembe. Na, attól lett olyan nyomásingerem, hogy úgy üvöltött velem a szülésznő, hogy ne nyomjak, már csúszik ki a baba. Másodiknál infúzióval indítottak, szintén fájásgyengeség és állandóan leálló vajúdások miatt (2 héten át vajúdgattam, minden nap 3-4 órán át ötperces fájásokkal, de mindig abbamaradtak és semmit nem tágultam, ezért indították meg a babámat).
2012. jún. 4. 14:04
 47/54 anonim ***** válasza:
És a kérdésed másik felére a válasz: úgy tudod elkerülni, hogy utánanézel, melyik kórházban adnak automatikusan oxytocint és hol csak szükség esetén.
2012. jún. 4. 14:05
 48/54 anonim ***** válasza:
engem befektettek a szülőszobára 2napra mert állítólag szivárgott a magzatvíz. Végighallgattam vákumos szüléstől kezdve mindent. Rettenetesen élmény volt:S 4.nap burok repesztés (nem voltak fájások, tágulás) 4óra múlva jöttek fájások de ritkán csak viszont rettentő erősek. A 6óránál megkaptam az oxitocint mert mondták hogy fel kell gyorsítani a dolgokat kicsit mert a baba lassan veszélyben lesz. Ezután jött röpke 3óra kegyetlen fájdalom. Én úgy éreztem, hogy egyfolytában fáj(bár a fáj szócska nekem nem tűnik megfelelőnek fáj a köbön esetleg..:)) nem voltam még 4ujnyira kitágulva amikor egy doki azt mondta "na szedjük ki belőle most már" és áttoltak a vajúdóból a szülőszobára. Én a természetesség híve vagyok, de amikor nem alszol napok óta félsz és még az orvosok is rémisztgetnek nem tudom, hogy lehet-e ilyenkor józanul gondolkozni
2012. jún. 4. 21:33
 49/54 anonim válasza:
Nekem mindét gyermekemnél adtak oxitocint. Az első terhesség indított szülés volt (burokrepesztés-oxitocin), a másodiknál pedig elfolyt a vizem, ki is tágultam 3,5 ujjnyira, viszont nem jöttek a fájások, és mikor jöttek, akkor is "gyengék" voltak. Szóval méhösszehúzódást idéz elő.
2012. jún. 8. 09:29
 50/54 anonim válasza:
jártál volna hozzám korrepetálásra...se ez nem kéne,se székrekedésed nem lenne...:P
2012. jún. 10. 22:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!