Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben adnak oxitocint...

Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:16
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Hanem, érdeklődöm, hogy mit miért kell. Vagy szükséges-e. El LEHET-E kerülni.
2012. jún. 1. 15:26
 32/54 anonim ***** válasza:
0%
Mindent el lehet kerülni, de ez levelibéka effekt. Jóslás, találgatás.
2012. jún. 1. 15:29
 33/54 anonim ***** válasza:
Szia! Persze, biztos el lehet kerülni, és szerintem is hülyeség "hazasietés" miatt, stb alkalmazni. DE! Én örültem neki, hogy kaptam. Éjféltől reggel 7-ig folyamatosan 2-3 perces fájásaim voltak, 1-ről 2 ujjnyira voltam csak képes ezidő alatt kitágulni. Annyira kész voltam már, hidd el, hogy nem érdekelt, csak történjen már vmi! Tényleg azt hittem, ott halok meg. 7- kor megkaptam, 9-re kitágultam teljesen, és 10 perc múlva megszületett a fiam. Ha nem adják be,hát nem tudom, meddig bírtam volna. És nekem is volt olyan menstruációs görcsöm, hogy elájultam a fájdalomtól, de kutya füle a szüléshez képest.
2012. jún. 1. 15:36
 34/54 A kérdező kommentje:
nem lehet mindent elkerülni és ezt te is tudod jól. De ha már történik az emberrel valami, szereti tudni a következményeket, vagy mielőtt történne szeret rá felkészülni. És ha lehet választani a levelibéka effektet a láb levágás helyett...
2012. jún. 1. 15:36
 35/54 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező #20 vagyok megint. Ha ennyire ilyen vagy, akkor keress egy orvost, akiben megbízol. Elmeséled neki életed történetét meg a szüléssel kapcsolatos elképzeléseidet és pont.

Ha az épp ügyeletesre bízod magad, akkor meg jobban teszed, ha felkészülsz rá, hogy nem kapsz különleges bánásmódot.

2012. jún. 1. 15:40
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Az emberiség nem halt ki és akkor is születtek gyerekek, amikor az oxitocin létezéséről még nem is tudtak, szóval ebben biztos lehetsz, hogy elkerülhető, előtted irdatlan sok nő szült úgy, hogy nem kapott semmit.
2012. jún. 1. 15:47
 37/54 A kérdező kommentje:

kedves 35# -ös kommentelő. Életem története nem fontos most ebben az eseményben és ezt mindketten tudjuk.

Te, aki valószínűleg mindent tudtál, terhességed előtt, alatt, után is, -lehet szülész vagy? vagy csecsemőgondozó a szakmád- és irtóra semmi félelem nem volt benned ezáltal, -a gyereked is "csúszdán érkezett, mint ahogy mondják..- kérdéseid meg végképp nem lehettek, a szerencsésebbek közé tartozol.

Vagyunk páran akik a másik oldalt képviseljük. Kérdéseink vannak, félelmeink, és lehet nincs kitől megkérdezni érdemben azt ami érdekel. Légy elnézőbb.

A gyerek is úgy tanul ha kérdez, és érdemben választ adnak neki, nem pedig letorkolják hogy "óóóó, de szeretem amikor laikus gyerekek gondolnak valamit és okosnak hiszik magukat"..

Miért gondolod különleges elbánásnak azt, ha az ember pl rákérdez ügyeleten szülés közben hogy kell-e az oxitocin és visszakédeznek ESETLEG, hogy végülis akarja vagy nem akarja? Ez lehetetlen és luxusnak számít?

2012. jún. 1. 15:50
 38/54 anonim ***** válasza:

Nem az a furcsa. Hanem te ott fekszel, jön az orvos: Hölgyem, oxitocint kell adnunk önnek.

Te visszakérdezel: Miért?

Ő elmondja.

És ennek a beszélgetésnek itt kb. vége is. Annyit tudsz tenni, hogy neten utánanézel az oxitocin hatásmechanizmusának, hogy tudd, mit is kapsz, de azzal fogsz vitába szállni, amit az ügyeletes orvos mond?

Lehet csak azért mondja, mert valóban menne már haza, ezt úgy sem fogja elárulni. De ha nem azért mondja, akkor valószínűleg azért, mert a magzat és a te egészséged érdekében gyorsítani kell a folyamaton. Mondhatod, hogy nem kérsz, minden jogod megvan hozzá. Csak nem tudod mire alapozni.

2012. jún. 1. 15:55
 39/54 A kérdező kommentje:

hát jó pistus. ez nagyon gáz, de ez van. (pont)

"majd dobja a gép és alkalmazkodunk hozzá amit kapunk..." nem vagyok stresszes alkat de vizsgákon is szeret képben lenni az ember nagyjából...

2012. jún. 1. 16:04
 40/54 anonim ***** válasza:

Én szültem oxitocinnal, és az esetek nagy többségében NEM tudod elkerülni, ha a (kezelő)orvos így dönt. Nagy általánosságban akkor adják, ha nem tágul a kismama, vagy gyenge fájásai vannak, amik nem is erősödnek. Ami a pozitív benne, h valóban elkezd tágulni tőle a kismama, de ezzel együtt a fájásai is ugrás-szerűen megnőnek intenzitásban, szinte percek alatt. Az nagyon rossz. Viszont eda-t lehet mellé kérni, ez nem befolyásolja a tágulást, csak a fájdalmat csökkenti.

(Régen valóban nem volt oxi, de képzeljük el, volt olyan anya akit akár 1 hétig is vajúdott, mert a fájásai nem erősödtek. Ebből a szempontból mégiscsak jobb a dolog. )

2012. jún. 1. 16:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!