Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?
Oxitocint elvileg csak akkor adnának, ha nem indul be a szülés, vagy több napig elhúzodik, vagy elfolyik a magzatvíz de 3 nap után semmi fájás.
De sanos a legtöbb orvos egyszerüen beléd nyomja hogy még az ügyelet alatt meglegyen a baba.
Barátnömmel (legjobb) veszekedtünk ezen, mert ö szupernek tartotta, hogy bement és 3 óra vajúdás után (normál ütemben ment minden) a doki bele nyomta majd 1 óra múlva megszült, de 4!!! fele reped/vágták. ülni hónapokig nem tudott, és iszonyat fájdalmai voltak. Nekem 4 órát tartott mindennel, nem kaptam oxitocint, és habár vagni kellett de alig volt utánna fájdalmam, szinte nem is volt baj a gátammal.
Szóval én ha oxitocint akarnának adni a mostani szülésemnél rögtön kérdezném miért. habár tudom ahol szülök orház a természetesség híve, így nem császároznak csak ha nagyon kell, és mindent megtesznek egy természetes szülésért.
Kivoltam tágulva 4 újjnyira de nem volt fájásom.
Fájásgyengeségre is adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!