Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben adnak oxitocint...

Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:16
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor kaptam amikor még nem tágultam. Na attól aztán elkezdtem :)
2012. jún. 1. 13:18
 2/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tágulsz megfelelően! Én kaptam, ez felerősíti a fájásokat is...
2012. jún. 1. 13:19
 3/54 A kérdező kommentje:
Valószínű nem te kérted, de nem értem... nem lehet megvárni azt a tágulást -persze ha a baba jól van?
2012. jún. 1. 13:20
 4/54 A kérdező kommentje:
de azt mondják iszonyú fájásokat csinál... :/
2012. jún. 1. 13:20
 5/54 anonim ***** válasza:
100%

Oxitocint elvileg csak akkor adnának, ha nem indul be a szülés, vagy több napig elhúzodik, vagy elfolyik a magzatvíz de 3 nap után semmi fájás.

De sanos a legtöbb orvos egyszerüen beléd nyomja hogy még az ügyelet alatt meglegyen a baba.

Barátnömmel (legjobb) veszekedtünk ezen, mert ö szupernek tartotta, hogy bement és 3 óra vajúdás után (normál ütemben ment minden) a doki bele nyomta majd 1 óra múlva megszült, de 4!!! fele reped/vágták. ülni hónapokig nem tudott, és iszonyat fájdalmai voltak. Nekem 4 órát tartott mindennel, nem kaptam oxitocint, és habár vagni kellett de alig volt utánna fájdalmam, szinte nem is volt baj a gátammal.

Szóval én ha oxitocint akarnának adni a mostani szülésemnél rögtön kérdezném miért. habár tudom ahol szülök orház a természetesség híve, így nem császároznak csak ha nagyon kell, és mindent megtesznek egy természetes szülésért.

2012. jún. 1. 13:23
 6/54 anonim ***** válasza:
83%

Kivoltam tágulva 4 újjnyira de nem volt fájásom.

Fájásgyengeségre is adják.

2012. jún. 1. 13:24
 7/54 anonim ***** válasza:
100%
én azért kaptam, mert bár tágultam, de a fájások folyamatosan 5-7 percesek voltak, nem sűrűsödtek és nem erősödtek. a végén bejött a szülésznő és megkérdezte hogy na még mindig nem erősödik? Mondom jesszus, még ennél erősebbnek kell, hogy legyen? Na aztán bekötötték. hát az aztán felerősítette a fájásokat rendesen, csillagokat láttam. Rá 20 percre kibújt a baba.
2012. jún. 1. 13:26
 8/54 anonim ***** válasza:
100%
nekem akartak adni, mondtam, hogy inkább nem szeretném és ahhoz képest egész hamar, talán egy óra múlva meglett a baba. sajnos van ahol azért adják, mert siet haza a doki :( ez ideáig ok, meg az anyuka is biztos örül, ha túl van rajta. de egyrészt baromira fáj utána, másrészt nagy a veszély a repedésekre, sérülésekre, mivel fölgyorsítja a szervezet természetes folyamatát. ha minden rendben, legközelebb se fogom kérni. 9 órát vajúdtam, átlagos idejű volt a kitolási szakasz és a gátmetszésen kívül nem szereztem sérülést. utólag is azt mondom, hogy indokolatlan lett volna
2012. jún. 1. 13:27
 9/54 anonim ***** válasza:
100%
És ha a doki azt válaszolja a kérdésedre, hogy azért, mert szükséges, mert veszélyben a gyerek vagy te? NEM tudod ellenőrizni, hogy igazat mondott-e. Vagy bízol benne, vagy nem - azt, hogy megkérdezed tőle, miért kell, semmin nem változtat sajnos. Hiába tudjuk, hogy sok esetben felesleges, csak gyorsítani akarják a dolgokat.
2012. jún. 1. 13:27
 10/54 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyban függ az orvos felkészültségétől, szakmai rátermettségétől, lelkiismeretességétől, hogyan távozol a kórházból.
2012. jún. 1. 13:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!