Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben adnak oxitocint...

Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:16
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
21%

Lehet mindenféle háborítatlan szülésről, rohanó orvosokról beszélgetni, a rendszerszemlélet, amelyet a hat év tanulás ad, pótolhatatlan, és kétlem, hogy laikusoknak kell megítélni, hogy mikor indokolt az oxitocin.

Egy orvos apuka, aki maga adta a feleségének az oxitocint (nem azért, mert sietett haza)

2012. jún. 1. 14:32
 22/54 A kérdező kommentje:
20#:as Ó te jó ég. kinek milyen a fájdalom küszöbe. Iádom, amikor más esetleg tapasztalt egyének más helyett is okosak próbálnak lenni. Ha volt már igazán brutál kellemes menzid, amikor úgy mostak fel a padlóról, aztán iráyn az ügyelet, vénás görcsoldással akkor hiszem, hogy hasonló reakcióval inkább érdeklődnél felőle hogy hogy lehet ezt az oxitocin nevű szadizást megúszni és választani a kevésbé fájdalmas de hosszabb turnust.
2012. jún. 1. 14:36
 23/54 A kérdező kommentje:
ez most off lesz: én nem tudom mi volt az, de borzasztó volt... azt hittem szét durran a hasam és elpusztulok.. na ha oxival ennél rosszabb akkor tolják be másnak.
2012. jún. 1. 14:42
 24/54 anonim ***** válasza:
13%
A szülés egyébként magában is rosszabb, mint a legrosszabb földről összeszedős menstruációs görcs (nekem is volt már ilyen). Az előző kommentet a férjem írta egyébként, aki beadta nekem az oxit, nekem nem olyan durva élmény. Fájt, de az egész szülés fáj, bírni kell. Ráadásul nekem császár lett végül, mert a baba szívhangja leesett, és császár után is kaptam, amikor már effektíve frissen fel volt vágva a méhem. Na, az nem jó.
2012. jún. 1. 14:47
 25/54 anonim ***** válasza:
80%
orvos apuka: te tudhatnád akkor a legjobban, hogy mennyire sok Mo-n a bevett, rutinszerű és az esetek többségében indokolatlan beavatkozás szülés közben. erről statisztikák is beszélnek, ami a laikusok számára is értelmezhető. nem egy-egy konkrét esetről beszélek, hanem a nagy számokról. ezen kéne változtatni. természtesen konkrét szituációkban nincs rálátásunk a dolgokra. ezért is vagyunk sokszor kiszolgáltatottak a rendszernek. ezt is nagyon jól tudnod kéne. ha egyáltalán orvos apuka vagy. vagy inkább csak egy anyuka, aki épp kitalálta ezt a hsz.-e alátámasztására, de attól még nem lesz igaza.
2012. jún. 1. 15:07
 26/54 anonim ***** válasza:
30%
Ha ennyire nem bízik valaki az orvoslásban, a magyar orvosokban, a rendszerben, akkor válaszd az otthonszülést és tedd kockára magad és gyermeked egészségét. Megvan rá a lehetőséged, nem kell kórházban szülni.
2012. jún. 1. 15:11
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ennyire végletekben gondolkodni, nem erről van szó...

Egyszerűen olyan orvost kell választani, akiben megbízik az ember, aki odafigyel a páciens igényeire. Vagy ismerve az itteni állapotokat, ennek tudatában bevállalni az ügyeletes orvosnál való szülést.

2012. jún. 1. 15:14
 28/54 anonim ***** válasza:

Hát ismerősömnek volt saját orvosa, csak pont nyaralt, váratlanul beindult a szülés és ügyeletes orvos lett belőle.

Neki fél óra után meglett a gyerek gond nélkül, csak ez nem mindenkinél van így. Ha valaki görcsösen ragaszkodik valamihez, hogy márpedig ő azt nem kér, azzal kockára teheti a gyermek és önmaga egészségét is. Nem ilyenkor kell már ezen agyalni, mi mennyire fog fájni, azon pár hónappal előbb kell agyalni.

2012. jún. 1. 15:22
 29/54 A kérdező kommentje:

pistus 11: miért vagy ilyen szélsőséges? az előtted lévő 25#ös teljesen megértette azt, ami miatt felvezettem ezt a kérdést. Lehet hogy te úgy gondolkozol, hogy jolvan.... be kéne adni egy vérmérgezés elleni injekciót ,mert tudom is én. Lábon harapott téged a macska, és elindult a csík felfelé. De te nem nem. Inkább vágják le a lábadt mert te nem kockáztatsz, és ez a fix megoldás azért hogy minden rendben legyen. Így gondolod? Vagy inkább kérdezel, hogy milyen lehetőségeid vannak. Ez egy szélsőséges példa volt a szélsőséges kijelentésedre.

Nem gondolom hogy otthon kellene szülnöm, azért mert feltettem kérdést az oxitocin használatát illetően.

2012. jún. 1. 15:24
 30/54 anonim ***** válasza:
48%
nem görcsös ragaszkodásról, nem is arról volt szó, hogy az anyuka az orvos helyett akar "okos" lenni. szerintem páran félreértitek a problémakört, amiről beszélünk. mert igenis, van olyan, hogy a doki "siet haza" és efelett nem kéne szemet hunyni
2012. jún. 1. 15:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!