Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?
Lehet mindenféle háborítatlan szülésről, rohanó orvosokról beszélgetni, a rendszerszemlélet, amelyet a hat év tanulás ad, pótolhatatlan, és kétlem, hogy laikusoknak kell megítélni, hogy mikor indokolt az oxitocin.
Egy orvos apuka, aki maga adta a feleségének az oxitocint (nem azért, mert sietett haza)
2012. jún. 1. 14:32
22/54 A kérdező kommentje:
20#:as Ó te jó ég. kinek milyen a fájdalom küszöbe. Iádom, amikor más esetleg tapasztalt egyének más helyett is okosak próbálnak lenni. Ha volt már igazán brutál kellemes menzid, amikor úgy mostak fel a padlóról, aztán iráyn az ügyelet, vénás görcsoldással akkor hiszem, hogy hasonló reakcióval inkább érdeklődnél felőle hogy hogy lehet ezt az oxitocin nevű szadizást megúszni és választani a kevésbé fájdalmas de hosszabb turnust.
23/54 A kérdező kommentje:
ez most off lesz: én nem tudom mi volt az, de borzasztó volt... azt hittem szét durran a hasam és elpusztulok.. na ha oxival ennél rosszabb akkor tolják be másnak.
A szülés egyébként magában is rosszabb, mint a legrosszabb földről összeszedős menstruációs görcs (nekem is volt már ilyen). Az előző kommentet a férjem írta egyébként, aki beadta nekem az oxit, nekem nem olyan durva élmény. Fájt, de az egész szülés fáj, bírni kell. Ráadásul nekem császár lett végül, mert a baba szívhangja leesett, és császár után is kaptam, amikor már effektíve frissen fel volt vágva a méhem. Na, az nem jó.
2012. jún. 1. 14:47
orvos apuka: te tudhatnád akkor a legjobban, hogy mennyire sok Mo-n a bevett, rutinszerű és az esetek többségében indokolatlan beavatkozás szülés közben. erről statisztikák is beszélnek, ami a laikusok számára is értelmezhető. nem egy-egy konkrét esetről beszélek, hanem a nagy számokról. ezen kéne változtatni. természtesen konkrét szituációkban nincs rálátásunk a dolgokra. ezért is vagyunk sokszor kiszolgáltatottak a rendszernek. ezt is nagyon jól tudnod kéne. ha egyáltalán orvos apuka vagy. vagy inkább csak egy anyuka, aki épp kitalálta ezt a hsz.-e alátámasztására, de attól még nem lesz igaza.
2012. jún. 1. 15:07
Ha ennyire nem bízik valaki az orvoslásban, a magyar orvosokban, a rendszerben, akkor válaszd az otthonszülést és tedd kockára magad és gyermeked egészségét. Megvan rá a lehetőséged, nem kell kórházban szülni.
2012. jún. 1. 15:11
Nem kell ennyire végletekben gondolkodni, nem erről van szó...
Egyszerűen olyan orvost kell választani, akiben megbízik az ember, aki odafigyel a páciens igényeire. Vagy ismerve az itteni állapotokat, ennek tudatában bevállalni az ügyeletes orvosnál való szülést.
2012. jún. 1. 15:14
Hát ismerősömnek volt saját orvosa, csak pont nyaralt, váratlanul beindult a szülés és ügyeletes orvos lett belőle.
Neki fél óra után meglett a gyerek gond nélkül, csak ez nem mindenkinél van így. Ha valaki görcsösen ragaszkodik valamihez, hogy márpedig ő azt nem kér, azzal kockára teheti a gyermek és önmaga egészségét is. Nem ilyenkor kell már ezen agyalni, mi mennyire fog fájni, azon pár hónappal előbb kell agyalni.
2012. jún. 1. 15:22
29/54 A kérdező kommentje:
pistus 11: miért vagy ilyen szélsőséges? az előtted lévő 25#ös teljesen megértette azt, ami miatt felvezettem ezt a kérdést. Lehet hogy te úgy gondolkozol, hogy jolvan.... be kéne adni egy vérmérgezés elleni injekciót ,mert tudom is én. Lábon harapott téged a macska, és elindult a csík felfelé. De te nem nem. Inkább vágják le a lábadt mert te nem kockáztatsz, és ez a fix megoldás azért hogy minden rendben legyen. Így gondolod? Vagy inkább kérdezel, hogy milyen lehetőségeid vannak. Ez egy szélsőséges példa volt a szélsőséges kijelentésedre.
Nem gondolom hogy otthon kellene szülnöm, azért mert feltettem kérdést az oxitocin használatát illetően.
nem görcsös ragaszkodásról, nem is arról volt szó, hogy az anyuka az orvos helyett akar "okos" lenni. szerintem páran félreértitek a problémakört, amiről beszélünk. mert igenis, van olyan, hogy a doki "siet haza" és efelett nem kéne szemet hunyni
2012. jún. 1. 15:26
Kapcsolódó kérdések: