Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben adnak oxitocint...

Milyen esetben adnak oxitocint? El lehet ezt kerülni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:16
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. azt hozzáteszem, hogy oxit 19 óra vajúdás után kaptam. én örülök neki, ha nem kapok ki tudja meddig szenvedek még, nem volt már erőm sem, elaludtam 2 fájás közbe a szülőágyon.
2012. jún. 1. 13:33
 12/54 A kérdező kommentje:

hát nagyszerű. Az ilyen orvos is b.szodjon meg aki "siet haza" és ennek okán repedjek négy felé.. vagy tudom is én, érezzem azt hogy majd bele halok az egészbe...

Lehet nekik kéne bekötni utána..és aztán siethetnek haza.

Több helyen is olvasom ugyanezt és engem mélységesen felháborít, hogy ha kell ha nem adják..

2012. jún. 1. 13:38
 13/54 anonim ***** válasza:

Ez viszont valóban indokoltnak tűnik :)

sok esetben azért az anyuka is érezheti, hogy talán indokolt-e, vagy sem. ha az utóbbi, akkor lehet finoman kérni, hogy egy kicsit várjunk vele. hacsak nem fogsz ki egy bunkó dokit, akkor úgy gondolom, hogy igazodni fog a kérésedhez.

2012. jún. 1. 13:38
 14/54 A kérdező kommentje:

barátunk most szült ,vagyis az élettársa, és be ment az apuka is. Na az nem engedte hogy csak ugy benyomjanak bármit is. És az anyuka gátvédelemmmel szült.. szerncséjük volt teljesen rendben volt minden..

Van olyan kórház budapesten, ahol nagyobb esély van rá hogy nem adják be csak úgy? Szóval törekednek a természetes szülésre lehetőleg?

2012. jún. 1. 13:42
 15/54 anonim ***** válasza:
37%
Sajnos egy laikus nem mindig tudja, mire van szükség, ezért merész vállalkozás, ha az apuka nem engedi, hogy adjanak valamit az anyának...
2012. jún. 1. 13:55
 16/54 A kérdező kommentje:

igen.. ezt én is így gondolom, ezért írtam hogy szerncséjük volt...

de ez az oxitocin akkor is ..............

2012. jún. 1. 13:57
 17/54 anonim ***** válasza:

Én 2x is kaptam.

1. babával kitágultam, de nem volt fájásom, ezért adták. (Ennek szükségességét a mai napig nem kérdőjelezem meg)

2. babával meg voltak fájások, tágultam is, de rendszertelenek voltak a fájásaim. Azt mondták, azért adják, hogy rendeződjenek. Így utólag azt mondom, ez élettanilag felesleges volt, biztos rendeződtek volna egy idő után, de örülök, hogy hamarabb vége lett, elég szenvedős volt.

Mindkettő gátvédelemmel volt.

2012. jún. 1. 13:59
 18/54 anonim ***** válasza:
100%

Én kaptam mindkétszer a szülés végefelé.

Már 4 ujjnyira ki voltam tágulva, magzatvíz már korábban elfolyt magától, amikor bekötötték. A szülésznő elmondása szerint rendszerezi a fájásokat, jobban követhető, ami a kitolásnál jobb (nekik). Ezt akkor mondta, miközben beadta. Észre sem vettem, hogy kezdi beadni. Utána jöttek a tolófájások egyből.

A másodiknál is 4 ujjnyira nyitva voltam már, a magzatvíz még nem folyt el. Dokival a szülésznő megbeszélte, hogy akkor jön az oxitocin, meg lassan burkot is kéne repeszteni. Akkor megkérdezte a szülésznő tőlem, hogy mit szólok az oxitocinhoz, de arra a kérdésemre, hogy mi van, ha nem kapok, csak annyit válaszolt, hogy akkor nem ad. Nem igazán voltam akkor döntésképes állapotban, csak annyit mondtam, hogy azzal nem akarok vajúdni. Végül beadták (vajúdni tényleg nem vajúdtam vele), mert a tolófájások jöttek egyből.

Azt már bánom, hogy akkor nem voltam határozottabb, nem utasítottam el. De nálunk általában a végefelé adnak.

Ezt meg kell beszélni a dokival és a szülésznővel. Lehetőleg ne akkor, amikor már x órája tart a vajúdás és nincs már az ember a helyzet magaslatán. :)

2012. jún. 1. 14:04
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg már tényleg adják akkor is, ha kell, ha nem. Akkor miért nem jár mellé alapból az EDA vagy egyéb fájdalom csillapító? Ennyi emberség nincs bennük? Hiszen sokkal erősebb, mint amit a test generál természetes esetben.
2012. jún. 1. 14:08
 20/54 anonim ***** válasza:
26%

Ó te jó ég, úgy bírom, mikor a szülés előtt álló kismamák okosabbak, mint az orvosok meg a szülésznők, persze tisztelet a kivételnek.

Én spec utálok szenvedni, és rosszul viselem a fájdalmat.

Ezért nagyon hálás voltam azért az oxitocinért, mikor nem erősödtek maguktól a fájások és a tágulás sem haladt. Bár közel voltam a halálfélelemhez, de onnantól fél óra múlva már megvolt a baba, és vágni kellett ugyan, de a végeredmény jobb, mint "újkorában". Részemről sokkal inkább a brutális fájdalom kevés ideig, mint az enyhébb még 10 órán keresztül (az első babával).

2012. jún. 1. 14:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!