Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyobb testvér, testvérek...

Nagyobb testvér, testvérek jelenléte a szülésnél. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többet hallok erről az újabb "divatról". Ahol megengedett az otthonszülés, ott gyakori, de Amerikában már kórházakban is engedélyezik. El tudom képzelni, hogy ez Mo-n sem lehetetlen pl. magánkórházakban.

Ti hogy álltok, állnátok ehhez a dologhoz?

2012. máj. 25. 08:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
56%

:)

Azért én még mindig úgy érzem, hogy nem azalatt a pár óra alatt fog felkészülni a szervezetem a szülésre...azért volt a 9 hónap, ez már csak a vége!

Én 2 órát voltam a szülőszobában, semmi oxitocin, semmi kezzel tágítás és társai...de hidd el, egy perccel sem szerettem volna több időt vajúdással tölteni...

Továbbra sem értem ezt a hosszabb vajúdás, hú de jó az nekünk témát! :)

2012. máj. 25. 13:37
 52/60 anonim ***** válasza:

A szülés megindulásakor olyan hormonok kezdenek el termelődni, amik addig nem, ezért nem ugyan az mint a 9 hónap:).

Nagyon szerencsés vagy a szüléseddel:)!

Az még az érdekes, hogy általában arról számolnak be, hogy arövid szülések(hasonlóan a Tiédhez) sokkal intenzívebbek mint a komótosabbak.

Nem tudom most itt részletezni, és nem is a topik témája:), hogy miért nem baj ha hosszabb a vajúdás(ez fontos:) : nem az a jó ha hosszabb hanem az ha nem sürgetik.), de ha szeretnéd keresek neked irományokat erről ha szeretnél többet megtudni és (meg)érteni:).

2012. máj. 25. 13:43
 53/60 krisztivan ***** válasza:
Nagyon érdekes az a cikk!Ha hinnék abban hogy itthon biztonságban meg tudom szülni a testvért akkor erre készülnék én is,a fiam is,a nagyik is,és még sokan mások.Ha itthon mernék szülni akkor a legtermészetesebb lenne hogy ott van mellettem a nagyobbik is és velem együtt átélheti a csodát.Sajnos nem mernék itthon szülni mert az első sem volt leányálom,de ettől függetlenül maga volt a csoda.Viszont nem itélem el ha valaki bevállalja és háborítatlanul nagycsaláddá születnek:-))Szerintem a fiam aktívan részt akarna venni a születésben:-))
2012. máj. 25. 13:47
 54/60 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Sókristály!

Szívemből szólsz, pedig egyszer nagyon "összeszólalkoztunk" egy másik topikban, ahol a "tanyasi csodabogarak" voltak a téma, de nem ezt szeretném szóba hozni.

Örülök, hogy végre valaki értelmesen elmagyarázta, hogy nem olyan szörnyű dolog hosszan vajúdni, és hogy ha nem kap az ember oxit, akkor fokozatosan hozzászokik a teste, és hogy bizony vannak nők, akik ezt nem "hosszú szenvedés"-ként élik meg. Magam is egy ilyen nő vagyok, és bizony úgy vélem, hogy nagy babához sok idő kell, mire az ember kitágul kellően.

A témával kapcsolatban pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy a mi családunk által nevelt gyermekek nem egészen olyan nevelést kapnak, mint az átlag gyermekek, sokkal természetközelibb életet élünk, és nem hiszem, hogy a természetből ki kéne zárni a születés folyamatát. Éppen azért van ma annyi szorongó, szüléstől rettegő nő, mert nem kaptuk meg őseinktől ezt a hagyatékot. Én próbálom másként csinálni, hogy a kislányomnak a szülés egyszer majd ne valami misztikus és életveszélyes dolgot jelentsen, hanem magát a csodát, úgy, ahogyan nekem is megadatott.

2012. máj. 25. 14:15
 55/60 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, jó olvasni a Te gondolataidat is:).
2012. máj. 25. 14:17
 56/60 anonim ***** válasza:
66%
Én is láttam már olyan videót ahol ott volt a család a baba születésénél,apuka és vagy 2-3 gyerek.Nem láttam rajtuk semmi különöset,félelmet,ilyesmit.Én a saját gyermekemet viszont nem tenném ki ilyennek úgy érzem.Apuka is van olyan akinek a szülés nem való,biztosan van gyerek is olyan akinek meg se kottyan,van akinek igen.Alapos felkészítés ellenére.A 6 éves lányom 2 éve azt hajtja hogy ő soha nem fog szülni,valahogyan előjön ez a téma mindig.Kérdezget mennyire fájt,hol jön ki ilyesmik.Nagyon nehéz volt eldönteni mit és mennyit mondjak ahhoz hogy elég legyen a kíváncsiságának,ne hazudjak neki,ne tántorítsam el.Ha ő meglátna egy szülést nem tudom mi lenne.Nagyon fél a fájdalomtól.Ha egy gyerek ebbe nő bele felkészítik erre el tudom képzelni,a mi családunkban nem.
2012. máj. 26. 16:05
 57/60 anonim ***** válasza:
Nálunk ez kizárt dolog lett volna.Apás szülésem volt,mind a négyszer kórházba.
2012. máj. 26. 18:31
 58/60 anonim ***** válasza:
51%

"Milyen bohó a gyermek! S micsoda érzékeny a lelke minden változás iránt! Az ő lelkük olyan, mint valami finom kis gép, amely erős munkára nem való, de minden csekélységre megperdülnek a kerekei. Nekik merőben más a világuk, mint a miénk. A mi nagy dolgaink nekik semmiségek, és amik nekünk semmiségek, azok nekik a nagy valamik. A gyermek kacag olyanokon, amiken mi nem is mosolygunk, és sír olyanokon, amiken mi a homlokunkat se ráncoljuk. Egy tintacsepp, egy cserebogár, egy botlás, idegen öltözet: nevet rajta. És sír, ha a tolla elgörbül, ha csúfolják, ha aggódik, ha fázik. Aztán ha sírás közben valami kellemesen hat rá - akkor a könnyein át mosolyog."

Gárdonyi Géza

2012. máj. 27. 08:31
 59/60 anonim ***** válasza:
Ha orgazmikus szulesed van,igenis,jo hosszan vajudni.De hat szerintem ebben a temaban is 2 oldal van.
2012. máj. 27. 09:40
 60/60 anonim ***** válasza:
Úristen, dehogy! soha nem engedném, h lássa, teljes tönkretenném. Nekem császárom lesz, de még így is aazt mondtam, h első nap ne is hozzák be látogatni, nem szeretném, h lásson rossz állapotban, infúzióval, feküdve.
2012. máj. 30. 01:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!