Nagyobb testvér, testvérek jelenléte a szülésnél. Mi erről a véleményetek?
Mostanában egyre többet hallok erről az újabb "divatról". Ahol megengedett az otthonszülés, ott gyakori, de Amerikában már kórházakban is engedélyezik. El tudom képzelni, hogy ez Mo-n sem lehetetlen pl. magánkórházakban.
Ti hogy álltok, állnátok ehhez a dologhoz?
Én megértem az álláspontját, de ENGEM nem tudott meggyőzni arról, hogy ebben van jó...és kész!
Ha ő így akarja, így csinálja!
Nem is akartalak meggyőzni:), ezt az első hsz.- emben meg is írtam. Pusztán egy képet szerettem volna adni arról(mind a linkemmel, mind a hozzászólásaimmal), hogy mi a másik oldal elképzelése és hogyan gondolkodnak. Sehol nem írtam olyat, hogy hülye az, aki nem osztja meg a gyerekével a testvére születését.
Egész egyszerűen azt szerettem volna, hogy ha megérteni nem is, érteni tudjátok azokat, akik nem a nagy átlag szerint gondolkodnak a dologról.
Nah, hát átfutottam ezt a bulvárcikket, és ez ragadta meg a figyelmem:
"Csak akkor vett a vajúdás igazi lendületet, amikor a fiúcska végül elálmosodott és lefektették aludni. Ettől kezdve az apa és az összes segítő figyelme az anyára irányulhatott, és ő maga is végre csak befelé figyelhetett. Ekkor, mintha a folyamatból egyszeriben kiengedték volna a fékeket, dinamikussá vált a szülés, és éjfél körül meg is érkezett a kicsi leányka. Bátyja nem sokkal a születése után felébredt, és a „klasszikus” forgatókönyv szerint, lelkesen ismerkedhetett a húgával."
Én már szültem, de biztosan nem kívántam volna látni a saját szülésemet sem! Átélni sokkal másabb, mint kívülről látni ezt! De ezt a gyereknek meg nem magyarázod!!!
Nincs is több hozzáfűzni valóm!
Én nem vinném be, mégpedig önzőségből nem. A férjem bent volt az elsőnél, sokat segített, szeretném ha a másodiknál is bent lenne. 16 órát vajúdtam, bár még nincs 3-5-7-10 éves gyerekem, de nem hiszem hogy ennyit csöndben ülne. Márpedig igenis azt szeretném, hogy a férjem rám vigyázzon, ne a játékbaba haját fésülje vagy gyurmázzon.
Anyukám messze lakik, nem lehetne a szülésre felrendelni, mást pedig nem tűrnék magam mellett hogy vigyázzon a nagyra, lefoglalja.
Hogy egy gyerekre milyen hatással van, azt előre szerintem senki nem tudja megmondani. A férfiak közül is van, aki csodálatos élményként éli meg és van, akit sehogyan sem lehetne berángatni újra. Nyilván a gyerekek sem egyformák, ők sem egyformán élik meg.
Kérlek szépen, hogy ne minősítsed bulvárcikknek!
Mi a baj a kiemelt szövegrésszel? Hiszen erről van szó: az anya akkor szülte meg a kicsit, mikor elcsendesedett a ház. (Élettani szüléseknél ez egyébként gyakori: éjjel születik a baba, akár őgy is, hogy előző éjjel megindulnak a fájások, majd nappalra leállnak. Pont azért, hogy az ellazulásra lehető legalkalmasabb időben szülessen a baba.) Hol a hiba?
Nem kötözködöm, kérdezek:).
Hát csak annyi, hogy addig nem igazán tudott magára figyelni, és amit nyugalom lett körülötte, hipp-hopp meg is szült... :) nincs ebben hiba, csak a saját helyzetét rontotta vele...szerintem!
Nem létezik, hogy ezt nem értetted!
Gondoltam, hogy így érted:), csak bizonyosságot szerettem volna.
Igen, ez az anyuka így reagált. Ebből is látszik, hogy _egyéni_ döntés és _egyéni_ minden szülés közbeni helyzet és az ezekre adott reakció. Ebből is látszik, hogy a rugalmasság a lényeg, az, hogy engedik benn lenni a szobában a nagyobb testvért, nem jelenti azt, hogy "horrort" kényszerítenének rá.
Az meg, hogy maga ellen dolgozott... nem biztos, hogy ő ezt így fogja fel. Valóban, hosszabbra nyúlt a vajúdása de ez nem mindenkinek jelent traumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!