Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyobb testvér, testvérek...

Nagyobb testvér, testvérek jelenléte a szülésnél. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többet hallok erről az újabb "divatról". Ahol megengedett az otthonszülés, ott gyakori, de Amerikában már kórházakban is engedélyezik. El tudom képzelni, hogy ez Mo-n sem lehetetlen pl. magánkórházakban.

Ti hogy álltok, állnátok ehhez a dologhoz?

2012. máj. 25. 08:56
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 4 éves ott volt a szülőszoba előtt az apukájával, amikor a testvére született. Egyszerűen azért, mert nem tudtuk kire bízni. Villámszülés volt, egy óra múlva már megcsodálhatta a kistestvérét, és ez jó élmény volt neki. Azonban pár hangosabb megnyilvánulásomat így is meghallotta - pedig nem vagyok az a kiabálva-szülő típus - és utána meg is kérdezte, hogy fájt-e nekem, amikor a tesó kibújt. El sem tudom képzelni, hogy akkor mit élt volna át, ha bent van, és nem csak hallja, látja is a dolgokat...

Erre sok felnőtt sem elég érett, nemhogy egy gyerek. Én is a természetesség híve vagyok, de ebben az esetben nem gondolom, hogy képes lennék mindent úgy megmagyarázni neki, hogy valóban megértse, és ne maradjon benne semmi rossz érzés a későbbiekre... Én nem kockáztatnék.

(Egyébként a Bajcsyban szültem, ahol bejöhet apa, nagymama, egyéb dúla, bárki, de kisgyerek nem. Gondolom, nem véletlenül...)

2012. máj. 25. 09:57
 22/60 anonim ***** válasza:
55%

Sz.rok a bulvárcikkedre!

Arra akartam rámutatni, hogy a szegény gyerek ülne ott, mint egy rakás...és nézne ki a fejéből, mert nem értené az egészet! És főként azt, hogy ő mit keres itt!

2012. máj. 25. 09:57
 23/60 anonim ***** válasza:
50%

21/22

Végre valaki alátámasztja, miről is dumálok!!!

2012. máj. 25. 09:59
 24/60 anonim ***** válasza:
44%
Milyen bulvárcikk?! Tudod Te, mit jelent az? Ez egy olyan cikk, amiben kompetens személy ír a jelenségről, példákkal alátámasztva. Ha nem lennél ennyire korlátolt, elolvasnád, hátha felfogod, hogy nem csak a Te oldalad létezik.
2012. máj. 25. 10:00
 25/60 anonim ***** válasza:
44%
Az, hogy csak hallink valamiut, sokkal ijesztőbb lehet mintha a hangokat tudjuk is mihez társítani. És arról se felejtkezzünk meg, hogy egy olyan családban, ahol a születést másként kezelik, valószínűleg a gyerekkel való beszélgetés, "felkészítés" is egészen másképp zajlik, mint egy "átlagos" családban.
2012. máj. 25. 10:02
 26/60 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi hozzászólásokat!

A véleményekre voltam/vagyok kíváncsi, és nem vitára!!!

Úgysem tudjuk egymást meggyőzni, csak kíváncsi vagyok, kb. milyen arányban van a pártolók és ellenzők tábora.

(Nem is pontozok semmit, itt nincs hasznos, vagy haszontalan válasz, csak VÉLEMÉNY!)

2012. máj. 25. 10:11
 27/60 Sókristály ***** válasza:
100%

Egyetértek 25-tel. Sokkal rosszabb csak hangokat hallani, ijesztő lehet a gyerek számára, kétségek maradnak benne. Nem kell ehhez szülést nézni. Emlékszem gyerekkoromból, hogy simán végig tudtam nézni bármilyen véres krimit, de ha csak anyuék szobájából szűrődtek ki sikítós filmek hangjai, mindig beijedtem, és rosszul aludtam.

És az is igaz lehet, hogy az ilyen szülést vállaló családokban teljesen más lehet a gyerekek felkészítése.

Amit viszont nem értek, az a kialakult hangnem.

A Kérdező a véleményünkre volt kíváncsi.

Van aki elfogadhatónak tartja, sőt vállalná,van aki viszolyog tőle, és elítéli. Én elfogadom, hogy jó lehet, de nem vállalnám. Ezek vélemények. Miért kell miattuk egymást szapulni?

Sok kérdésnél pont ez a baj, hogy elmegy személyeskedésbe, meggátolva, hogy tanuljunk, formálódjunk a mások látásmódja által.

2012. máj. 25. 10:12
 28/60 anonim ***** válasza:
Na igen, hiába próbál az ember lánya kicsit a "másik" oldalból is megmutatni, ha zárt szemekre talál:(.
2012. máj. 25. 10:15
 29/60 anonim ***** válasza:

Nem vitázunk! csak a kedves 86%os minden hozzászóláshoz véleményt fűzött!

én meg utána az övéhez! :)

2012. máj. 25. 10:17
 30/60 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok otthonszülés párti, és kétlem, hogy egy gyermeknek jó élmény lenne egy szülés - no de azért nem hiszem, hogy az enyém a non plus ultra vélemény, és ha másfajta álláspontot akarnak intelligensen, valóban nem térítő módon bemutatni, akkor butaság azonnal bezárni a szemünket.
2012. máj. 25. 10:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!