Nagyobb testvér, testvérek jelenléte a szülésnél. Mi erről a véleményetek?
Mostanában egyre többet hallok erről az újabb "divatról". Ahol megengedett az otthonszülés, ott gyakori, de Amerikában már kórházakban is engedélyezik. El tudom képzelni, hogy ez Mo-n sem lehetetlen pl. magánkórházakban.
Ti hogy álltok, állnátok ehhez a dologhoz?
Hát nem hiszem, hogy ezzel kéne sokkolni egy gyereket már életének első szakaszában. Érteni biztosan nem fogja, bármennyire is magyaráztál el neki mindent (amit szintén nem értek, minek kell egy 5 évesnek mindent tudnia a szülésről???), már csak azért sem, mert nem érett még meg rá, sem érzelmileg, sem szellemileg.
És nem hiszem, hogy az anyját ilyen helyzetben kéne látnia (feltett lábak...), jóhogy nem a szexet is elmagyarázod és aztán meg bemehet mikor szexeltek...abszurd.
Természetes folyamat a szülés, de azért minden megismerésnek megvan a maga ideje!
Az, hogy a testvér jelen _lehet_, nem azt jelenti, hogy _kell_ és hogy mindent premier plánban kell látnia. Ha valami nem tetszik neki, kimehet a szobából, a lakásból. Ezért is fontos, hogy ha így tervezi a család a szülést, legyen egy ember, aki kizárólag a testvér(ek)re felügyel.
És már miért lenne az baj, hogy a gyerek tudja, hogyan jön ki a baba? És igen, ha a szexről kérdez, a saját szintjén arról is lehet beszélni.
Komolyan ajánlom a cikk elolvasását, nagyon nagy téma ez ahhoz, hogy itt leírjunk mindent:).
Semmi köze egy kisgyereknek a szüléshez. Az égvilágon semmi. Egy szülésvideót végignézni úgy, hogy még nem szültél, kész horror:S Miért kellene ennek egy gyereket kitenni. Tudhatja, hogy nagyjából mi történik a szüléskor, de az, hogy végignézze... Nem is értem, hogy létezhet orvos, aki ezt megengedi. Az, hogy az anyukáját szenvedi látja, biztosan nem tesz jót. Ha beverem a lábam, és feljajdulok, a fiam akkor is teljesen kétségbe esik, hogy mi történt. Ha komplikáció van szülés közben, arról ne is beszéljünk.
Ha lenne egy nagylányom, aki mondjuk legalább 14-15 éves, és be akarna jönni a testvére születésekor, azt esetleg megfontolnám, de egyébként ostobaságnak tartom.
A természeti népeknek más a kultúrája, mint a miénk, így hozzájuk nem szabadna hasonlítani a nyugati társadalmakat sem ebben a kérdésben, sem másban.
Ha a kultúrák különbözőségét elismerjük, miért olyan nehéz azt is felismerni, hogy a családok is éppoly különbözőek?
Az is teljesen egyéni, hogy "horror"- e egy szülésvideo. Százával tudnék olyat mutatni, ami messze nem az.
Nem minden szülés ordítós- jajveszékelős.
"Ha valami nem tetszik neki, kimehet a szobából, a lakásból."
Te komolyan azt gondolod, h egy gyerek el tudja dönteni, hogy 2tetszik neki avagy nem" amit lát???? Jézus, na te se láttál még gyereket!
Aztán meg éjszakánként vgísztalhatod, mert felsír, és nem tudja feldogozni!
Én nem azt mondtam, hogy nem kell beszélni a szexről, szülésről, de hogy mindent tudjon róla, és még végig is nézze, hát annak semmi értelme!
Nem is azt írtam, hogy nekünk is így kellene csinálni. Azt fogalmaztam meg, hogy nem maga a jelenség káros, hanem a mi kultúránk, felfogásunk más, számunkra azért elfogadhatatlan, ami náluk természetes.
De fenntartom, hogy vannak olyan nők, családok, akiknél ez működik, és biztos vagyok benne, hogy nem tesznek kárt a gyerekeikben.
Kedves 15.!
LÁttam gyereket, van is, de ne menünk el személyeskedőbe!
Igen, egy gyerek el tudja dönteni, mi tetszik neki és mi nem. EZ az egyik legnagyobb probléma, hogy ezt nem ismerik fel:(. Ezen kívül, mint említettem, ilyen esetben egy felnőtt csak a nagy testvérrel foglalkozik, tehát ha bármi olyan történik, ami traumát jelenthet, elviszi a helyszínről.
LÁtszik, hogy nem olvastad el a cikket, csak vaktában puffogtatsz:(.
:)
Azért az mekkora lenne már, hogy anya éppen egy gyereket erőlködik ki magából az ágyon, apa meg hajkurássza a nagyobb gyerek(eket), mert azok meg játszanak, rohangálnak! Teljességgel kizárt, hogy egy vajúdó nő erre vágyik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!