Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mihez hasonlítanád (ha egyálta...

Mihez hasonlítanád (ha egyáltalán lehet) a szülési fájdalmat?

Figyelt kérdés
Első császár volt, a másodikat, azaz a mostanit még nem tudom.... de szeretnék felkészülni lelkiekben a sima szülésre!
2012. máj. 24. 14:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Sokan menstruációs görcsöt fognak írni, engem inkább brutális gyomorrontásra emlékeztetett.
2012. máj. 24. 14:48
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem iszonyú húzódó görcsölő érzés volt ami a derekamból a hasamba sugárzott...
2012. máj. 24. 14:49
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, nem tudom :-D

2 gyereket szültem eddig természetes úton, most vároma harmadikat. Én teljesen más tudatállapotban voltam a szüléseim alatt. Fájt-fájt, de nem volt kibírhatatlan. Tudtam, hogy egyszer vége lesz, és a kezemben tarthatom a lányomat. És amikor rám tették, és elkezdett szopizni, akkor már csak az örömöt éreztem. Közben a doki összevarrta a gátsebemet (nem kicsi volt - közel 1 órán keresztül stoppolt), de én nem is figyeltem oda, csak a lányomra és a büszke férjemre emlékszem :-D

2012. máj. 24. 14:50
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem elijesztésképp, de készülj fel valami brutális fájdalomra.

Ugyanazt fogod érezni, mint a menstruációs görcsöknél. Tulajdonképp ugyanott is fáj (a méhszáj tágulása), viszont sokkal erősebben, intenzívebben, és tovább is tart.

Ahogy visszaemlékszem nem is igazán a kitolás fáj, akkor már aktívan részt veszel a szülésben, az előtte lévő órák a legrosszabbak, mikor már annyira elviselhetetlenül fáj (én meg akartam akkor és ott halni), és a legrosszabb, hogy nem tudod meddig tart.

Tanuld meg a légzés technikákat, én nem tanultam előtte, de a szülőszobán mondta a szülésznő hogy vegyem a levegőt, nagyon sokat segített!

2012. máj. 24. 14:51
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a vajúdás eleje/közepe a menstruációs görcsökhöz volt hasonló. Annyi különbség volt, hogy a mensis görcsöknél az vált be, ha fekszem, itt viszont kifejezetten járkálni kellett, hogy jobban táguljak.

Nemigen lehet másfajta fájdalomhoz hasonlítani (pl fogfájás, stb) szerintem, és ha nem kapsz EDA-t, akkor ezektől a fájásoktól olyan bódult állapotba kerülsz, hogy igazán nem is tudsz a külvilágra koncentrálni, csak arra gondolsz, hogy ennél már nemigen lehet rosszabb. Az is megfordul az ember fejében, hogy nem bírja ki, mert ez már nagyon fáj. Aztán ez az egész hirtelen elmúlik, és azt érzed, hogy nyomnod kell. Olyankor, ha addig nincs bent a szülésznő és az orvos, akkor gyorsan berobognak, és már hamarosan a kezedben tartod a babád.

Nem kell félni a sima szüléstől se, olvass utána az EDA-nak és hogy a kórházban lesz-e lehetőség kérni, s rögtön szólj, ha beérsz szülni, hogy EDA-t szeretnél, mert egy idő után már nincs értelme beadni, ahogy nálam sem volt, annyira ki voltam már tágulva.

Könnyű szülést neked!

2012. máj. 24. 14:53
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Sokan kérdezték tőlem, hogy mennyire fájt a szülés.Mindenkinek azt mondtam , hogy olyannyira nagyon, hogy éppen hogy csak ne lehessen belehalni:)Egy hajszálon múljon:)

Na ez az első szülésemnél volt igaz, a második már ennél sokkal de sokkal jobb volt.

2012. máj. 24. 14:54
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
nekem a derekam nem fájt, csak a hasam, alhasam, és nagyon erös nyomást és görcsölö fájdalmat éreztem, a légzés rengetek segít, nagyon nagyon fájt, de úgy érzem még nagyobb fájdalmat is el tudnék viselni.
2012. máj. 24. 14:55
 8/28 A kérdező kommentje:
Akkor maradok a császárnál!!:))
2012. máj. 24. 14:58
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Persze azt hozzátenném azért, hogy mikor vége, elhalványul a rossz emlék. :)
2012. máj. 24. 15:04
 10/28 anonim ***** válasza:
Nem lehet semmihez se hasonlítani. Teljesen kitörlődött a tudatomból. Ha nem így lenne, egyke lenne a fiam:)
2012. máj. 24. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!