Nektek mi volt az első gondolatotok, amikor rájöttetek, hogy megindult a szülés?
"juhúúj, szülünk, sűrűsödjenek már a fájások" :)
Alig vártam minden fájást, bent burokrepesztés után már iszonyat durva volt, de akkor is vártam, mert tudtam, hogy minden egyes fájás tágít, közelebb hozza a babám.
Közben volt egy rész, amikor sírva könyörögtem az ápolónak, hogy adjon valamit, jött a szülésznő meg a doki, hogy majd ők eldöntik, és mondták, már nem adnak semmit, nyomjak, mert mindjárt kint van. :)
Életem legszebb napja volt!
14 hónapos a pici fiam
Most tényleg menni kell?Nem is fáj!!!
Ezek voltak amik hirtelen átfutottak az agyamon:-)
Nekem nem voltak jóslóim egyáltalán. Amikor megéreztem a fájásokat először megörültem, hogy "jé, végre egy jósló!" Aztán kb 10 perc múlva meg halálra rémültem, mert elment a magzatvíz és tudtam, hogy ez már nem jósló. Akkor arra gondoltam, hogy ez még túl korai - 36 hétre született a kislányom, nagyon picurka volt, de szerencsére makkegészséges!
A másodiknál sem voltak jóslóim, így mikor megjött az első fájás hajnalban arra gondoltam, hogy anyám mennyire nem örülne, hogy ilyenkor indulhat hozzánk vigyázni a nagyobbomra (17 hós volt akkor a lányom), úgyhogy talán várok egy picit hogy teljen az idő, mindenki tovább alhasson egy kicsit.... kb 10-15 perc múlva meg arra gondoltam, hogy "csak a kh-ig kibírjuk!" úgyhogy sebtében felvertem mindenkit, anyám 10 perc múlva itt volt mi meg elindultunk... és végül épphogy beértünk a kh-ba.
Egyébként a szülés alatt én igyekeztem minden egyes fáját úgy megélni, hogy ezzel is közelebb vagyok ahhoz, hogy végre a kezemben tartsam a kicsimet, úgyhogy nekem "barátaim" voltak a fájások :) Még úgy is, hogy a második alatt konkrétan félig megőszültem, mert olyan iszonyú fájásaim voltak, hogy a mérőműszer kiakadt, én meg többször elvesztettem az eszméletemet és félig hófehéren szálltam le a szülőágyról.
VÉGRE:) Ma meglátom a babámat! Erre vártam 9 hónapig.
Mindkettőnél ez jutott az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!