Első szülés sima hüvelyi, második EDA-val: tapasztalataid meg tudod osztani velem?
Egyszerűen most úgy érzem, hogy ha nem kapok EDA-t a második babával, akkor inkább nem lesz testvére :(
Eszméletlenül rossz élmény maradt az első szülés, ami a fájdalmat illeti. Ezért legközelebb mindenképp EDA-val szeretnék szülni.
Addig is, össze szeretném gyűjteni, hogy mire kell figyelni majd ilyen esetben.
Elsősorban pozitív tapasztalatokról is szívesen olvasnék, hogy ezzel lelket öntsetek belém
Igazából nem is jól fogalmaztam meg a kérdést:
Olyanok tapasztalata érdekelne, akik ismerik, hogy milyen vele és milyen nélküle.
Én az első szülésnél kaptam, a második és a harmadiknál nem. Azért ha nem bánod, válaszolok :)
Az első szülésem elég hosszú volt, több, mint egy napig vajúdás, ebből 14 óra néhány perces erős összehúzódásokkal. Szerencsére olyan kórházat választottam, ahol volt lehetőség EDá-ra. Nekem csak pozitív tapasztalatom van vele, enélkül nem is tudom meg tudtam volna szülni a lányomat, így is rizikós volt. Egyszerűen elfáradtam. Itt 1 óra hosszat tartó adagokban adják be. Utána vizsgálat, és attól függően, hol tart a tágulás, kapja az ember a következőt. Így kiment a tolófájásokra, én 2 órányi adagot kaptam. A beadása se fájt, és szülés után is teljesen jól voltam, lábon mentem le a babás részlegre.
Viszont egy kis bíztatás, hogy a 2. szülés gyorsabb, könnyebb szokott lenni. Nekem eszembe se jutott az eda, pár óra alatt, elviselhető fájásokkal született a két kicsi.
Ami még eszembe jut, hogy lehetőleg olyan kórházat válassz, ahol éjjel-nappal van lehetőség EDÁ-ra. És már mikor bemész, érdemes szólni, hogy valószínűleg kérni fogod. Mert ezt 2-3 ujjnyi tágulásnál szokták beadni, utána már nem.
2. vagyok
még eszembe jutott, hogy még esetleg érdekelhet, hogy nekem szuperül hatott, tehát végre tudtam mosolyogni, nem kapartam a falat, pihentem. Éreztem valamit az összehúzódásokból, de a fájdalmat mint ha elfújták volna. És nekem fel is gyorsította a dolgokat. Előtte több, mint 10 óra alatt tágult a méhszáj 3 ujjnyira, utána eda mellett 2 óra alatt eltűnt teljesen.
Ez eddig abszolút jól hangzik. Emlékszem, hogy a fájások nekem is azért voltak már annyira megterhelőek, mert nem tudtam, hogy mikor lesz vége. Ha tudom, hogy mondjuk negyed órát ki kell bírni a tolófájásoknál, az egész más, mintha hosszú órákat.
Mindenképp egy erre felkészült helyet fogok keresni.
Utóhatásokról mit tudsz mondani? Fájt a fejed? Meddig nem szabad felkelni?
2. vagyok. Nem fájt a fejem, és rögtön fel lehet kelni utána. Lábon mentem le szülés után simán a szobába. Szobatársam is edával szült, neki sem volt semmi rossz tapasztalata vele. Neki is pozitívan hatott, tehát felgyorsultak tőle a dolgok.
5. válaszoló: Ezt nem tudhatod, hogy az okozta e. Persze lehet, én is olvastam már, hogy hogyha korán adják be, akkor le is állíthatja a fájásokat. DE a fájásgyengeség elég gyakori, nekem mind a 3 szülésemnél volt. 3-4 ujjnyiig szépen tágulok, utána meg semmi, és jön az oxitocin. De a második szülésemkor simán leálltak a tolófájások, gyerek meg félig kinn... Szóval lehet csak ilyen alkat vagy te is, és eda nélkül is lelassult volna a szülésed.
ha fájásgyengeség alakul ki, ilyen esetben nem lehet oxitocint adni? vagy az nem mindig hat?
én mondjuk nem kaptam semmit, mondhatni, beavatkozásmentes volt az első szülésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!